Οι 10 πιο δαπανηρές μεταγραφές της χρονιάς

Παίκτες πάνε και έρχονται σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Ο «ΡΕΠΟΡΤΕΡ» σας παρουσιάζει τους δέκα πιο δαπανηρούς ποδοσφαιριστές του περασμένου καλοκαιριού. Άλλοι δικαιώνουν τη φήμη και τον… μισθό τους, μερικοί περιορίζονται στον πάγκο, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι ήταν τραυματίες και θα προσπαθήσουν να δικαιώσουν τις οικονομικές υπερβάσεις που έγιναν για χατίρι τους, στη συνέχεια του πρωταθλήματος. 
 

1. ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΚΑΒΕΝΑΓΚΙ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
€600.000

Η μεταγραφική «βόμβα» του καλοκαιριού. Εκ των αρχηγών της Ρίβερ Πλέιτ, σήκωσε λίγες μέρες πριν μετακομίσει στον «Αρχάγγελο» το Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο ΑΠΟΕΛ, αφού έκρινε πως οι επενδύσεις που έγιναν με τους Πιατκόφσκι και Λεάλ δεν έπιασαν, τίναξε την μπάνκα για να φέρει στην Κύπρο έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς της τελευταίας δεκαετίας στη Λατινική Αμερική. Μέσα ενημέρωσης στη χώρα του ταγκό, κάνουν λόγο ότι ο τέσσερις φορές διεθνής με την Αργεντινή ποδοσφαιριστής, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με απολαβές 600 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
 

2. ΣΕΜΙΡ ΣΤΙΛΙΤΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
€350.000

Αν και μέχρι στιγμής δεν δικαιώνει τις προσδοκίες, αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ με σκοπό ν’ αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή. Διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση, την κοφτή ντρίπλα και τις «φονικές» εκτελέσεις φάουλ. Η επιτροπή προγραμματισμού των γαλαζοκιτρίνων έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρει στον «Αρχάγγελο» τον Βόσνιο επιτελικό μέσο.

 
 
3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΟΜΑΔΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ
€330.000

Η απαίτηση των φίλων της Ομόνοιας να δουν ντυμένο και πάλι στα πράσινα τον Δημήτρη Χριστοφή πραγματοποιήθηκε. 230 χιλιάρικα ετησίως προνοεί το συμβόλαιο του Χριστοφή που υπέγραψε για δύο συν ένα χρόνια. Η Ομόνοια «χάρισε» στη Σιόν περίπου 100 χιλιάδες ευρώ, ποσό που οι Ελβετοί όφειλαν στο τριφύλλι από την προ διετίας αγορά του. Η ομάδα του τριφυλλιού, επομίζεται μόνο τις 170 χιλιάδες, καθώς τα υπόλοιπα καλύπτει εξωδιοικητικός παράγοντας. 
 

4. ΒΑΝΤΕΡ ΒΙΕΡΑ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
€280.000

Ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός είναι ο μοναδικός από τους 190 ποδοσφαιριστές που κατέγραψε το μεταγραφικό παζάρι, για χατίρι του οποίου δόθηκαν λεφτά σε άλλη ομάδα προκειμένου να αποκτηθεί. Ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε στην ΑΕΚ 150 χιλιάδες ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του Βάντερ, ο οποίος αύξησε συνάμα τις ετήσιες απολαβές του που κυμαίνονται στις 130 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.
 

5. ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΡΤΙΝΕΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ
€200.000

Ο Αργεντινός επιτελικός χαφ που έβγαλε μάτια με τη φανέλα του Παναιτωλικού για μια διετία στη Σούπερ Λίγκα και ανάγκασε τον Ολυμπιακό Πειραιώς να ξοδέψει 600 χιλιάδες ευρώ για την αγορά του το καλοκαίρι του 2014. Αποκτήθηκε από την Ανόρθωση με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.
 

6. ΜΑΤΕΟΥΣ ΠΙΑΤΚΟΦΣΚΙ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
€170.000

Αν και πολλοί ανέμεναν οικονομική υπέρβαση (η μεταγραφή Καβενάγκι προέκυψε πολύ αργότερα) για τον αντικαταστάτη του Ράφικ Τζιμπούρ, εν τέλει επιλέγηκε ο Πολωνός στράικερ, ο οποίος δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να κερδίσει φανέλα βασικού.
 

7. ΑΝΤΡΕ ΑΛΒΕΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΚ
€160.000

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους παραγωγικότερους που πέρασαν από τα κυπριακά γήπεδα την τελευταία δεκαετία, Οι Λαρνακείς ξεφορτώθηκαν το βαρύ συμβόλαιο του Ρομπέρτο Κολαούτι (€180.000) και με λιγότερα έντυσαν στα κιτρινοπράσινα τον μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού.
 

 8. ΚΙΛΙΑΝ ΣΕΡΙΝΤΑΝ
ΟΜΑΔΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ
€160.000

Η μεταγραφή που σχολιάστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το περασμένο καλοκαίρι. Ποδοσφαιριστής από τον ΑΠΟΕΛ μετακόμισε στην Ομόνοια ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια και τον Γιώργο Βακουφτσή, το 2005. Πριν την έλευση του Δημήτρη Χριστοφή στο «Ηλίας Πούλλος», ο υψηλόσωμος φορ ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στο Γέρι.
 

9. ΑΛΕΞ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΛΛΩΝ
€160.000

Η απόκτηση του Άλεξ Ντα Σίλβα αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Νίκου Κίρζη. Από τις αρχές του καλοκαιριού οι γαλάζιοι «κλείδωσαν» τον Βραζιλιάνο άσο, ο οποίος πρωτοήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ένωσης και ακολούθως αγωνίστηκε στην Ομόνοια, προτού πάρει μεταγραφή για τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Το κασέ του έπεσε αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
 

10. ΜΑΜΕ ΝΙΑΓΚ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΛ
€140

Ο Αφρικανός επιθετικός επιλέγηκε από τον Χριστάκη Χριστοφόρου για να αναλάβει το δύσκολο έργο στο σκοράρισμα της ΑΕΛ. Ο πανήψυλος επιθετικός (1.94) με προϋπηρεσία στη Βόλσφσμπουργκ δεν δικαιώνει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες καθώς δεν έχει επαφή με τα δίκτυα. 

 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος