Ο Παύλου «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του

Την πολύ καλή φετινή της πορεία συνεχίζει ακάθεκτη η Νέα Σαλαμίνα, που επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο ΓΣΖ, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική.

Με το τρίποντο αυτό, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 13 βαθμούς και ανέβηκαν στην 4η θέση. Δεύτερη παραμένει η ΑΕΚ με 16 βαθμούς, τρεις πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, που φιγουράρει για πρώτη φορά μόνος του στο πρώτο σκαλοπάτι.

Ο Κούλλης Παύλου, ο οποίος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από την ΑΕΚ, έμελλε να είναι και ο παίκτης που θα υποχρέωνε την ομάδα της Λάρνακας στην πρώτη της φετινή ήττα.

Στοιχείο που ξεχωρίζει από το παιχνίδι, το γεγονός ότι αποβλήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές.

 

 
Η αρχή του κακού για την ΑΕΚ ξεκίνησε στο 29’ όταν ο Τόνιο ανέτρεψε εντός της περιοχής τον Τόνιο. Ο παθών, στο 30’, ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έτσι έγινε το 1-0.
 

Η ομάδα της Λάρνακας αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι πριν να πάει στα αποδυτήρια, καθώς στο 41’ με γκολ του Τομάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-1. 
 
Η Νέα Σαλαμίνα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 51’ μετά από πάσα του Άντιτς,ο Παύλου από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «σκοτώνοντας» την πρώην ομάδα του.
 
Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε στη συνέχεια να αντιδράσει, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Τόνιο (94’) και Σεράν Πόλο (86’). Από πλευράς Νέας Σαλαμίνας αποβλήθηκε στο 93’ ο Τσίνα.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
 


ΑΕΚ - Τόμας Κρίστιανσεν: «Συγχαρητήρια στη Νέα Σαλαμίνα, ήταν ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο. Αν δεν κάνεις καλό παιχνίδι και όταν η κατάσταση δεν είναι στα χέρια σου είναι δύσκολο. Δεν θέλω να πω δικαιολογίες για την ήττα. Ἐχω στο μυαλό μου ένα όνομα, αλλά δεν θα το αναφέρω, το σημαντικό είναι η προσπάθεια των παικτών μου να γυρίσουν τον αγώνα. Είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά όχι την τύχη. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα και να ετοιμαστούμε για το επόμενο. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη του. Στη Νέα Σαλαμίνα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που πέρασαν από την ΑΕΚ, να τους ευχηθώ κι αυτούς καλή συνέχεια. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, δεν είχαμε την πίεση που θέλαμε κυρίως στην επαναφορά, ενώ κάπου είχαμε πρόβλημα και στις αντεπιθέσεις της Νέας Σαλαμίνας».

 

Nέα Σαλαμίνα - Γιαν Ντε Γιόνγκε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη νίκη μας σήμερα, κερδίσαμε μία καλύτερη ομάδα από εμάς, προετοιμαστήκαμε καλά για το σημερινό παιχνίδι. Ξέραμε ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο σε μικρούς χώρους, γι’ αυτό και θα έπρεπε να ήμασταν αρκετά μαζεμένοι για να το πετύχουμε αυτό απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Λάρνακας. Καταφέραμε να σκοράρουμε και στην αντεπίθεση. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες ότι έπρεπε να παλέψουν και να τρέξουν περισσότερο, κυρίως στα τελευταία 10 λεπτά δεν ήμουν περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε, καταφέραμε όμως να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Φυσικά στο τέλος για να κερδίσεις μία μεγάλη ομάδα χρειάζεσαι και λίγο τύχη, την οποία και είχαμε, είμαστε περήφανοι».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν)
: Τόνιο, Μιντίκκης (46' Ορτίθ), Καταλά, Σεράν, Μαρτσίνιακ, Μοντέιρο, Λαρένα (72' Εγγλέζου), Μπόλιεβιτς, Τέτε, Τομάς, Άλβες (58' Καντέ).

Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Στέινμπορς, Άντιτς, Ζάρκοβιτς, Τσινκουίνι, Τσίνα, Αδόρνο (83' Γκράιμς), Σκοπελίτης, Κούσουλος, Παύλου (72' Μάρτσιεφ), Τσούριουριτς (84' Μπεμπά), Μακρίεφ.

Σκόρερ: 41' Τομάς / 30' (πεν.) Μακρίεφ, 51' Παύλου

Κίτρινες: Μοντέιρο / Άντιτς, Αδόρνο, Κούσουλος, Σκοπελίτης (4η), Μακρίεφ.

Κόκκινες: Σεράν (2η κίτρινη), Τόνιο (2η κίτρινη) / Τσίνα (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Α' Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β' Βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου

4ος: Στέλιος Νικήτα

1ος Επιπρόσθετος: Κώστας Ψευδιώτης

2ος Επιπρόσθετος: Νεόφυτος Νεοφύτου

Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου

 

 

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία