«Έχουμε μπει στο σωστό δρόμο»

  
Δηλώσεις για τον αγώνα με το Ισραήλ έκανε πριν τη σημερινή προπόνηση ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Πάμπος Χριστοδούλου καθώς και οι ποδοσφαιριστές Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Γιώργος Μερκής. 

Δηλώσεις Πάμπου Χριστοδούλου:
«Από την αρχή είχα πει πως η πρόκριση θα παίζεται μέχρι το τέλος, κάτι που έχει γίνει. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, δεν αρκεί μόνο να κάνουμε καλές εμφανίσεις, όπως τους δύο τελευταίους αγώνες που έχετε δει όλοι πόσο καλή ήταν η ομάδα μας.

Έχουμε ενώπιον μας ένα αγώνα με μια πολύ καλή ομάδα με καυτή έδρα και σίγουρα το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που έχω πει στους ποδοσφαιριστές μου είναι να προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους, να τα δώσουν όλα και αν το κάνουμε αυτό, έχουμε πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη, για να διεκδικήσουμε κάτι στον τελευταίο αγώνα με τη Βοσνία», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Πάμπου Χριστοδούλου, για να προσθέσει:

«Σε αυτή τη διοργάνωση, έχουμε δείξει ότι έχουμε μπει σε ένα σωστό δρόμο ως Εθνική ομάδα. Βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ακόμη και αν δεν πετύχουμε κάτι στο βαθμολογικό πίνακα. Τα τελευταία χρόνια μπήκαν στην ομάδα νεαρά παιδιά πάνω στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε στο μέλλον».

Ερωτηθείς για το αν η σημασία του αγώνα δημιουργεί άγχος και πίεση στην ομάδα μας, ο κ. Χριστοδούλου απάντησε: «Σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, το άγχος υπάρχει πριν την έναρξη του. Από την στιγμή που τα παιδιά θα μπουν στο γήπεδο, τα ξεχνάνε όλα. Άλλωστε, δεν είμαστε μια ομάδα που παίρνει κάθε χρόνο προκρίσεις και θα είναι μεγάλη αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε αυτή τη φορά. Για εμάς αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι έχουμε φτάσει δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και διεκδικούμε κάτι. 

Εύχομαι να καταφέρουμε να νικήσουμε στο Ισραήλ, όμως, πρέπει να έχουμε υπόψη πως παίζουμε με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο ο οποίος δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται στη βαθμολογία. Έχουμε έμπειρους παίκτες που έχουν αγωνιστεί αρκετούς σημαντικούς αγώνες στην καριέρα τους και εύχομαι να είμαστε στην καλή μας μέρα και να έχουμε και την τύχη μαζί μας για να τα καταφέρουμε».



Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης: «Βαθμολογικά έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό αγώνα στον οποίο πρέπει να νικήσουμε για να διεκδικήσουμε κάτι στη συνέχεια. Προερχόμαστε από δύο παιχνίδια στα οποία παίξαμε πάρα πολύ καλά, χωρίς όμως να έχουμε βαθμολογικό κέρδος. Κάποιοι ποδοσφαιριστές που είμαστε χρόνια στην Εθνική, ξέρουμε πολύ καλά το συναίσθημα να έχουμε καλές εμφανίσεις χωρίς αποτέλεσμα. Στο παρελθόν μας στοίχισε αυτό Ελπίζω φέτος η τύχη να είναι μαζί μας και η κατάληξη της προσπάθειας μας να είναι διαφορετική.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές ξέρουμε την κρισιμότητα του αγώνα με το Ισραήλ. Έχουμε πίστη στους εαυτούς μας και στην ομάδα μας και θα δούμε τον αντίπαλο στα μάτια. Θεωρώ ότι οι δύο ομάδες είναι ισάξιες και θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο πιο καλά μπορούμε για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο, παίρνοντας το νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα είναι μεγάλη υπόθεση για όλους μας αν τα καταφέρουμε και ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά».

Γιώργος Μερκής: «Νιώθω πολύ καλά που είμαι πίσω στην Εθνική μετά τον τραυματισμό μου. Ευχαριστώ τον προπονητή που μου δίνει την ευκαιρία να είμαι ξανά στην ομάδα. Παίζουμε με το Ισραήλ που είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. 

Χωρίς άγχος και πίεση θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Με τις προηγούμενες εμφανίσεις μας ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά και νομίζω είναι καιρός να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει ελπίδες για τη συνέχεια».

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος