Ο Κύπριος που μας κάνει περήφανους στην Arsenal

Από τον Ιούλιο του 2015 ο διεθνής με την Εθνική Κύπρου U17, Κώστας Πηλέας, ανήκει στο δυναμικό της ομάδας U19 της Arsenal. Ο απόφοιτος της Elite Σχολής της Arsenal για τη νοτιανατολική Ευρώπη πέρασε από δοκιμαστικά το καλοκαίρι και μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις σε τουρνουά στο Κατάρ, υπέγραψε συμβόλαιο υποτροφίας με την αγγλική ομάδα, το θα μετατραπεί σε επαγγελματικό τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν ο ποδοσφαιριστής κλείσει τα 17 του χρόνια.

Πρόκειται για τον μόλις δεύτερο Κύπριο που υπογράφει συμβόλαιο με την Arsenal, μετά τον Γιώργο Εφραίμ.

Ο Κώστας Πηλέας ανιχνεύτηκε από τους σκάουτερ της Arsenal στην ηλικία των δέκα και έλαβε πρόσκληση για να ενσωματωθεί στη Σχολή των «κανονιέρηδων» στη Θεσσαλονίκη. Αποφάσισε έτσι να αφήσει την Πάφο, απ΄ όπου κατάγεται, και να ζήσει στην ελληνική συμπρωτεύουσα, αποκτώντας τα εχέγγυα για τη μετέπειτα ποδοσφαιρική του καριέρα.

Μετά από πέντε χρόνια στην Elite Σχολή, ο Πηλέας ακολούθησε τα χνάρια των δύο Ελλαδιτών διεθνών και φίλων του, Σάββα Μούργο και Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, και μετακόμισε το 2015 στο Λονδίνο.

Ο Κύπριος αριστερός μπακ και κεντρικός αμυντικός, που βρίσκεται σταθερά στις κλήσεις των μικρών Εθνικών μας ομάδων, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο Match Program της Arsenal και στο ένθετο «Young Guns», το οποίο παρουσιάζει σε κάθε τεύχος έναν διαφορετικό νεαρό ποδοσφαιριστή από τις ξακουστές ακαδημίες της Λονδρέζικης ομάδας.

Στη συνέντευξη του, που δημοσιεύεται στο arsenal.com, ο Πηλέας μιλά για την απόφαση του να αφήσει την Πάφο για τη Θεσσαλονίκη, την προσαρμογή του μακριά από την οικογένεια και τους φίλους του, τις πρώτες του εμπειρίες από την Αγγλία και τον άμεσο του στόχο, που είναι να παίξει στο UEFA Youth League και να προπονηθεί με την ανδρική ομάδα.

Ο Πηλέας στο arsenal.com, αρχικά κάνει λόγο για την πορεία προς το Λονδίνο: «Υπέγραψα για την Arsenal αυτό το καλοκαίρι, αλλά είμαι μέλος των ακαδημιών της ομάδας από τα δέκα μου. Ένας σκάουτερ ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο, με είδε στην Πάφο και με κάλεσε να πάω στην Elite Σχολή για δοκιμαστικά. Εκεί με είδε ο Στιβ Μόροου και με προσκάλεσε να μεταβώ μόνιμα στη Σχολή. Ήταν δύσκολα στην αρχή, επειδή ήμουν μικρός και μου έλειπαν οι φίλοι και συγγενείς. Όμως συνήθισα γρήγορα, επειδή συγκεντρώθηκα στο ποδόσφαιρο και έγινα καλός φίλος με τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι όλοι αντιμετωπίζαμε τα ίδια συναισθήματα. Πέρασα πέντε χρόνια στην Ελλάδα και έγινα καλός φίλος με αρκετούς, όπως τους Σάββα Μούργο και Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, οι οποίοι με βοήθησαν τώρα στην προσαρμογή μου στο Λονδίνο».

Ακολούθως ο Κύπριος διεθνής μίλησε για τις πρώτες του εμπειρίες από το Λονδίνο: «Τα πράγματα πάνε καλά από τότε που ήρθα στην Αγγλία. Έπαιξα σε φιλικά και έκανα ντεμπούτο με την U19 πριν από μερικές εβδομάδες και το λάτρεψα. Έπαιξα στο κέντρο της άμυνας και απόλαυσα το ρυθμό και τον τρόπο παιχνιδιού. Είμαι τεχνίτης παίκτης και μου αρέσει να πασάρω. Στην Arsenal μας ζητάνε να βάζουμε την μπάλα κάτω και να παίζουμε γρήγορα. Ο στόχος μου είναι να βελτιωθώ και να κληθώ στο UEFA Youth League και να προπονηθώ με την ανδρική ομάδα».

Κλείνοντας, ο Πηλέας απάντησε με λίγα λόγια σε κάποιες ερωτήσεις…
Θέσεις: «Κεντρικός αμυντικός, αριστερός μπακ και κέντρο, όταν ήμουν μικρότερος».
Καλύτερο στοιχείο: «Πάσες»
Πράγμα που μπορεί να βελτιώσει: «Ένας εναντίον ενός»
Παίκτης με τον οποίο έχει ομοιότητες: «Τιάγκο Σίλβα, στο στυλ παιχνιδιού»
Ήρωας: «Λιονέλ Μέσι»
Αγαπημένο φαγητό: «Σούβλα»
Αγαπημένο app: «Instagram»
Αγαπημένα τραγούδια: «Διάφορα αγγλικά και ελληνικά και οτιδήποτε από τον Μητροπάνο»

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος