Μεγάλη γαλαζοκίτρινη μάχη στο ΓΣΠ

 Αν στηριχτούμε στην προϊστορία και το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ισχυρότερο ρόστερ από την ΑΕΛ τη φετινή σεζόν, τότε θα λέγαμε ότι οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας έχουν τον πρώτο λόγο στο σημερινό παιχνίδι. Η ΑΕΛ έφυγε νικήτρια τελευταία φορά από το ΓΣΠ στην κανονική περίοδο της σεζόν 2011-12. Με τον ΑΠΟΕΛ γηπεδούχο έγιναν 60 παιχνίδια, με την ΑΕΛ να κερδίζει μόλις τα πέντε, ενώ δέκα έληξαν ισόπαλα. Συνολικά στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, σε 119 παιχνίδια ο ΑΠΟΕΛ μετρά 70 νίκες, η ΑΕΛ 22, ενώ 27 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο Σούπερ Καπ με την ΑΕΛ να κερδίζει τον τίτλο στα πέναλτι. Σε ένα εντελώς διαφορετικό ματς, ο ΑΠΟΕΛ θέλει τη νίκη για να μείνει στην κορυφή και η ΑΕΛ να πάρει το τρίποντο που θα την ανεβάσει

 
Φόρμα: Οι δύο τελευταίες ευρείες νίκες του ΑΠΟΕΛ επί του Άρη (4-0) και της Ένωσης (0-5), και κυρίως αυτή στο Παραλίμνι, ανέβασαν την αυτοπεποίθηση. Από την άλλη, η ΑΕΛ αν και δεν ξεκίνησε καλά το φετινό πρωτάθλημα, η εμφάνιση στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ – παρά την ήττα, έφερε άλλο αέρα. Επιδίωξη της ομάδας του Χριστάκη Χριστοφόρου είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για να αποκτήσει ψυχολογία και να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της.
 
Παίκτης-κλειδί: Ο ΑΠΟΕΛ έχει πιο δυνατό στοιχείο του την εμπροσθοφυλακή. Ο Καβενάνγκι σκόραρε και στα έξι ματς που χρησιμοποιήθηκε, συνεπώς στην ΑΕΛ ο Ντεγκρά με την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα καλείται να θυμίσει τον παλιό καλό εαυτό του.
 
Ποιους να προσέξετε:  Έσμιξε καλά στη μεσαία γραμμή με τον Σουάρες ο Κουταντέρ, που είναι σημαντικό βαρόμετρο για το σημερινό ματς, καθώς η ομάδα του θα χρειαστεί να περάσει γρήγορα από την μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Στον ΑΠΟΕΛ, ο Βάντερ το πιθανότερο θα κληθεί για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να παίξει σε ρόλο οργανωτή. Ακόμη όμως και αν μετατοπιστεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τότε και πάλι αποτελεί βαρόμετρο. 


Απουσίες: Γνωστά τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ το τελευταίο διάστημα, καθώς οι Πάρντο, Σωτηρίου και Αλεξάνδρου συνεχίσουν το πρόγραμμα επαναφοράς τους στην αγωνιστική δράση.  Από πλευράς ΑΕΛ κανένας μοναδικός απόντας είναι ο τραυματίας Βαλεντίνος Σιέλης.

Διαιτητής:  Στο πρώτο του ντέρμπι στη φετινή χρονιά ορίστηκε ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης, ο οποίος θα είναι για δεύτερη φορά σε παιχνίδι των δύο σημερινών αντιπάλων. Στην 4η αγωνιστική ήταν δ’ διαιτητής στον αγώνα ανάμεσα της ΑΕΛ με τον Ερμή στο Τσίρειο, ενώ στην 6η αγωνιστική με την ίδια ιδιότητα ήταν στο Παραλίμνι και το Ένωση-ΑΠΟΕΛ. Βοηθοί του θα είναι οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Γεώργιος Σάββα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστείδης Χρίστου. Συμπληρωματικοί θα είναι οι Θωμάς Μούσκος και Κώστας Νικολάου. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ιωάννης Χατζηιωσήφ.

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε