Ανόρθωση: Διπλό από τον πάγκο!

Απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που, καίτοι νεοφώτιστος, στάθηκε ως ίσος προς ίσον απέναντί της η Ανόρθωση κατάφερε -παρά τη συνολικά μέτρια απόδοσή της- να περάσει νικηφόρα από το «Παφιακό» χάρη σε δύο «χρυσές» αλλαγές του προπονητή της.

Τόνι Κάλβο και Θύμιος Κουλούρης πέρασαν στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, συνδυάστηκαν στο 89’ και με το τέρμα-προϊόν της συνεργασίας τους χάρισαν στην «Κυρία» τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Πάφο. Για την οικοδέσποινα ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα μετά το 0-2 από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα, ενώ για τους φιλοξενούμενους το δεύτερο διπλό της σεζόν μετά το 3-1 επί της Νέας Σαλαμίνας.

Ο σύλλογος της Αμμοχώστου πραγματοποίησε καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι, πιστώθηκε την πρώτη ευκαιρία (8’ Αβραάμ), όμως η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Σοφοκλέους, η οποία απείλησε σε δύο περιπτώσεις (21’ Δημοσθένους, 32’ Γκελασβίλι), όμως σε αμφότερες επενέβη σωτήρια ο Κόπριβετς. Έπειτα από ένα άστοχο βολ-πλανέ του Πελέ στο 35’, η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ στο 43’, όταν ο Μαρτίνες ελίχθηκε υπέροχα από δεξιά και σήκωσε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Αβραάμ με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στη σεζόν.

Με την είσοδο του Οκόγε στο ξεκίνημα της επανάληψης η Πάφος επεδίωξε να γίνει ακόμη πιο επιθετική και το κατόρθωσε, αφού μετά το άστοχο πλασέ του Γκελασβίλι (53’) έφτασε στην ισοφάριση στο 60’: ο Γκελασβίλι μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Νταμάου, το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Κόπριβετς, όμως στην επαναφορά ο Μαασί βρήκε δίχτυα και πανηγύρισε το πέμπτο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Στα επόμενα λεπτά η οικοδέσποινα «φλέρταρε» δις με την ολική ανατροπή (64’ Οκόγε, 68’ Γκριγκαλασβίλι), όμως το τελευταίο τέταρτο ανήκε στην Ανόρθωση. Η ομάδα του Αντρέ Πάους απείλησε με σουτ του Μαρτίνες στο 78’ κι έφτασε στη νίκη στο 89’ από σέντρα του Κάλβο και κεφαλιά του Κουλούρη (πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα) που δικαίωσαν τον Ολλανδό τεχνικό για την επιλογή του να τους ρίξει στο παιχνίδι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Νούχου αποβλήθηκε ορθώς με δεύτερη κίτρινη για σκαιό φάουλ στον Νταμάου, ενώ ο Γκελασβίλι έχασε αμαρκάριστος εντός περιοχής την κορυφαία ευκαιρία της Πάφου για την εκ νέου ισοφάριση (93’).

ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κρούμινς - Γκόμες, Αλαμπί, Γκριγκαλάβα, Ιωάννου - Νταμάου, Χμαλάτζε - Δημοσθένους (46’ Οκόγε), Γκριγκαλασβίλι (82’ Μουτίνιο), Μαασί - Γκελασβίλι.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Κόπριβετς - Τζανακάκης, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου - Βίκτορ, Πελέ - Ορλάντι (78’ Μακρής), Μαρτίνες, Αβραάμ (83’ Κάλβο) - Ντλοβού (88’ Κουλούρης).

 

 

Αντρέ Πάους: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν στην Πάφο. Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά -για να είμαι ειλικρινής- δεν μας άξιζε να κερδίσουμε. Είδα δυο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ελέγξαμε, όμως ο αντίπαλος είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες στην κόντρα. Ο ρυθμός μας δεν ήταν και τόσο γρήγορος και μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες επιλογές, ενώ θα μπορούσαμε να σταματήσουμε καλύτερα τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε αυτό στο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος είδα άλλη ομάδα, ίσως επειδή και η Πάφος έπαιξε πιο επιθετικά. Κάναμε πολλά λάθη. Και στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά ελέγξαμε, αλλά στο δεύτερο όχι. Πρέπει να δούμε το βίντεο του αγώνα. Στο τέλος σίγουρα είμαστε χαρούμενοι με το τρίποντο, αυτό μετράει. Ο Κουλούρης πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με το γέμισμα του Κάλβο και αυτό μας ικανοποιεί»
 

Σοφοκλής Σοφοκλέους: «Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση για τη νίκη, αλλά θα συμφωνήσω ότι δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Αν μια ομάδα μπορούσε να κερδίσει, αυτή ήταν η δική μου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχαμε συγκεκριμένο πλάνο, φτιάξαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν και η Ανόρθωση είναι μια ποιοτική ομάδα, εμείς δεν την αφήσαμε να βγάλει την ποιότητα που έπρεπε στο γήπεδο. Τα γκολ της ωστόσο ήταν προϊόν της ποιότητας των ποδοσφαιριστών της. Στο δεύτερο γκολ έπρεπε να κάνουμε φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης και τιμωρηθήκαμε. Μετά το 1-1 μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ, όμως δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια  στους παίκτες μου. Τους είπα ότι είμαι περήφανος που είμαι προπονητής τους. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που έδωσε δυναμικά παρών. Υπάρχει πίκρα, δεν τα βάζουμε όμως κάτω και από αύριο σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Στόχος μας είναι η παραμονή στην  κατηγορία και έχουμε την ομάδα για να τα καταφέρουμε»

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα