Το αγγλικό όνειρο ζουν είκοσι ποδοσφαιριστές από την Κύπρο

Σπουδαίες εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα καριέρα τους αποκόμισαν αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο είκοσι ποδοσφαιριστές των Cyprus Elite Players, γεννημένοι από το 2003 έως το 2006 – συνθέτουν δύο ομάδες, μια γεννημένων 2003/04 και άλλη γεννημένων 2005/06.
 
Οι επίλεκτοι ταλαντούχοι Κύπριοι παίκτες συμμετείχαν σε προπονήσεις και φιλικούς αγώνες. Αποκορύφωμα ήταν τα παιχνίδια απέναντι στις αγωνιστικές ομάδες της Τότεναμ και της Γουάτφορντ που παίζει φέτος στην Premier League. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης αγώνες με την Stevenage και την Πολωνική FC Krakowμ που βρέθηκε στο Λονδίνο για φιλικά. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν προπονήσεις υπό την καθοδήγηση Άγγλων προπονητών, ώστε οι νεαροί να μυηθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αγγλικού στυλ παιχνιδιού, όπως η δύναμη και ο γρήγορος και δυνατός ρυθμός.
 
Πάντα τελούσαν υπό την παρακολούθηση σκάουτερ, όπως ο Κόλιν Γκάρντιενς, επίσημος συνεργάτης των Cyprus Elite Players αλλά και ο πρώην διεθνής Νιγηριανός ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ Νουάνκο Κανού, που σήμερα είναι ανιχνευτής ταλέντων. Όλες οι δραστηριότητες είχαν χαρακτήρα showcase (επίδειξης) στην παρουσία ανιχνευτών ταλέντων. Τα παιδιά συνοδεύουν οι Μάριος Κουδελλής και Μάριος Αναστασίου της SoccerWorldCyprus που είναι υπεύθυνη για τους Cyprus Elite Players.
 
 
Από το Τουρνουά Αγ. Νάπας
Το ταξίδι στην Αγγλία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή (25/10) για τους Cyprus Elite Players, ωστόσο, σημείο εκκίνησης της διαδρομής ήταν το διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας 2015 μέσω του οποίου τα παιδιά επιλέχθηκαν και προσκλήθηκαν στο πρώτο φιλτράρισμα που έγινε στο Cyprus Elite Players Camp τον περασμένο Ιούνιο. Όσοι ξεχώρισαν πήραν το διαβατήριο για ένα ομαδικό ταξίδι στο Λονδίνο ή για ατομική μετάβαση – τέσσερα παιδιά των Cyprus Elite Players πήγαν το καλοκαίρι στην Αγγλία και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα παρακολούθησης ταλέντων της Κρίσταλ Πάλας και της Ρέντινγκ. Όσοι ξεχωρίσουν θα προσκληθούν  και πάλι στην Αγγλία τον Φεβρουάριο.
 
Η SoccerWorldCyprus «τρέχει» το πρόγραμμα των Cyprus Elite Players από το 2012. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα ανίχνευσης, βελτίωσης και προώθησης ταλέντων, εκατοντάδες νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν περάσει από δοκιμαστικά, δεκάδες βρέθηκαν στην Αγγλία για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια αποκομίζοντας τεράστιες εμπειρίες, για ορισμένους δε άνοιξε η πόρτα μιας διεθνούς καριέρας.
 
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»