Ποια ρεκόρ κυνηγούν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ (στατιστικά 6ης αγωνιστικής)

Και τώρα οι δυο τους. Μετά το στραβοπάτημα της Ανόρθωσης, ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ συνθέτουν το δίδυμο της κορυφής μετά από έξι αγωνιστικές στο 77ο πρωτάθλημα α’ κατηγορίας. Με ενεργητικό 23 τερμάτων οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν πιστωθεί ήδη την καλύτερη επίδοση από το γύρισμα της χιλιετίας ξεπερνώντας τα 22 της Ανόρθωσης από την περίοδο 2001/02. Τη συγκεκριμένη σεζόν η «Κυρία» είχε μετρήσει 19 τέρματα στα πρώτα πέντε εκτός έδρας παιχνίδια της, ήτοι έξι περισσότερα απ’ όσα στις τέσσερις εξόδους του μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στις 26 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει στο «Αμμόχωστος» τη Νέα Σαλαμίνα.
Οι «κιτρινοπράσινοι», από την άλλη, έχουν πιστωθεί την καλύτερη επίδοση της χιλιετίας με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα της περιόδου και με απολογισμό τερμάτων 7-0 κυνηγούν την ισοφάριση/κατάρριψη του δικού τους ρεκόρ από την περίοδο 2012/13, όταν είχαν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στις πρώτες πέντε εξόδους τους. Η στατιστική αποδελτίωση της 6ης αγωνιστικής της περιόδου 2015/16:
 
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
*Την πρώτη εμφάνισή τους με την καινούργια εργοδότριά τους πραγματοποίησαν το περασμένο τριήμερο οι Έντιν Νουρεντινόσκι (Άρης), Άλασταϊρ Ντέιβιντ Ρέινολντς (Αγία Νάπα), Έμερικ ντε Βράις (Εθνικός Άχνας) και Μίλος Άντιτς (ΕΝΠ).
*Την πρώτη συμμετοχή του στο τρέχον πρωτάθλημα μέτρησε ο Νταρίλ Ερόλντ Γκουλόν (Ομόνοια).
*Για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της ομάδας τους βρέθηκαν οι Ηλίας Γεωργίου (Αγία Νάπα), Βενσάν Λαμπάν (ΑΕΚ), Κάρλες Κότο (Εθνικός Άχνας), Σεντρίνο Κουίνσι Μισιτζάν (Ερμής) και Ζοάο Γκιλιέρμε (ΑΠΟΕΛ).

*Το 1-1 στο «Αμμόχωστος» ήταν η πρώτη ισοπαλία της Νέας Σαλαμίνας και ο πρώτος εκτός έδρας βαθμός της Πάφου.
*Το 2-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν ο πρώτος βαθμός και τα πρώτα εκτός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα για την Αγία Νάπα και η πρώτη εντός έδρας γκέλα και πρώτη απώλεια βαθμών έπειτα από δικό της άνοιγμα του σκορ για την Ανόρθωση.
*Το 1-0 από την ΑΕΚ ήταν το πρώτο αντίπαλο γκολ και η πρώτη ήττα σε εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΛ.
*Στο 2-1 επί του Άρη η Δόξα πανηγύρισε τα πρώτα εντός έδρας τέρματα και την πρώτη νίκη της στη σεζόν.
*Το 0-5 από τον ΑΠΟΕΛ ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της ΕΝΠ και η πρώτη αφλογιστία της έπειτα από τρεις αγωνιστικές.
*Για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα υπέστη συναπτές ήττες η ΕΝΠ.
 
ΓΚΟΛ
*Το πρώτο τέρμα με τη φανέλα της καινούργιας τους ομάδας πέτυχαν οι Ίμπσον Περέιρα ντε Μέλο (Αγία Νάπα), Ραφαήλ Γιαγκουδάκης και Κρίστιαν Λατόρε (αμφότεροι Ερμής).

