Διεκδικεί πρόκριση στο Premier Round ο Κεραυνός U13

Την πρόκριση στο Premier Round του Προαιρετικού Πρωταθλήματος Παίδων της ΚΟΠ διεκδικεί η ομάδα U13 του Κεραυνού. Η Στροβολιώτικη ομάδα, που απαρτίζεται αποκλειστικά από ποδοσφαιριστές της Arsenal Soccer School Cyprus, μετέχει στον Α΄ Όμιλο (Λευκωσίας) και μετά από τη διεξαγωγή οκτώ αγωνιστικών, βρίσκεται στην 3η θέση με δέκα βαθμούς.
 
Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον Α΄ Όμιλο της Λευκωσίας, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Ολυμπιακός Λευκωσίας που μετράει το 7 στα 7 (είχε και ένα ρεπό), θα αγωνιστεί στο Elite Round. Η δεύτερη του ομίλου θα συνεχίσει στο Premier Round.
 
Με την ολοκλήρωση της 8ης από τις 21 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Κεραυνός βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Ομόνοια και έναν μπροστά από τον ΑΠΟΕΛ που έχει αγώνα λιγότερο.
 
Το συγκρότημα του Γιάννη Λούρα -ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα το κοουτσάρισμα της U13- έπαιξε ήδη δύο φορές με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, από τον οποίο έχασε οριακά και στις δύο περιπτώσεις, 3-2 εκτός και 3-1 εντός. Η άλλη ήττα του Κεραυνού αποτέλεσε και έκπληξη, 2-1 από τον Χαλκάνορα την 5η αγωνιστική. Κόντρα στους άλλους δύο διεκδικητές της 2ης θέσης, ο Κεραυνός κέρδισε την Ομόνοια 3-1 τη 2η αγωνιστική και έφερε ισοπαλία 0-0 με τον ΑΠΟΕΛ την 7η.
 
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Κεραυνού U13:
1η Ολυμπιακός-Κεραυνός 3-2
2η Κεραυνός-Ομόνοια 3-1
3η Διγενής-Κεραυνός 0-1
4η Κεραυνός-ΠΑΕΕΚ 6-1
5η Χαλκάνορας-Κεραυνός 2-1
6η ρεπό
7η Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ 0-0
8η Κεραυνός-Ολυμπιακός 1-3
 
Το επόμενο παιχνίδι, για την 9η αγωνιστική, θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου εκτός έδρας με την Ομόνοια.
 
Έχει και μέλλον
Μέχρι πέρσι, οι νεαροί που μάθαιναν ποδόσφαιρο στην Arsenal Soccer School, όταν έκλειναν τα 13 τους, αναγκάζονταν να ψάξουν αλλού για ποδοσφαιρική στέγη, αφού οι «κανονιέρηδες» δεν λάμβαναν μέρος στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Κάτι, όμως, που πλέον δεν ισχύει, μετά τη συνεργασία Arsenal-Κεραυνού, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2015-16. Ο Κεραυνός αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ στελεχωμένος αποκλειστικά από παιδιά της Arsenal.
 
Για φέτος δημιουργήθηκε μόνο ομάδα U13, όμως όταν μεγαλώσουν ηλικιακά τα παιδιά της ακαδημίας, θα δημιουργηθεί και ομάδα U15. Αυτό δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που αποφασίζουν να εγγραφούν στην επίσημη ακαδημία των «κανονιέρηδων» να παίξουν μπάλα στο ίδιο μέρος σχεδόν μέχρι την… ενηλικίωση τους.
 
Κερδισμένοι όμως δεν βγαίνουν μόνο οι νεαροί, αλλά και η ακαδημία, που είναι πλέον σε θέση -μέσω της συνεργασίας με τον Κεραυνό- να κρατάει τα ταλέντα της και να συνεχίζει την εκδίδαξη του ποδοσφαίρου σύμφωνα με τον επίσημο τρόπο της Arsenal.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος