ΑΠΟΕΛ: Τι κάνουν οι αποχωρήσαντες των δύο τελευταίων χρόνων

Παίκτες έφυγαν και ήρθαν πολλοί τα τελευταία χρόνια στον Αρχάγγελο. Άλλοι πέτυχαν και άλλοι όχι φορώντας την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Αναζητήσαμε τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν τα τελευταία δύο χρόνια - δηλαδή από το καλοκαίρι του 2013 και έπειτα - από τον ΑΠΟΕΛ και παρουσιάζουμε τα επιτεύγματά τους μέχρις στιγμής στη νέα τους ομάδα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013


Ντουντού Μπιτόν
Μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στον ΑΠΟΕΛ ο Ισραηλινός επέστρεψε το καλοκαίρι του 2013 στο Βέλγιο και την Στάνταρ Λιέγης, από την οποία παραχωρήθηκε και πάλι δανεικός στην ισπανική Αλκορκόν και την επόμενη χρονιά στην Μάριμπορ. Από τον Γενάρη του 2015 επαναπατρίστηκε και φόρεσε τη φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ. Δύο γκολ στο περσινό μισό της σεζόν και ένα στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος ο απολογισμός του.

Αιμίλιος Παναγιώτου
Ο 23χρονος περιπλανιέται σε διάφορες ομάδες μετά την αποχώρησή του από τον Αρχάγγελο. Μετά από μία καλή χρονιά με την Αλκή (2013-14) πήγε στην Ελλάδα και τον Πιερικό, όμως σύντομα επέστρεψε για να αγωνιστεί στη β’ κατηγορία με τον Άρη, ενώ από το καλοκαίρι μετακινήθηκε στην Δόξα, όμως πριν το ξεκίνημα της σεζόν διακόπηκε η συνεργασία και τώρα είναι στα αζήτητα.

 
 
Αλέξανδρος Τζιόλης

Το ίδιο διάστημα με τον Μπιτόν έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ και ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος μετά τη φυγή του ανήκει στον ΠΑΟΚ. Πέραν του δεύτερου εξάμηνου της σεζόν 2013-14, που αγωνίστηκε στην τούρκικη Καϊσερίσπορ, αποτελεί βασική επιλογή για την κεντρική γραμμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Πάνος Κωνσταντίνου
Στην τριετία (2010-13) που ήταν στον Αρχάγγελο δύσκολα βρισκόταν ακόμη και σε αποστολή ενός αγώνα. Μετά το τέλος του συμβολαίου του συνέχισε την καριέρα του στον Άρη. Έπαιξε στην ομάδα της Λεμεσού για δύο χρόνια. Το πρώτο έτος ήταν βασικός, ενώ το επόμενο όχι. Από το καλοκαίρι του 2015 ανήκει στον Απόλλων Kαλαμαριάς, ομάδα της Γ΄εθνικής.

Έλιο Πίντο
Στην Λέγκια Βαρσοβίας υπέγραψε ο Έλιο Πίντο μετά την αποχώρησή του από τον ΑΠΟΕΛ μετά το τέλος της περιόδου 2012-13. Δύο χρονιές αγωνίστηκε στο πολωνικό πρωτάθλημα ο Πορτογάλος, ο οποίος προς το τέλος της δεύτερης περιόδου μετατράπηκε σε εναλλακτική λύση. Έτσι, το καλοκαίρι του 2015 αποχώρησε. Αφού δεν βρήκε καλή ευκαιρία στην Κύπρο, έφτασε κοντά στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όμως τελικά προτίμησε την… οικονομική λύση  του Κατάρ φορώντας τη φανέλα της Αλ Μεσαϊμέρ του. Ο 31χρονος αγωνίστηκε βασικός και στα οκτώ ματς (επτά ήττες, μία νίκη) της ομάδας του – στο πρώτο έγινε αλλαγή στο 72’.

 

Χρίστος Καρυπίδης
Μία γεμάτη χρονιά στον Απόλλωνα κατέγραψε ο Χρήστος Καρυπίδης, μετά που έβγαλε τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Από το καλοκαίρι του 2014 αγωνίζεται στην Ξάνθη, όπου έχει κερδίσει θέση βασικού.  Το τελευταίο διάστημα, όμως, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού με αποτέλεσμα να χάσει τα τελευταία πέντε ματς.

