Ανόρθωση: Τεσσάρα με 25λεπτη «καταιγίδα»!

Την πρώτη νίκη της έπειτα από σχεδόν ένα μήνα (2-1 τη Δόξα στις 28 Σεπτεμβρίου) πανηγύρισε η Ανόρθωση στο τρίτο χρονικά παιχνίδι της όγδοης αγωνιστικής. Με σαφές ανέβασμα της απόδοσής της στην επανάληψη η «Κυρία» επικράτησε 4-0 του Ερμή, ο οποίος στη (δεύτερη) πρεμιέρα του Νίκου Παναγιώτου στον πάγκο του ήταν ανταγωνιστικός στα τρία τέταρτα του αγώνα, αλλά κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ της οικοδέσποινας.

Για το σύλλογο της Αμμοχώστου η πιο ευρεία επικράτηση στη σεζόν σηματοδότησε και την επέκταση του αήττητου σερί σε επτά αγωνιστικές (σ.σ. εκκρεμεί η τύχη του αγώνα με τον Απόλλωνα), ενώ οι «φτεροπόδαροι» μέτρησαν δεύτερη ήττα στη σειρά και συμπλήρωσαν πέντε αγωνιστικές άνευ νίκης.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν υποσχόμενο με τις ευκαιρίες των Μαρτίνες (9’) και Μπαλογκούν (12’), ωστόσο το επόμενο αγωνιστικό κρεσέντο ήρθε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους με την κεφαλιά-άουτ του Ντλοβού (37’) και τη διπλή επέμβαση του Κόπριβετς στις προσπάθειες των Βασιλόγιαννη και Γκονθάλεθ.

Οι σημειώσεις και (κυρίως) οι κουβέντες του Αντρέ Πάους στην ανάπαυλα είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί στην επανάληψη μια πολύ πιο αποφασισμένη και διεκδικητική Ανόρθωση, η οποία απείλησε διαδοχικά με τους Ορλάντι (48’, άουτ), Μαρτίνες (49’ δοκάρι), Εντλοβού (57’, Παναγόπουλος) και Αβραάμ (57’, δοκάρι) και είδε τον Παναγόπουλο να επιστρατεύει όλα του τα αντανακλαστικά για να εξουδετερώσει τη στραβοκλωτσιά του Πίνα, προτού φτάσει -φυσιολογικά και δίκαια- στο άνοιγμα του σκορ.
Στο 67’ από σέντρα του Μαρτίνες ο Ντλοβού με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ερμή και πανηγύρισε το έβδομο τέρμα του στη σεζόν. Δύο λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Ορλάντι ο Λαΐφης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα άλλαξε τροχιά στον Πίνα και ξεγέλασε τον Παναγόπουλο που έβαλε λανθασμένα το χέρι του και την είδε να του ξεγλιστρά μέσα από τη γραμμή της εστίας του για το 2-0.

Το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι και απαλλαγμένοι από κάθε άγχος και πίεση οι οικοδεσπότες έφτασαν με όμορφο τρόπο στο 3-0 που είχε δημιουργό τον Ορλάντι κι εκτελεστή τον Αβραάμ, η είσοδος του οποίου έγειρε την πλάστιγγα της νίκης στην πλευρά της Ανόρθωσης. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον νεοεισελθόντα Σβεσλέν (σ.σ. πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο κυπριακό πρωτάθλημα), ο οποίος μετά από ασταθή απόκρουση του Παναγόπουλου σε φάουλ του Πελέ πήρε την επαναφορά και πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της «Κυρίας».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Κόπριβετς - Τζανακάκης, Χόλγκερσον, Λαΐφης (82’ Σβεσλέν), Νούχου - Βίκτορ, Πελέ - Ορλάντι, Μαρτίνες (78’ Αμπουρτζάνια), Μακρής (55’ Αβραάμ) - Ντλοβού.
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Παναγόπουλος - Μουλαζίμης, Πίνα, Χριστοφή, Γιαγκουδάκης - Εντονγκ, Γκονθάλεθ (73’ Μαγέλε) - Βασιλόγιαννης, Μπριγκίντο (61’ Μαράκης), Μπαλογκούν (80’ Ουαταρά) - Κεϊτά.

Αντρέ Πάους: «Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση. Ήμασταν σε όλο το παιχνίδι επιθετικοί, δεν είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Για μένα και την ομάδα αυτό είναι μια καλή βάση για να χτίσουμε ενόψει της συνέχειας. Πρέπει να ανέβουμε επίπεδο και να βελτιωθούμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε μόνο μια ευκαιρία και αυτό γιατί δεν παίξαμε γρήγορα με την μπάλα, δεν είχαμε καλές μεταβιβάσεις. Δεν χρησιμοποιήσαμε καλά τα άκρα μας. Στο δεύτερο μέρος, στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά μέτρησα τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Παίξαμε πολύ καλύτερα, φτιάξαμε περισσότερες ευκαιρίες. Η πραγματικότητα είναι ότι στο β’ μέρος ήμασταν πολύ καλοί και αυτό είναι μια καλή βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε για το μέλλον».

Νίκος Παναγιώτου: «Κέρδισε δίκαια το παιχνίδι η Ανόρθωση. Ένα βαρύ σκορ για εμάς, δεν χρειάζονται οι οποιεσδήποτε δικαιολογίες, ξέραμε τι θέλαμε στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλό ρυθμό, κάναμε ένα καταστροφικό δεκάλεπτο από το 60’ μέχρι το 70’, όταν και δεχτήκαμε τα γκολ. Η Ανόρθωση μας τιμώρησε στα λάθη που κάναμε. Δεν βάζουμε κάτω το κεφάλι, τα παιδιά σίγουρα είναι στεναχωρημένα, αλλά έχουμε τις δυνάμεις για να βρει ο Ερμής την παλιά χαμένη αίγλη του. Χρειαζόμαστε δουλειά, θα την κάνουμε».

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος