Απόλλων: Το σερί καλά κρατεί!

Στις πρώτες τρεις εξόδους του στο τρέχον πρωτάθλημα (ΕΝΠ, Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια) ο Απόλλων είχε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό στις κατηγορίες γκολ και νίκες. Αμφότερα τα αρνητικά σερί του τερματίστηκαν στο «Τάσος Μάρκου» με το 3-0 επί της Αγίας Νάπας, η οποία στον αντίποδα παραμένει η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν έχει ακόμη νίκη στη σεζόν. Επιπροσθέτως οι «πορτοκαλί» γνώρισαν την έβδομη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις με το σύλλογο της Λεμεσού σε επίπεδο α’ κατηγορίας.

Παρά την απουσία έξι ποδοσφαιριστών (Γουίλερ, Κυριάκου, Λόπεθ τραυματίες, Μερκής, Αγγελή, Κολοκούδιας τιμωρημένοι λόγω πειθαρχικού παραπτώματος) η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ δεν εμφανίστηκε επηρεασμένη και προηγήθηκε στο 13’: ο ντα Σίλβα έκλεψε από τον Λόβρετσιτς, πάσαρε στον ευρισκόμενος εντός περιοχής Γκιέ Γκιέ, ο οποίος σε πρώτο χρόνο νικήθηκε από τον Κίττο, όμως στην επαναφορά ευνοημένος από την κόντρα έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Μετά από ένα καλό σουτ του Παπουλή στο 19’, οι «γαλάζιοι» έφτασαν στο 2-0 με μια στημένη μπάλα: από εκτέλεση κόρνερ του ντα Σίλβα ο Φρέιρε με γυριστή κεφαλιά σημάδεψε την ανοικτή γωνία της εστίας του Κίττου και πανηγύρισε το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιώργος Κοσμά με διπλή αλλαγή επιχείρησε να «ζωντανέψει» την ομάδα του, η οποία είχε δοκάρι με τον Στογιάνοφ (51’), αλλά είδε τις ελπίδες της για θετικό αποτέλεσμα να εξανεμίζονται στο 60’, όταν σε μαρκάρισμα του Μέρτακκα στον Παπουλή καταλογίστηκε πέναλτι, το οποίο ο ντα Σίλβα αξιοποίησε για το 3-0.

Αυτό αποδείχθηκε και το τελικό σκορ, αφού το σουτ του ντε Μέλο στο 75’ έφυγε άουτ, το αντίστοιχο του Πέδρο στο 78’ εξοστρακίστηκε στο δοκάρι, ενώ στο 86’ ο Βάλε αρνήθηκε το γκολ στον Φίλγκεϊτ.
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ (4-2-3-1): Κίττος - Μέρτακκας, Αντωνίου (78’ Μγκούνι), Σκόπλιακ, Φίλγκεϊτ - Λαμπρόπουλος, Μπάμπα - ντε Μέλο, Λόβρετσιτς (46’ Άντολεκ), Φεμί - Μάατσεν (46’ Στογιάνοφ).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Σιμόες, Φρέιρε, Ελίζιο - Στογιάνοβιτς (85’ Γκουγιόν), Σατσέτι - Mέζγκα (64’ Σλάβτσεφ), ντα Σίλβα, Παπουλή - Γκιέ Γκιέ (69’ Τουράμ).

Πέδρο Εμάνουελ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μετά από μια δύσκολη εβδομάδα., Μπήκαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες, βάλαμε δυο γκολ. Ήμασταν τρεις εβδομάδες χωρίς αγώνα, αυτό ήταν δύσκολο όμως δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα, σκοράραμε ήμασταν καλύτεροι και πήραμε τη νίκη. Στην επανάληψη η Αγία Νάπα μπήκε καλύτερα, είχε ευκαιρίες, θα μπορούσε να σκοράρει όμως ισορροπήσαμε στην συνέχεια και θα μπορούσαμε να βάζαμε και άλλα γκολ. Ήταν μια δίκαιη νίκη για την ομάδα μας και αν βάζαμε και περισσότερα γκολ θα ήταν ακόμα καλύτερο. Θα ήθελα να μιλήσω και για τον αγωνιστικό χώρο, δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών».

Γιώργος Κοσμά: «Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα γιατί καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα παίξαμε μπάλα, δεν κλειστήκαμε στην άμυνα, παίξαμε ορθόδοξα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ο λόγος που χάσαμε είναι απλός. Πρώτον γιατί ο Απόλλωνας κατάφερε να βάλει δυο εύκολα γκολ στο πρώτο μέρος και δεύτερον γιατί εμείς όταν ήμασταν καλοί στην επανάληψη δεν μετουσιώσαμε σε γκολ τις ευκαιρίες μας. Για πολλοστή φορά δεχόμαστε εύκολα γκολ, μας προβληματίζει έντονα, έγιναν λάθη τα οποία τα πληρώνουμε και πρέπει να αποφεύγουμε αυτά τα λάθη απέναντι σε ομάδες με τέτοια εμπειρία και ποιότητα. Στο ημίχρονο κάναμε αλλαγές, είχαμε ευκαιρίες και δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Ήταν εξ αρχής δύσκολο το παιχνίδι, δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παιδιών ιδιαίτερα στην επανάληψη. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνατότητες μας».

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ... ψήφισαν Μπεν Σιμόν
Αναλυτικά οι κορυφαίοι που βραβεύθηκαν από τον ΠΑΣΠ
Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Σεμέδο