Ήθελε να ανατινάξει το "Stade de France" ο τρομοκράτης

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πληροφορίες από την ασφάλεια του "Stade de France" αλλά και την γαλλική αστυνομία, τουλάχιστον ένας εκ των τρομοκρατών, αυτουργών του μακελειού στο Παρίσι, είχε εισιτήριο για να παρακολουθήσει το Γαλλία - Γερμανία και προσπάθησε να εισέλθει στο στάδιο.

Οι αρχές εντόπισαν τον τρομοκράτη όταν αυτός προσπάθησε να μπει στο "Stade de France" φορώντας ένα γιλέκο, ζωσμένο με εκρηκτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική αστυνομία στόχος του ήταν να προκαλέσει φονική έκρηξη στο "Stade de France", κατάμεστο από 80.000 θεατές, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Γαλλίας - Γερμανίας.

Τρία λεπτά αργότερα ένας άλλος ανατινάχθηκε κοντά στο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας κι ένας τρίτος πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά σε κατάστημα McDonald, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου.

Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ των θεατών, όχι όμως τέτοια που να μην είναι διακριτή η διαφορά από τις απλές κροτίδες.

Έφυγε μετά το πρώτο "μπαμ" ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, φυγαδεύτηκε και εγκατέλειψε εσπευσμένως το "Stade de France". Πότε όμως; Σύμφωνα με τη Wall Street Journal μετά την πρώτη έκρηξη και μεσολαβούντων των τριών λεπτών μέχρι τη δεύτερη. Σύμφωνα με το έντυπο των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ολάντ είχε καταλάβει ότι οι εκρήξεις δεν ήταν κροτίδες.  

Δειτε Επισης

Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup
Πρεμιέρα με γκολ και θέαμα στο Champions League
Φωνάζουν οι σταρ του ποδοσφαίρου-Απειλούν με απεργία λόγω επιπλέον παιγνιδιών
Έφθασε η ώρα του Champions League της νέας σεζόν