H απάντηση του Απόλλωνα στην Ανόρθωση

Τη δική του θέση σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια δίνει ο Απόλλωνας, που απαντά στην Ανόρθωση η οποία έκδωσε προ ωρών τη δική της ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«H Eταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (ΔΗΜΟΣΙΑ) Λτδ, δεν θα επιθυμούσε να παρέμβει στα ΜΜΕ για τα όσα έλαβαν χώρα χθες, νοουμένου ότι ο Αθλητικός Δικαστής και τα αρμόδια σώματα της Ομοσπονδίας θα αποφασίσουν για την τύχη του αγώνα, ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ.
 
Όμως, με την έκδοση της σημερινής ανακοίνωσης της Ανόρθωσης, είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε στα όσα τραγελαφικά σημειωθήκαν πριν από την έναρξη του, μεταξύ μας, αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο και να απαντήσουμε στην επίσημη Ανόρθωση, η οποία έχει το θράσος να ζητά και τα ρέστα αντί να τιθασεύσει τους χούλιγκανς που θέλουν να αποκαλούνται Ανορθωσιάτες.
 
Η Ανόρθωση, ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπαθεί με έντεχνο τρόπο να παραποιήσει τα γεγονότα, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν να παραποιηθούν.
 
Μάρτυρες των όσων έλαβαν χώρα, είναι τα τηλεοπτικά πλάνα και όσοι νοήμονες φίλαθλοι ευρίσκονταν χθες στο γήπεδο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, τουναντίον είμαστε σίγουροι ότι ο αγνός φίλαθλος κόσμος, ακόμη και οι σοβαροί οπαδοί της Ανόρθωσης, μπορούν να εξαγάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για το τι πραγματικά συνέβη χθες στο Τσίρειο Στάδιο.
 
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η επίσημη Ανόρθωση, θέλοντας να διατηρήσει τα προσχήματα, λεκτικά βέβαια και μόνο, στην αρχή της ανακοίνωσης της καταδικάζει τα χθεσινά γεγονότα, με τρόπο, όμως, που προσπαθεί να παραποιήσει τα γεγονότα, βιάζοντας την νοημοσύνη κάθε νοήμων ανθρώπου. Βεβαίως, ακριβώς το αντίθετο πετυχαίνει.
 
Η ουσία είναι ότι η ίδια η Ανόρθωση δεν παραδέχεται ότι έπεσε θύμα της αντιαθλητικής και βίαιης συμπεριφοράς των δικών της οπαδών και μόνο, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, δεν σεβάστηκαν την απόφαση μας για παραχώρηση 1.300 εισιτηρίων, σύμφωνα με τα όσα προνοεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος και όπως όλες οι άλλες ομάδες πράττουν.
 
Είναι λυπηρό αλλά είναι αλήθεια, ότι η Διοίκηση της Ανόρθωσης με την συμπεριφορά της όλη την προηγούμενη εβδομάδα πυρπόλησε το κλίμα, είναι η ηθική αυτουργός των χθεσινών επεισοδίων, των δικών της παιδιών και τουλάχιστον, ας κάνει την κριτική της.
 
Εάν η απόφαση της ομάδας μας γινόταν σεβαστή, όλα θα ήταν διαφορετικά. Ο σεβασμός στον αντίπαλο στις δύσκολες μέρες που ζούμε είναι δυσεύρετος, ωστόσο εμείς σαν Απόλλωνας Λεμεσού ερχόμενοι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ή σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο σεβόμαστε και δεχόμαστε την απόφαση της εκάστοτε γηπεδούχου ομάδας.
 
Αντ' αυτού, οι φίλοι, εάν μπορούν να αποκαλεστούν έτσι, της Ανόρθωσης, ετσιθελικά, γκρέμισαν τα κιγκλιδώματα,κατέβαλαν ολόκληρη την ανατολική εξέδρα του Τσιρείου Σταδίου, ωσάν να ήταν αμπελοχώραφο τους και από πάνω, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, χτυπώντας ποδοσφαιριστές μας. Και επιπλέον, ζητούν από τον φίλαθλο κόσμο να τους κατανοήσει, λέγοντας ότι μπήκαν γιατί βρήκαν την πόρτα ανοικτή.
 
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι αν η επίσημη Ανόρθωση, μέσω ανακοινώσεων και επισήμων τοποθετήσεων, δεν έδινε υπόσταση στην συγκεκριμένη και απόλυτα δικαιολογημένη απόφαση μας τίποτα απολύτως δεν θα συνέβαινε.
 
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς της Ανόρθωσης, περί αστείων και ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας, οι αρμόδιοι έχουν ήδη τοποθετηθεί. Απλά εμείς επιθυμούμε να αναφέρουμε, γιατί ήμασταν χθες στο γήπεδο, ότι όλα λειτούργησαν, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της Τρίτης (14/10), παρουσία και μελών της επίσημης Ανόρθωσης.
 
Μέχρι και η κατασκευή που έγινε για διαχωρισμό δεν άρεσε στην Ανόρθωση, την οποία αποκαλούν «επικίνδυνη» και πέραν του γεγονότος ότι προσβάλει την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, οι άνθρωποι των οποίων έδωσαν, μετά από τρεις ενδελεχείς ελέγχους, την έγκριση τους, προφανώς έδωσαν οδηγίες στους οπαδούς τους να την γκρεμίσουν.
 
Τελειώνουμε λέγοντας ότι, ευτυχώς, τα όσα έχουν αναγραφεί στο φύλλο αγώνος από τον διαιτητή και στην έκθεση του παρατηρητή, θα είναι η βάση, επί της οποίας η αθλητική δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την τύχη του αγώνα και όχι στα όσα ανεύθυνα πράττουν και λέγουν διάφοροι επικίνδυνοι, όπως φαίνεται, παραγοντίσκοι.
 
ΥΓ. Για λόγους ενημέρωσης όπως ζήτησε η Ανόρθωση μέσω της ανακοίνωσής της, ο αριθμός των επιτηρητών ήταν 80 ενώ στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας είχε αποφασισθεί να εργοδοτηθούν 55.
 
Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο ( ΔΗΜΟΣΙΑ) Λτδ »

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινεί ο 92χρονος που έζησε την Ομόνοια από τη μέρα ίδρυσής της-«Είναι θρησκεία για τον κόσμο της»
Προχωρεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση η Ανόρθωση-Καθοριστικές οι επόμενες κινήσεις
Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια