Η νέα ποδοσφαιρική επανάσταση

Τα παπούτσια με κομμένη μύτη δεν είναι κάτι καινοφανές (χρησιμοποιούνται π.χ. από οικοδόμους, μπαλαρίνες κ.ά.), ωστόσο στον αθλητικό χώρο επιχειρεί να τα εισαγάγει ένας Αυστραλός επιδιώκοντας να κατακτήσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο.
Το Serafino 4th Edge, το οποίο προέκυψε κατόπιν πενταετούς εξέλιξης και συνολικά 32 πρωτοτύπων, πήρε το όνομά του αφ’ ενός από τον δημιουργό του, τον σχεδιαστή μόδας από το Σίδνεϊ, Τζον Σεραφίνο, αφ’ ετέρου από την καινοτομία του, την τέταρτη γωνία, την οποία ο Σεραφίνο υλοποίησε από κοινού με τον Άγγλο Μελ Μπράχαμ.
Κατά την παρουσίαση του προϊόντος στο Λονδίνο οι κατασκευαστές υπερηφανεύτηκαν πως χάρη στην κομμένη μύτη του παπουτσιού ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να εντάξει στο ρεπερτόριό του σουτ, τα οποία μέχρι τώρα προέκυπταν τυχαία ή διαισθητικά. Οι μέχρι πρότινος δυνατότητες για πάσα ή σουτ (ταρσός, μέσα και έξω μέρος του ποδιού) αυξάνονται κατά μία (μύτη), ήτοι σε ποσοστό 33,3%.
«Αυτό το παπούτσι θα αλλάξει το ποδόσφαιρο», διαφημίζει ο Μπρίαν Χάρντι, ο οποίος στο πρώτο προωθητικό βίντεο παρουσιάζεται ως διευθυντής της τεχνολογίας παπουτσιών. «Επί χρόνια οι κατασκευαστές παπουτσιών και οι προπονητές συμβούλευαν τους παίκτες να μη σουτάρουν με τη μύτη -και είχαν δίκαιο. Δεν υπήρχε ούτε δύναμη ούτε έλεγχος παρά μόνο πόνος. Μέσω της κομμένης μύτης όμως οι παίκτες θα διαθέτουν δύναμη, έλεγχο και ακρίβεια στο μπροστινό μέρος και αυτό αποτελεί σημαντική διαφορά».
Ο Σεραφίνο και οι συνεργάτες του στην Αγγλία κατάφεραν να εξασφαλίσουν ως πρεσβευτές τον προπονητή, Χάρι Ρέντκναπ, και τον πρώην επιθετικό των Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκαρθ Κρουκς. Στην εξέλιξη του παπουτσιού συνέβαλε επίσης ο Τιμ Κέιχιλ, πρώτος σκόρερ της εθνικής Αυστραλίας. «Το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Η αίσθηση του παπουτσιού πάνω στο πόδι είναι πολύ καλή. Με την αλλαγμένη μύτη έχουν δώσει ένα νέο όπλο στο παπούτσι», εξηγεί ο Ρέντκναπ. Το Serafino 4th Edge πάντως δεν διατίθεται ακόμη στο εμπόριο, καθώς η επιχείρηση αναζητεί επί του παρόντος επενδυτές, προκειμένου να μπορέσει να βγάλει το παπούτσι στην αγορά.  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο 17χρονος γιος του Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο πατέρας του
Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα
Τρένο η Παρί στην μετά-Εμπαπέ εποχή-Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα στην Ligue 1
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε, σκόραρε έγραψε ιστορία και... τους έστειλε για ύπνο ο Μέσι
Μυθικό ρεκόρ από τον CR7-Έφτασε τους 1 δισ. ακολούθους στα social media
Έρευνες για «στημένα» σε 17 αγώνες ποδοσφαίρου στη Γερμανία
Καθάρισαν και με τη… βούλα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαν Σεμπαστιάν, Βινίσιους και Εμπαπέ
Φούντωσαν οι φήμες για επανασύνδεση της Γουάντα Νάρα με τον Μάουρο Ικάρντι