Έδωσε παραίτηση με… διορία η διοίκηση της ΑΕΛ

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΕΛ ενημερώνει ότι τελεί υπό παραίτηση μέχρι την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να έρθουν κοντά για τη διάδοχη κατάσταση.

Η ανακοίνωση:
«Μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν συνέπεια του αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ και την αντίδραση από διάφορους επώνυμους και ανώνυμους, καθώς και ορισμένους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ότι η διοίκηση του Σωματείου αλλά και της Εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα τα τελευταία 8 χρόνια πρέπει αλλά και οφείλει να παραιτηθεί, δια της παρούσης δηλώνουμε τα ακόλουθα.

Είχαμε στο παρελθόν ζητήσει ύστερα και από τον περσινό τελικό κυπέλλου και όχι μόνο να εξευρεθεί διάδοχη κατάσταση για να αναλάβει τις τύχες του Σωματείου και της Εταιρείας. Δυστυχώς όμως κανένας δεν θέλησε να αναλάβει αυτό το καθήκον, ενώ ούτε καν προσεγγιστήκαμε από τον οποιοδήποτε.
Ξεκινήσαμε την χρονιά ζητώντας από τον κάθε ένα ΑΕΛίστα να πράξει το καθήκον του και να αγοράσει Εισιτήριο Διαρκείας, ενώ ζητήσαμε και από αυτούς που είχαν την οικονομική ευχέρεια να βοηθήσουν οικονομικά περισσότερο, ούτως ώστε να μπορέσουν να διαμορφωθούν ομαλές συνθήκες διαδοχής στο άμεσο μέλλον.

Περαιτέρω, προς διάψευση όσων έχουν ψευδώς κυκλοφορήσει φήμες ότι η ΑΕΛ χρωστά εκατομμύρια ή τέλοσπάντων τεράστια ποσά, έχουμε να πούμε ότι η αλήθεια είναι πως οι υποχρεώσεις σε ποδοσφαιριστές είναι όλες ρυθμισμένες και δεν ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.
Πρέπει επιτέλους ο κόσμος μας να σταματήσει να τους ακούει και να αντιληφθεί ότι τα ποδοσφαιρικά Σωματεία δεν μπορούν να έχουν χρέη μη ρυθμισμένα και/ή υποχρεώσεις σε ποδοσφαιριστές ή τρίτους χωρίς κυρώσεις.

Ως εκ τούτου τα οικονομικά της ΑΕΛ είναι σε καλή κατάσταση όπως οφείλουν να είναι για οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό Σωματείο το οποίο υποχρεωτικά περνά κάθε μήνα τα κριτήρια πληρωμής προς ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους του και κάθε τρίμηνο τα κριτήρια που αφορούν τις υποχρεώσεις έναντι του Κράτους, όπως π.χ. φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις, καθώς και παλιές οφειλές.

Συνέπεια αυτών υποβάλλουμε σήμερα τις παραιτήσεις μας και είμαστε έτοιμοι να μεταβιβάσουμε ΔΩΡΕΑΝ τις μετοχές της Εταιρείας προς οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε ομάδα παραγόντων επιθυμούν να αναλάβουν την ΑΕΛ.

Δηλώνουμε επίσης ότι θα αναλάβουμε οποιεσδήποτε υποχρεώσεις υπάρχουν μέχρι σήμερα.Δηλώνουμε ότι θα αφήσουμε άθικτα τα τηλεοπτικά δικαιώματα της χρονιάς που ανέρχονται πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η δημόσια πρόταση μας θα ισχύσει από σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015, μέχρι αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09:00.

Σε περίπτωση όμως, που δεν παρουσιαστεί κανείς ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενοι μετά τις 09:01 ο κάθε ένας αγνός ΑΕΛίστας οφείλει να προστατεύσει με κάθε τρόπο το Ένδοξο Σωματείο μας, τη Διοίκησή του και όσους έδειξαν να διαθέτουν την μαγκιά και το σθένος να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του πιο Ιστορικού Σωματείου σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, κρατώντας την ομάδα μας ζωντανή.

Μια Διοίκηση που οδήγησε την Αθλητική Ένωση Λεμεσού μετά από 44 χρόνια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και έδωσε στα παιδιά μας και στον κόσμο μας γενικότερα την πιο μεγάλη χαρά. Είναι οι άνθρωποι που πάντα έβαζαν και ακόμα βάζουν το συμφέρον της ΑΕΛ πάνω από οποιαδήποτε προσωπικά και οικογενειακά συμφέροντα, έχοντας συνάμα και μεγάλο προσωπικό κόστος.
Ύστερα από όλα αυτά και εάν και πάλι δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΛ να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τα στόματα όσων συνειδητά ή έστω ασυνείδητα προσπαθούν να οδηγήσουν με ψέματα και συκοφαντίες το μεγάλο μας Σωματείο προς τον όλεθρο και την ολοκληρωτική καταστροφή.

Θυμίζουμε ότι τα όσα άνω γεγονότα της συγκεκριμένης ανοικτής επιστολής έχουν επανειλημμένως ειπωθεί στις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και στην ανοικτή συγκέντρωση που έγινε το καλοκαίρι στην αίθουσα Saint George Hall.

Υ.Γ. Ο λόγος που δίνουμε χρόνο μέχρι τις 09:00 είναι διότι δεν είναι η πρώτη φορά που αποτεινόμαστε σε ενδιαφερόμενους για να αναλάβουν, αλλά και επειδή οι καταστάσεις στην ποδοσφαιρική μας ομάδας πιέζουν και επιβάλλουν άμεση η πρόσληψη ικανού προπονητή, έτσι ώστε να μην χαθεί έδαφος και να την οδηγήσει εκεί που όλοι εμείς οι αγνοί ΑΕΛίστες την θέλουμε.

ΖΗΤΩ Η ΑΕΛ ΜΑΣ!

Με εκτίμηση

Ανδρέας Σοφοκλέους
Πρόεδρος ΑΕΛ»

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος