Ο Κυρ. Παυλίδης εκπροσωπεί την Κύπρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο

Στην Καζαμπλάνκα, πρωτεύουσα του Μαρόκου, κτυπάει η καρδιά του Σάμπο, καθώς 12-15 Νοεμβρίου διεξάγεται εκεί το 39ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που για πρώτη φορά φιλοξενείται στην αφρικανική ήπειρο. Με εξαίρεση τη διοργάνωση του 1997,  όλα τα άλλα Παγκόσμια Πρωταθλήματα κέρδισε η Σοβιετική Ένωση και μετέπειτα η Ρωσία, που είναι η υπερδύναμη του αθλήματος – το 1997 κέρδισε η διοργανώτρια Γεωργία. Στους αγώνες μετέχουν 85 χώρες, με 500 αθλητές υψηλού επιπέδου, μερικοί εκ των οποίων επαγγελματίες.
 
Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στους αγώνες από τον Κυριάκο Παυλίδη, που θα αγωνιστεί στα 74kg, το  προσεχές Σάββατο (14/11). Στόχος του Παυλίδη είναι μια – δύο νίκες, ώστε να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στην κατηγορία του. Η Κύπρος ήταν παρούσα τόσο πέρσι στην Ιαπωνία όσο και πρόπερσι στην Αγία Πετρούπολη.
 
Μαζί με τον Παυλίδη στο Μαρόκο ταξιδεύει ο προπονητής και πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, κ. Μάριος Ανδρέου, που θα λάβει μέρος στο κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, παρουσιάζοντας τους Παγκόσμιους Φοιτητικούς αγώνες που θα γίνουν σε έναν χρόνο από τώρα, στη Λεμεσό.
 
Το Σάμπο
Το Σάμπο, που ανήκει στη οικογένεια των πολεμικών τεχνών, έχει ιστορία εκατό χρόνων και αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι υποψήφιο για ένταξη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχοντας την προσωπική στήριξη του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, το Σάμπο ήταν στο καλεντάρι των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν φέτος στο Μπακού.
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»
Νέα τεράστια επένδυση από τους Τούρκους-Πότε θα επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη
«Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διαιτητές να καθορίζουν το παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε εμείς»
Έξαλλος ο Μπαρτώκας μετά το φινάλε του Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, είχε επεισόδιο με τον Σάδα (vid)
Άλωσαν τη Νέα Υόρκη και μένουν «ζωντανοί» οι Σίξερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς ενεργοποίησε την «βόμβα»-Ελεύθερος για μεταγραφή και περιμένει τον… γιο του
Ζωντανοί οι Μπακς παρά τις απουσίες Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, λύγησαν τους Πέισερς