Σταμάτησαν τους CAVS οι BUCKS

Κάπου θα σταματούσε το νικηφόρο σερί των Cavaliers. Εν τέλει συνέβη στο Bradley Center, εκεί όπου οι Bucks χρειάστηκαν δύο παρατάσεις και μία... έμπνευση του Jason Kidd στα τελευταία τρία λεπτά προκειμένου να νικήσουν τους Cavaliers 108-105 και να σταματήσουν τον LeBron James και την παρέα του, που πήγαν στο Milwaukee κουβαλώντας στις αποσκευές τους οκτώ συνεχόμενες νίκες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 16 πόντους με 6/18 σουτ και 4/5 ελεύθερες βολές, 11 ριμπάουντ, 3 κοψίματα, 1 ασίστ και 2 λάθη στα 44'31'' που αγωνίστηκε, περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη των Bucks. Συν τοις άλλοις ανέλαβε στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και τη δυσκολότερη αποστολή του γηπέδου, το μαρκάρισμα του LeBron James. Αυτός πάντως που “σταμάτησε” τον “Βασιλιά” ήταν ένας άλλος: ο... Jerryd Bayless!

O παράγοντας Bayless
Μετά το έκτο φάουλ του Αντετοκούνμπο 3'15'' πριν από τη λήξη της δεύτερης παράτασης, ο Jason Kidd αποφάσισε να κοντύνει την πεντάδα του ρίχνοντας στο παρκέ τον Greivis Vasquez. Το αποτέλεσμα ήταν ο Bayless να μαρκάρει τον (εμφανώς εξουθενωμένο) James, καταφέρνοντας μάλιστα να μην δεχτεί ούτε έναν πόντο στο υπόλοιπο του αγώνα! Ο Bayless (17π., 5ασ.) ήταν επίσης ένας από τους επτά παίκτες των Bucks που έβαλαν διψήφιο αριθμό πόντων, βοηθώντας τα “ελάφια” να επιστρέψουν στις νίκες έπειτα από διαδοχικές ήττες.

Πολύ καλός ήταν επίσης στην επιστροφή του ύστερα από απουσία πέντε αγώνων ο Michael Carter-Williams (17π.), ο Greivis Vasquez έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο που έκανε το σκορ 106-102 στη δεύτερη παράταση, ενώ ο Greg Monroe (16π., 17ρ.) μάζεψε ένα πολύ σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ στα τελευταία δευτερόλεπτα, διασφαλίζοντας τη νίκη για την ομάδα του. Μία νίκη που θα μπορούσε να έχει έρθει πολύ νωρίτερα, αφού οι Bucks ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Η ανατροπή των Cavaliers δια χειρός James
To Milwaukee ξέφυγε στο σκορ με ένα σερί 10-0 στο 31' (64-55), μία διαφορά που διατηρούσε σταθερά μέχρι το 40' (80-71). Κάπου εκεί όμως ο James (37π., 12ρ., 5ασ., 3κ., 7λ.) ανέλαβε δράση. Ο “Βασιλιάς” είχε μόνο έναν πόντο στην πρώτη περίοδο αλλά πέτυχε 36 από εκεί και πέρα, οδηγώντας το Cleveland μαζί με τον Kevin Love (24π., 14ρ.) στην ανατροπή. Ο James ήταν μάλιστα αυτός που έστειλε το ματς στην παράταση με το κάρφωμα που έκανε 16,5'' πριν από τη λήξη, μιας και ο Bayless ήταν άστοχος στην τελευταία επίθεση.

Ο James ήταν επίσης αυτός που έκανε το σκορ 96-96 στην πρώτη παράταση, αλλά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει και στην τελευταία επίθεση για να δώσει τη νίκη στο Cleveland. Κάπου εκεί τα καύσιμα των Cavs σώθηκαν. Στη δεύτερη παράταση το σαφώς πιο φρέσκο Milwaukee (προερχόταν από τριήμερη ξεκούραση ενώ οι Cavs έπαιζαν το προηγούμενο βράδυ στη Νέα Υόρκη) ξέφυγε με 108-102 με ένα λεπτό να απομένει και στο τέλος κράτησε σφιχτά τη νίκη.
Πηγή: sport24.gr

   

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