Πέρασε με πεντάρα από το «Τάσος Μάρκου»

Εύκολη αποδείχθηκε η εξόρμηση του ΑΠΟΕΛ στο Παραλίμνι. Οι γαλαζοκίτρινοι με μία καλή εμφάνιση κατάφεραν να κερδίσουν την Ένωση με το ευρύ 5-0, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική.
 
Έτσι, η ομάδα της Λευκωσίας διατήρησε τη θέση της στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ, με τον ΑΠΟΕΛ να υπερτερεί στην αναλογία τερμάτων.
 
Από την άλλη οι βυσσινί δέχθηκαν την τρίτη φετινή τους ήττα και με επτά βαθμούς ισοβαθμούν στην 8η θέση με την ΑΕΛ.


 
Η πρώτη παραβίαση της εστίας του Αμπάρη από τον ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 12’ με τον Τόμας Ντε Βινσέντι με απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή να μην αφήνει περιθώρια στον πορτιέρο της Ένωσης και έτσι έγινε το 1-0.
 
Στα επόμενα λεπτά η Ένωση έδειξε σημάδια αντίδρασης, όμως όλα πήραν το δρόμο τους στο 31’ με μακρινό σουτ του Βάντερ με την μπάλα να χτυπά μπροστά από τον πορτιέρο των βυσσινί και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. Ο Βραζιλιάνος για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ως δεκάρι και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.



 
Τα πράγματα απλοποιήθηκαν περισσότερο στο 51’ όταν ο Εφραίμ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, επιτρέποντας στον Τιμούρ Κετσπάγια να προβεί σε κάποιες αλλαγές και να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, όπως ο Σέρτζιο. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στη θέση του Πορτογάλου στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Μακρίδης.
 
Από εκεί και πέρα, το θέμα ήταν μέχρι που θα καταλήξει το τελικό σκορ. Στο 62’ η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για χέρι του Μπόγιοβιτς. Ο Καβενάνγκι ήταν εύστοχος καταφέρνοντας να πετύχει το 4-0.





 
Ο ίδιος παίκτης, τρία λεπτά αργότερα (65’), πήρε την πάσα από τον Εφραίμ και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ



Κετσπάγια: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Θα μπορεί να πει κάποιος πως αν υπάρχει τέλειο παιχνίδι στο ποδόσφαιρο, εμείς το κάναμε σήμερα από την αρχή ως το τέλος. Πετύχαμε πέντε γκολ και μπορούσαμε να βάλουμε άλλα τόσα και η παρουσία μας ήταν πάρα πολύ καλή.

Δυστυχώς μεσοβδόμαδα είχαμε μια πολύ δύσκολη αποστολή, δεν παίξαμε καλά, χάσαμε και νιώθαμε ότι έπρεπε να κάνουμε ένα καλό ματς για να μας φύγει η στεναχώρια από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Σπάρτα, ειδικά τώρα που έχουμε δυο βδομάδες μπροστά μας να ξεκουραστούμε και να επανέλθουμε καλύτεροι.


Δείξαμε ότι όταν έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές κοντά μας είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Η Ένωση είναι μια πολύ καλή ομάδα και όσες ομάδες έπαιξαν εδώ, το ένιωσαν. Αλλά σήμερα χωρίς αμφιβολία κερδίσαμε δίκαια.
 
Δουλεύω δέκα χρόνια ως προπονητής και ίσως να είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχω δει ομάδα μου να παίζει, σε αυτό το στυλ. Παίξαμε πολύ καλά, επιθετικό ποδόσφαιρο και βάλαμε πέντε γκολ, θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλα τόσα όπως είπα και πριν. Μου άρεσε γιατί η ομάδα ήταν σοβαρή.


 
Καραγεωργίου: «Δίκαιη η νίκη του ΑΠΟΕΛ»
«Όσο και να ψάξω να βρω κάτι θετικό από το ματς, δεν θα βρω και δεν θα ταλαιπωρήσω το μυαλό μου και την ίδια την ομάδα. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για την νίκη του ήταν για πέρα δίκαιη και εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε για να παρουσιαστούμε καλύτερα στη συνέχεια».
 
Σκόρερ: 12' Ντε Βινσέντι, 31' Βάντερ, 51' Εφραίμ, 62' (πεν.), 65' Καβενάγκι
 
Κίτρινες: Μπόγιοβιτς / Αντωνιάδης.
 
Συνθέσεις:
Παραλίμνι (Νίκος Καραγεωργίου)
: Αμπάρης, Πάρπας (9' Φροξυλιάς), Μέγκαχεντ, Μπόγιοβιτς, Βαλιάνος, Τσιακλής, Μπάουμαν (57' Άντιτς), Σβόγιτς, Κουμής, Μπούντιμιρ, Ντίκσον (69' Κοσμά).
 
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Σέρζιο (57' Μακρίδης), Καρλάο, Αμορίν, Αντωνιάδης, Βάντερ (68' Χαραλαμπίδης), Μοράις, Αρτυματάς, Εφραίμ (65' Αλωνεύτης), Ντε Βινσέντι, Καβενάγκι.
 
Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης
Α' Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου
Β' Βοηθός: Αριστείδης Χρίστου
4ος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Παρατηρητής: Γιώργος Πεκρής

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος