Με τον Αστέρα παίζει τις πιθανότητές του

Αποτυχημένο ήταν το πέρασμα του ΑΠΟΕΛ από την Τσεχία, όπου δέχθηκε τη δεύτερη ήττα του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αυτή τη φορά με 2-0 από την Σπάρτα Πράγας. 

Το αποτέλεσμα αυτό κρατάει τους γαλαζοκίτρινους στον πυθμένα της βαθμολογίας, όντας η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμολογικό κέρδος. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι επόμενες αγωνιστικές που φέρουν τον ΑΠΟΕΛ αντιμέτωπο με τον Αστέρα θα καθορίσουν και τις πιθανότητες για πρόκριση του ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια υποδέχεται στις 22/10 την ομάδα της Τρίπολης, ενώ την 05 Νοεμβρίου θα γίνει η ρεβάνς στην Ελλάδα. Ίσως και το μέγιστο των βαθμών είναι απαραίτητο για να μην χαθούν οι ελπίδες πρόκρισης.

Πάντως, είναι αντιληπτό ότι η ομάδα της Λευκωσίας δείχνει ανήμπορη να κάνει καλύτερο από την απλή παρουσία της στον όμιλο και σίγουρα για να πάρει εισιτήριο για την επόμενη φάση, πρέπει να βελτιωθεί. 

Ο Ραφαήλ Αναστασίου έκανε ντεμπούτο με τον ΑΠΟΕΛ

Mία από τις εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν ο μικρός Ραφαήλ Αναστασίου. Ο 18χρονος πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Καρλάο και τα πήγε πολύ καλά.


Οι Τσέχοι επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους και δημιουργούσαν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Βάτερμαν. Στο 24’ κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Λαφάτα πάσαρε στον Φατάι, ο οποίος πέτυχε το 1-0. Το γκολ έδωσε περισσότερο αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους που έλεγξαν πλήρως το ρυθμό.


Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντιδράσει ουσιαστικά. Η είσοδος του Στίλιτς αντί του Βάντερ στο 53’ βοήθησε κάπως στην ανάπτυξη. Ο Βόσνιος ήταν και ο εμπνευστής της μοναδικής ευκαιρίας των γαλαζοκίτρινων στο 59’, μιας και με μία ωραία μπαλιά βρήκε τον Εφραίμ, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο πορτιέρο της Σπαρτά, Μπίτσικ. 



Ένα λεπτό αργότερα η Σπαρτά έδωσε πρόωρο τέλος για το ενδιαφέρον του ματς, αφού η υπεροχή της επιστεγάστηκε από ένα δεύτερο τέρμα. Μετά από κόρνερ, ο Μπράμπετς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα ήταν εντελώς απλά για τους γηπεδούχους, καθώς ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε τις λύσεις για να αλλάξει τα δεδομένα. Φυσιολογικά επήλθε η κατήφεια στους παίκτες της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια.


Σκόρερ: 24' Φατάι, 60' Μπράμπετς

Κίτρινες: Γίρατσεκ, Ματεγιόφσκι / Βάντερ, Αντωνιάδης, Σέρζιο, Αρτυματάς

Συνθέσεις:
Σπάρτα (Ζντένεκ Σκάζνι):
 Μπίτσικ, Μπράμπετς, Κόστα, Ματεγιόφσκι, Ντότσκαλ, Μάρετσεκ, Φρίντεκ, Κρέιτσι (90' Στέινχοφερ), Γίρατσεκ, Φατάι (86' Κονατέ), Λάφατα.
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Σέρζιο, Αναστασίου, Καρλάο, Αντωνιάδης, Εφραίμ, Μοράις, Αρτυματάς, Βάντερ (53' Στίλιτς), Μακρίδης (80' Χαραλαμπίδης), Πιατκόφσκι (67' Καβενάγκι).


Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε: «Είπαμε στο ημίχρονο ότι δώσαμε πολύ μεγάλο σεβασμό σε μια ομάδα που δεν άξιζε τόσο. Δεν είναι εύκολο πράγμα όταν ένας 18χρονος είναι ο καλύτερος σου παίκτης. Χάσαμε ένα παιχνίδι, κερδίσαμε ένα παίκτη. Κάνουμε προπονήσεις με άλλους και παίζουμε με άλλους. Απουσιάζουν πέντε βασικοί παίκτες. Έχω κουραστεί να βάζω αμυντικά χαφ ως στόπερ. Τον είδα και στο παιχνίδι των μικρών. Πήγε πραγματικά περίφημα. Αν έλεγα ότι κάποιος διασώθηκε ήταν ο μικρός. Δεν θέλω να πω ότι τα παιδιά δεν προσπάθησαν. Δεν πρέπει τώρα να τους πυροβολούμε. Τώρα έχουμε το παιχνίδι της Δευτέρας και πρέπει να το πάρουμε. Πήραμε ότι δώσαμε. Δεν αξίζαμε σήμερα να πάρουμε κάτι. Να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με τον Αστέρα για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Μπορεί να χάσαμε σήμερα, όμως είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Δυστυχώς απογοητεύσαμε τον κόσμο, όμως ελπίζουμε ότι θα τους δώσουμε τη χαρά στο επόμενο παιχνίδι».


IFrame

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα