«Πολυβόλο» ο ΑΠΟΕΛ, «σφαίρα» η Σαλαμίνα (στατιστικά 7ης αγωνιστικής)

Ήταν, αναντίλεκτα, οι μεγάλοι κερδισμένοι της έβδομης στροφής του πρωταθλήματος. Με το επιβλητικό 6-0 επί της ΑΕΛ ο ΑΠΟΕΛ έδωσε συνέχεια στο παραγωγικό κρεσέντο του που διαρκεί από το ξεκίνημα της περιόδου: τα 29 γκολ σε επτά αγωνιστικές συνιστούν αφ’ ενός την κορυφαία επίδοση την τρέχουσα χιλιετία (από 23 μετρούσαν η Ανόρθωση το 2001/02 και ο Απόλλων το 2005/06), αφ’ ετέρου βελτίωση κατά 10 γκολ της κορυφαίας επίδοσης των «γαλαζοκιτρίνων» στο ίδιο διάστημα (από 19 γκολ τις περιόδους 2003/04 και 2012/13)!
Ο πρωταθλητής διατήρησε το αήττητό του και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς στην κορυφή εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ από τη Νέα Σαλαμίνα, η οποία «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση και με 14 βαθμούς έχει την κορυφαία συγκομιδή της (14β.) μέσα το γύρισμα του αιώνα (από 12β. τις περιόδους 2002/03 και 2004/05). Τα 14 τέρματα στο ενεργητικό των «ερυθρολεύκων» υστερούν μόνον των 15 που είχαν πετύχει την περίοδο 2002/03, ενώ οι τέσσερις νίκες μετά από επτά αγωνιστικές αποτελούν ισοφάριση της επίδοσής τους τόσο το 2004/05 όσο και το 2013/14. Η στατιστική αποδελτίωση της 7ης αγωνιστικής της περιόδου 2015/16:
 
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
*Την πρώτη εμφάνισή τους στο τρέχον πρωτάθλημα πραγματοποίησαν οι Αδάμος Πιερέττης (ΕΝΠ) και Μιχάλης Παναγιώτου (Εθνικός Άχνας).

*Την πρώτη συμμετοχή τους στο αρχικό σχήμα της ομάδας τους μέτρησαν οι: Μάθιου Μπόνιφεϊς (Άρης), Μίλος Άντιτς (ΕΝΠ) και Νταρίλ Ερόλντ Γκουλόν (Ομόνοια).
*Το 2-2 με τη Δόξα ήταν ο πρώτος εντός έδρας βαθμός στην τρέχουσα περίοδο για την Αγία Νάπα, η οποία με τον Φέμι σημείωσε το πρώτο τέρμα της πριν την ανάπαυλα.
*Το 2-1 επί της ΕΝΠ ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Άρη, ο οποίος για πρώτη φορά σκόραρε πριν την ανάπαυλα και ανέτρεψε προβάδισμα αντιπάλου.
*Το 1-2 από τη Νέα Σαλαμίνα ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ έπειτα από έξι μήνες και 11 παιχνίδια πρωταθλήματος (8-3-0). Η αμέσως προηγούμενη ήταν το 0-3 από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (18.04.2015). Συνάμα ήταν η πρώτη ήττα της στο ΓΣΖ μετά από το 1-3 κόντρα στην Ομόνοια, στη 15η αγωνιστική της περασμένης περιόδου (03.01.2015). Στο μεσοδιάστημα οι Λαρνακείς είχε μετρήσει 8-2-0 στην έδρα τους.
*Ο Μακρίεφ έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να παραβιάσει την εστία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.
 
ΓΚΟΛ
*Για πρώτη φορά με τη φανέλα τους καινούργιας τους ομάδας πανηγύρισαν τέσσερις ποδοσφαιριστές: οι Γιόζεφ Φέμι (Αγία Νάπα), Μάθιου Μπόνιφεϊς, Μάρκο Αουρέλιο (αμφότεροι Άρης) και Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι (Πάφος).

*Το πρώτο τέρμα τους στο τρέχον πρωτάθλημα σημείωσαν οι Κώστας Αρτυματάς (ΑΠΟΕΛ), Κοσταντίν Μπασόφ (ΕΝΠ), Ονησίφορος Ρουσιάς (Ομόνοια).
*Τα 138 γκολ σε 48 αναμετρήσεις δίνουν μέσο όρο 2,8 ανά παιχνίδι.
 
ΣΕΡΙ
*Συναπτές αγωνιστικές άνευ ήττας συμπλήρωσαν οι Αγία Νάπα (0-2-0) και Δόξα (1-1-0) -αμφότερες για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.
*Για πρώτη φορά η Ομόνοια κράτησε ανέπαφη την εστία της σε διαδοχικές αγωνιστικές.
*Ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα που τρέχει σερί τεσσάρων νικών και ισάριθμων ανέπαφων εστιών.
*Τρεις ήττες στη σειρά συμπλήρωσε η ΕΝΠ, το μεγαλύτερο τρέχον σερί στο πρωτάθλημα.
*Για έκτη συναπτή αγωνιστική σκόραρε ο Φερνάντο Καβενάγκι (ΑΠΟΕΛ), για δεύτερη συναπτή οι Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ), Γιάννης Αντωνίου (Αγία Νάπα), Νασίρ Μαασί (Πάφος), Ζοάν Τομάς (ΑΕΚ).

 
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ
*Η Νέα Σαλαμίνα έγινε η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα που κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ απέναντι στην ΑΕΚ.
*Μετά από επτά στροφές η Αγία Νάπα έχει ξεμείνει ως η μοναδική ομάδα δίχως νίκη.
*Η ΑΕΛ δέχτηκε έξι γκολ σε παιχνίδι πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το εκτός έδρας 1-6 από τη Νέα Σαλαμίνα (05.10.2002).
*Άρης, Αγία Νάπα, Ερμής και Δόξα δεν έχουν κρατήσει ούτε μια φορά ανέπαφη την εστία τους.
*Οι τέσσερις αποβολές αποτελούν ρεκόρ περιόδου και υπολείπονται μίας του ρεκόρ της περασμένης περιόδου (πέντε στην 21η αγωνιστική).

 

 

 

Δειτε Επισης

Σπουδαία μεταγραφή για την Καρμιώτισσα-Ανακοίνωσε τον Στέφαν Σίμιτς
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Τζιωνής
Oι έδρες των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας
Στην Κύπρο για τη μεταγραφή του στον Άρη ο Γκόλντσον, σύμφωνα με το Sky Sports
Η ενημέρωση της Ομόνοιας προς τον κόσμο της θα ταξιδέψει στη Γεωργία
Επίσημα στα γαλάζια ο Μπουαγκάρντ-Η ανακοίνωση του Απόλλωνα
Έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο σε Σοφοκλέους ο Απόλλωνας και τον παραχωρεί δανεικό
H αποτίμηση του ΑΠΟΕΛ για το ντεμπούτο Ελ Αραμπί και Μάιερ-Πώς προσεγγίζουν τον επαναληπτικό
Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ, ψάχνει το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Αρένα
Έχασε αλλά παρέμεινε ζωντανή η Πάφος στη Λιθουανία