Ομόνοια: Εξάρα στην επιστροφή Τζίμη!

Υποδεχόμενη την Πάφο η Ομόνοια επεδίωκε να «κολλήσει» νίκες για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο. Ο στόχος επετεύχθη με τρόπο εντυπωσιακό, καθώς το «τριφύλλι» τράβηξε… εξάσφαιρο (6-0) και υποχρέωσε τους νεοφώτιστους στη δεύτερη συντριβή τους στο ΓΣΠ (σ.σ. είχε προηγηθεί το 2-6 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ).

Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα, η οποία στις προηγούμενες έξι αγωνιστικές είχε σημειώσει συνολικά τέσσερα γκολ, πανηγύρισε την ευρύτερη νίκη της μετά το 7-1 επί του Ερμή στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της περασμένης περιόδου (17 Μαΐου). Συνάμα κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για τρίτο συναπτό παιχνίδι, ενώ στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα.

Το εναρκτήριο παιχνίδι της όγδοης αγωνιστικής κρίθηκε ήδη από το 9’, όταν ο Κβασκβάτζε ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κιρμ και αποβλήθηκε. Το πέναλτι αξιοποίησε ο Ασίς νικώντας τον νεοεισελθόντα -αντί του Μουτίνιο- Κρούμινς (σ.σ. πρεμιέρα του Λετονού τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα). Η ομάδα του Σοφόκλη Σοφοκλέους απείλησε για πρώτη φορά στο 31’ με διαγώνιο (άστοχο) σουτ του Δημοσθένους, όμως στο επόμενο λεπτό ο Κρούμινς υπέπεσε σε τραγικό σφάλμα πασάροντας στον Ασίς, ο οποίος σέρβιρε στο πιάτο για τον Οικονμίδη το 2-0 που έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το 3-0 ήρθε λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης με πλασέ του Κιρμ (54’). Οικονομίδης (58’) και Ρουσιάς (69’, 70’) απώλεσαν πολύ καλές ευκαιρίες για το 4-0, το οποίο εν τέλει ήρθε στο 76’ δια ποδός του νεοεισελθόντος Σκέμπρι. Στο 84’ ο επίσης νεοεισελθών Οκέγε διαμόρφωσε -με το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα- το 5-0 και το σκορ έκλεισε στις καθυστερήσεις με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του ο Σκέμπρι.

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Λομπζανίτζε, Ρούνιε, Γκουλόν, Χαφέζ - Οικονομίδης, Ρόμαρικ (75’ Μαργκάσα) - Χριστοφή (62’ Σκέμπρι), Ασίς, Κιρμ - Ρουσιάς (71’ Οκέγε).
ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κβασκβάτζε - Γκόμες, Μακρής, Γκριγκαλάβα, Αλαμπί - Χμαλάτζε, Νταμάου - Δημοσθένους, Μουτίνιο (12’ Κρούμινς), Μαασί (73’ Οκόγε) - Γκελασβίλι (62’ Αγιβί).

 

Κώστας Καϊάφας: «Ψάχναμε αρκετό καιρό τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, ο οποίος ως τώρα είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία. Είχαμε και τύχη βέβαια με την κόκκινη, συνεχίσαμε με καλό ρυθμό, σοβαροί και πετύχαμε γκολ που τόσο πολύ θέλαμε. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους παίκτες μας, θα μας βοηθήσει η νίκη. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Καλή συνέχεια στη Πάφο».

Σοφόκλης Σοφοκλέους: «Πρώτα να δώσω συγχαρητήρια στην Ομόνοια για τη δίκαιη νίκη και να ευχηθούμε καλή συνέχεια. Μείναμε νωρίς με δέκα, χάλασε η οργάνωση και η συνοχή κάναμε πολλά λάθη, αν και δεν είναι δικαιολογία η κόκκινη. Η Ομόνοια και στα δυο ημίχρονα θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ. Συνεχίζουμε, δεν λέει τίποτα η ήττα, δεν χάθηκε ο πόλεμος, υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα. Στόχος είναι η παραμονή και είναι εφικτός. Θα οργανωθούμε και θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι. Ευχαριστώ τους φίλους από την Πάφο που ήρθαν εδώ, απολογούμαστε για την έκταση του σκορ».
  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»