*Για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα πανηγύρισαν οι Ρικάρντο Φερνάντες (Δόξα), Γιάννης Αντωνίου (Αγία Νάπα) και Γιώργος Εφραίμ (ΑΠΟΕΛ).
*Ο Νασίρ Μαασί (Πάφος) πέτυχε το 100ό τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα (σ.σ. ο Κούλης Παύλου της Νέας Σαλαμίνας είχε πετύχει το πρώτο).
*Τα 118 γκολ σε έξι αγωνιστικές δίνουν μέσο όρο 2,8 ανά παιχνίδι.
 
ΣΕΡΙ
*Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια μέτρησε η ΑΕΚ -από το γύρισμα της χιλιετίας ουδεμία ομάδα πιστώθηκε τέτοια επίδοση μέσα σε μόλις έξι αγωνιστικές (σ.σ. ο Ολυμπιακός την περίοδο 2002/03 είχε παρόμοιο απολογισμό μετά την έβδομη στροφή του πρωταθλήματος).
*Ο Άρης γνώρισε την ήττα και στην τέταρτη έξοδό του στην τρέχουσα περίοδο.
*Μετά από έξι αγωνιστικές ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Ανόρθωση πορεύονται άνευ ήττας, Άρης και Αγία Νάπα άνευ νίκης.
*Συμπεριλαμβανομένης της περασμένης περιόδου η ΑΕΚ «τρέχει» ένα αήττητο σερί 11 αγώνων (8-3-0) μετά το 0-3 από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (18.04.2015).
*Από τρεις συναπτές νίκες μετρούν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, τέσσερα συναπτά τρίποντα δεν έχει πανηγυρίσει ουδεμία ομάδα στο τρέχον πρωτάθλημα.
*Για τρίτο συναπτό παιχνίδι κράτησε ανέπαφη την εστία του ο ΑΠΟΕΛ (ουδεμία ομάδα τρέχει μεγαλύτερο σχετικό σερί).
*Για πέμπτη συναπτή αγωνιστική σκόραρε ο Φερνάντο Καβενάγκι (ΑΠΟΕΛ), για δεύτερη συναπτή οι Τόμας ντε Βινσέντι (ΑΠΟΕΛ) και Ιβάν Τσούργιουριτς (Νέα Σαλαμίνα).

 
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ
*Χωρίς νίκη στα πρώτα τρία εκτός έδρας παιχνίδια τους ο Απόλλων και η ΑΕΛ είχαν μείνει και την περίοδο 2007/08 (0-0-3 και 0-1-2 αντιστοίχως), ωστόσο χωρίς γκολ στις πρώτες τρεις εξορμήσεις τους οι δύο μεγάλοι της Λεμεσού δεν είχαν μείνει ποτέ μετά το 2000.
*Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα με απαραβίαστη εστία στο α’ μέρος, ο Άρης ο μόνος «άσφαιρος» πριν την ανάπαυλα.
*Ο Εθνικός έχει δεχτεί 9 από τα 12 γκολ στο παθητικό του στο πρώτο ημίχρονο, η Σαλαμίνα και η Πάφος 9 από τα 11 στο δεύτερο μέρος.
*Το γκολ του Μαραγκουδάκη ήταν το πρώτο του Άρη μετά από αφλογιστία τριών αγωνιστικών και συνολικά 336 λεπτών.

*Άρης, Αγία Νάπα, Ερμής και Δόξα δεν έχουν κρατήσει ούτε μια φορά ανέπαφη την εστία τους.
*Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα που μετά από έξι αγωνιστικές έχει χρησιμοποιήσει και τους τρεις τερματοφύλακες του ρόστερ του (Κέλο, Λοΐζου, Νουρεντινόσκι).
*Και στην τρίτη ζυγή αγωνιστική της περιόδου δεν καταγράφηκε αποβολή ποδοσφαιριστή.  





Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος