Τεράστια νίκη για ʼρη, πιάνει πάτο η ΑΕΛ

Τεράστια νίκη για τον Άρη που επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ και συνεχίζει τις ψηλές πτήσεις. Η «ελφαρά ταξιαρχία» που ανέβηκε στην 10η θέση με 7 βαθμούς ξεπερνώντας στη βαθμολογία τη συμπολίτισσα ΑΕΛ που ολοένα και βουλιάζει περισσότερο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» που δέχθηκαν τρίτη συνεχόμενη ήττα, βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας.
 

Τα γκολ της ομάδας του Νεαγκόε σημείωσαν οι Μπανγκούρα στο 29΄ και Μαραγκουδάκης στο 84΄, ενώ για τους "γαλαζοκίτρινους" είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Νιάνγκ στο 78΄. Χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Παντελή για να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο 90΄, όταν το πέναλτι του Σοάρες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νουρεντινόσκι. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, ο Άρης με τον Μαραγκουδάκη στο 1΄ και η ΑΕΛ με τον Σέμα στο 26΄
 
Με σπουδαία ευκαιρία για τον Άρη ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Μαραγκουδάκη να... σημαδεύει από πλάγια θέση το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σκόβρον μόλις στο 1΄.
Ακολούθως και με τη συμπλήρωση 16 λεπτών αγώνα ήταν η σειρά της ΑΕΛ να έχει την πρώτη της καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Αϊρόσα, η κεφαλιά του Σέμα έφυγε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης απέφυγε και τον Νουρεντινόσκι, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Σκοπιανού κήπερ.
 
Στο 29΄, ωστόσο, έμελλε να έρθει το γκολ, όχι όμως για τους τυπικά γηπεδούχους, αλλά για τους "πράσινους" του Ναγκόε. Ο Κύπρου έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Σκόβρον, με τον Μπανγκούρα να ακολουθεί τη φάση και να παίρνει το "ριμπάουντ", στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των "γαλαζοκιτρίνων".
 
 
Μετά το γκολ που δέχθηκε, η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Νουρεντινόσκι απέκρουσε το σουτ του Οχένε στο 35΄. Στο 49΄ο Σαρδινέρο έκανε την μπαλιά στην περιοχή, ο Αντράντε επιχείρησε το πλασέ αναγκάζοντας τον Νουρεντινόφσκι σε μια δύσκολη απόκρουση, ενώ στην συνέχεια χάθηκε άλλη μια ευκαιρία με τον Σέμα.
 
Στο 56΄οι παίκτες της ΑΕΛ ανέβασαν τους ρυθμούς τους και πίεζαν όλο και περισσότερο, ενώ τα σουτ τους ήταν συνεχόμενα χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση.  Μάλιστα στο 62΄ο Νιάνγκ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στον Οζίας με την ΑΕΛ να ζητά πέναλτι για χέρι, η φάση ήταν δύσκολη ενώ ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Η πίεση της ΑΕΛ έφερε αποτέλεσμα, αφού στο 78΄η ομάδα κέρδισε το πρώτο της κόρνερ, ο Σταύρου το εκτέλεσε, ο Σαμπού έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Νιάγκ με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αφρικανός έχασε άλλη μια τεράστια ευκαιρία!
 

Η χαρά δεν κράτησε για πολύ αφού στο 84΄ο Χριστοφόρου έδωσε στον Μαραγκουδάκη που πέρασε στην περιοχή και με όμορφο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Άρη.
Η ΑΕΛ πήγε να απαντήσει με σουτ του Κουταντέρ στο 87΄αλλά η μπάλα πέρασε έξω, ενώ στο 90΄ο Μπόργκ έσπρωξε τον Αντράντε στην περιοχή και δόθηκε πέναλτι. Ο Σουάρες το εκτέλεσε αλλά η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για να έρθει η ισοφάριση!
 
Χρίστος Παντελή (υπηρεσιακός προπονητής ΑΕΛ: "Μετά το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι. Δυστυχώς στα πρώτα λεπτά ήμασταν νωθροί. Στο δεύτερο ημίχρονο, όλα τα παιδιά έδωσαν ότι μπορούσαν με όλη τους την ψυχή. Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν. Περνἀμε δύσκολες στιγμές, το ίδιο νιώθουν και οι ποδοσφαιριστές. Είναι ώρα για στήριξη της ομάδας και της διοίκησης για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη θέση". 
 
 
Νεάγκοε:«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το ξέραμε αφού η ΑΕΛ έχει παίκτες με μεγάλη αξία. Ήταν ένας αγώνας που δεν θα ήθελα να ξαναζήσω. Παίξαμε καλά και καταφέραμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν καλύτερη. Αν και είπαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο, ίσως φοβηθήκαμε τη νίκη. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Είχαμε ανάγκη τους τρεις βαθμούς. Η ΑΕΛ μας άσκησε μια συνεχόμενη πίεση, ισοφάρισε αλλά στο τέλος σε μια αντεπίθεση σκοράραμε το δεύτερο γκολ. Φανήκαμε τυχεροί στη φάση του πέναλτι. Είναι μια μεγάλη νίκη αφού είχαμε ανάγκη τους τρεις βαθμούς και για αυτό ευχαριστώ τους παίκτες μου». 
 

Άρης: Νουρεντινόσκι, Κύπρου (51΄ Αντωνίου), Μποργκ, Μπαγκούρα (43΄ Θεοφίλου), Μαραγκουδάκης, Ευσταθίο
 
ΑΕΛ (Χρίστος Παντελή): Σκόβρον, Αϊρόσα, Αντράδε, Σαμπού, Ρομπέρ, Ελευθερίου (46' Φέλτσερ), Κουταντέρ, Σοάρες, Οχένε (73' Σταύρου), Σαρδινέρο, Σέμα (55' Νιάνγκ).
 

Σκόρερ: 78' Νιάνγκ / 29' Μπανγκούρα, 84' Μαραγκουδάκης.
 
Κίτρινες: Ρομπέρ, Σταύρου, Φέλτσερ, Μαύρου, Αϊρόσα / Μπανγκούρα, Κύπρου, Μπόνιφεις, Χριστοφόρου, Μαραγκουδάκης.
 
Αποβολές: -
 
Γήπεδο: Τσίρειο
 
Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου
 
Α' Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου
 
Β' Βοηθός: Σωτήρης Βίκτωρος
 
4ος: Θωμάς Μούσκος
 
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανήςυ, Αουρέλιο, Χριστοφόρου, Οζίας, Παναγή, Μπονιφέϊς (51΄ Γκονζάλες)
 
 
 

Δειτε Επισης

Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2026 ο Πολυκάρπου
«Το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων αναπτυξιακών ηλικιών είναι σάπιο, πρέπει να φύγουν όλοι»
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας 29ης Μαΐου για τον Νεόφυτο Μιχαήλ
Εξελίξεις για το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης-Συνάντηση ανάμεσα σε ΚΟΑ και Πάφο
Έμεινε η ανακοίνωση για τον Πετράκη στην Ομόνοια 29ης Μαΐου
Κοινή προσπάθεια ΚΟΑ και Επιτροπής Δεοντολογίας να ξεριζωθεί η διαφθορά στον αθλητισμό
Αιχμές Νεοφυτίδη για τη βαριά ήττα της Εθνικής από την Τσεχία-«Μια ομάδα χωρίς πλάνο, αρχή και τέλος»
Ξεκαθαρίζουν τα θέματα Κβιλιτάια και Ντάλσιο στον ΑΠΟΕΛ
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
Bαριά ήττα για την Εθνική Κ-17 από την Τσεχία στην πρεμιέρα του EURO