Ουγγρική νίκη στη Νορβηγία

Η αυλαία των μπαράζ για τα προκριματικά του Euro 2016 άνοιξε με "διπλό" στο Όσλο, καθώς η Ουγγαρία νίκησε με 1-0 τη Νορβηγία στο "Ούλεβαλ".
Οι Μαγυάροι απέκτησαν έτσι σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας, με την ρεβάνς να διεξάγεται σε 3 ημέρες, δηλαδή το βράδυ της Κυριακής στην Βουδαπέστη.
Το ματς στο Όσλο ξεκίνησε με μία καταπληκτική επέμβαση του Γκάμπορ Κίραϊ στο σουτ Σκιέλμπρεντ. Ο 39άχρονος τερματοφύλακας, ο οποίος φοράει πάντα φόρμα, δεν δέχτηκε τελικά γκολ σε ένα ιστορικό ματς, καθώς πέραν από κρισιμότατο, ήταν το 100ό στην διεθνή του καριέρα (προφέρεται Κίραϊ και όχι Κίραλι).
Στο 26ο λεπτό επετεύχθη το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με τον Λάσλο Κλάινχαϊσλερ να είναι ο σκόρερ με εξαιρετικό σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή, αλλά με το Νορβηγό πορτιέρε, Έριαν Νίλαντ, να έχει μεγάλη ευθύνη.
Το εντυπωσιακό πάντως για το γκολ είναι πως ο Λάσλο Κλάινχαϊσλερ το πέτυχε στο διεθνές του ντεμπούτο. Πρόκειται για 21άχρονο μέσο που προβιβάστηκε από την εθνική U21 και αγωνίζεται στην Puskás FC.
Σε όλο το ματς για τους Νορβηγούς έπαιξε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί του Ολυμπιακού, όπως και για τους Ούγγρους ο Κρίστιαν Νέμετ που έχει περάσει από ΑΕΚ, Ολυμπιακό Πειραιώς και Ολυμπιακό Βόλου (προφέρεται Νέμετ και όχι Νέμεθ).
Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για την Ουγγαρία επί της Νορβηγίας μετά από 33 χρόνια, ενώ οι Μαγυάροι είναι κοντά σε πρόκριση σε Euro για πρώτη φορά μετά από αυτό του 1972, ενώ τελευταία τους μεγάλη διοργάνωση είναι το Μουντιάλ 1986.
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νίλαντ, Ελαμπντελαουί, Χόβλαντ, Φόρεν, Χέγκλι, Τέτε, Γιόχανσεν, Σκιέλμπρεντ (86' Χέλαντ), Μπέργκετ (61' Ελιουνουσί), Χένρικσεν, Σέντερλουντ (61' Πέντερσεν).
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Φιόλα, Γκούζμις, Λανγκ, Κάνταρ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ (72' Νάγκι), Έλεκ, Νέμετ, Τζούτζακ (76' Λόβρεντσιτς), Σάλαι (92' Πρίσκιν).
Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο 17χρονος γιος του Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο πατέρας του
Όχι πριν το 2025 η ετυμηγορία για Μάντσεστερ Σίτυ στη «δίκη του αιώνα»
Έγινε άγαλμα, έδωσε το όνομα του σε αεροδρόμιο, τώρα θα έχει και το νόμισμά του ο Ρονάλντο-Φωτογραφίες
Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα-Χάνει τον Ντάνι Όλμο για τον επόμενο μήνα
Τρένο η Παρί στην μετά-Εμπαπέ εποχή-Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα στην Ligue 1
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε, σκόραρε έγραψε ιστορία και... τους έστειλε για ύπνο ο Μέσι
Μυθικό ρεκόρ από τον CR7-Έφτασε τους 1 δισ. ακολούθους στα social media
Έρευνες για «στημένα» σε 17 αγώνες ποδοσφαίρου στη Γερμανία
Καθάρισαν και με τη… βούλα για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαν Σεμπαστιάν, Βινίσιους και Εμπαπέ
Φούντωσαν οι φήμες για επανασύνδεση της Γουάντα Νάρα με τον Μάουρο Ικάρντι