Μικέλ Μπέκμαν
Σε στάδιο επιστροφής από τραυματισμό βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Δανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος εγχειρίστηκε στον αστράγαλο μετά από ενόχληση σε ένα παλιό τραύμα. Έτσι, τη νέα σεζόν ακόμη δεν πήρε χρόνο συμμετοχής – πέρασαν 12 αγωνιστικές. Ο Μικέλ Μπέκμαν, ο οποίος θήτευσε για λίγους μήνες στον ΑΠΟΕΛ (Γενάρη-Μάιο 2013), μετά τους γαλαζοκίτρινους είχε μία παραγωγική χρονιά με την ΙΦ Έλφσμποργκ, προτού επιστρέψει στην πατρίδα του και την Χόμπρο στην οποία έχει μόλις μία, και μάλιστα ολιγόλεπτη, συμμετοχή στο θεσμό του κυπέλλου.

 

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014


Ίσμαελ Γκονσάλβες
Η παρουσία στον ΑΠΟΕΛ δεν κράτησε για πολύ. Ο δανεισμός του από την Σεντ Μίρεν δεν ολοκληρώθηκε, αφού ο Γκονσάλβες έφυγε στα μέσα της περιόδου λόγω της εξωγηπεδικής του ζωής. Το υπόλοιπο της σεζόν 2013-14 τον βρήκε στη Βέροια, ενώ στην περσινή χρονιά έπαιξε το πρώτο μισό στην Ρίο Άβε και ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στην Ανόρθωση. Έκανε καλές εμφανίσεις στην «Κυρία» που τον αγόρασε 200 χιλιάδες, όμως μετά από δύο εβδομάδες εξέφρασε την επιθυμία να φύγει. Τελικά πωλήθηκε για 350 χιλιάδες στην Αλ-Ετιφάκ, στην οποία δεν βρήκαμε καμία πηγή που να επιβεβαιώνει συμμετοχή του σε κάποιο ματς. 

 

Μάριο Μπούντιμιρ
Τον Γενάρη του 2014 έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ ο Μάριο Μπούντιμιρ. Μετακόμισε στην Ελλάδα και τον Παναιτωλικό, όπου είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής πετυχαίνοντας ένα τέρμα. Από τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε στην Κύπρο βοηθώντας την Ένωση να ανεβεί στην α΄κατηγορία και παρέμεινε στο ρόστερ της και στη φετινή περίοδο. Αποτελεί το βασικό επιθετικό των βυσσινί, έχοντας πετύχει δύο τέρματα.

Ελντερ Καμπράλ
Τον Δεκέμβρη του 2013 αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ, λίγους μήνες μετά την απόκτησή του, αφού δεν έπεισε ότι μπορεί να βοηθήσει. Η περσινή σεζόν τον βρήκε στην Βιτόρια Σετουμπάλ, όπου είχε μία γεμάτη χρονιά. Η Ομόνοια τον έφερε ξανά στην Κύπρο στην… εκπνοή της περασμένης μεταγραφικής περιόδου. Φόρεσε την πράσινη φανέλα στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΠΑΕΕΚ - έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο. 

 

Ντα Σίλβα Φίελ
Στην Πορτογαλία και την Πάκος Φερέιρα αγωνίζεται τη φετινή σεζόν ο Κρίστιαν Ντα Σίλβα Φίελ, ο οποίος έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ το πρώτο μισό της σεζόν 2013-14 ως δανεικός από την Γκρέμιο. Μετά τους γαλαζοκίτρινους αποκτήθηκε από την ρουμανική Κλούζ, η οποία τον παραχώρησε δανεικό τον Ιανουάριο του ’14 στην Νασιονάλ. Στην Πάκος Φερέιρα αγωνίστηκε - βασικός ή αλλαγή - σε όλα τα ματς, εκτός στο τελευταίο.
 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

 
Μαρίνος Σατσιάς
Μετά από μία 20ετία με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, ο Μαρίνος Σατσιάς αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του. Ο πρώην αρχηγός του ΑΠΟΕΛ πλέον, παράλληλα με τις προσωπικές του επαγγελματικές ασχολίες, βρίσκεται στον Αρχάγγελο ως βοηθός προπονητής.
 
 

Χρίστος Πιπίνης
Για έξι μήνες (Ιανουάριος-Μάιος 2014) κράτησε και η θητεία του Χρήστου Πιπίνη, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στην Καλλονή. Πέρσι αγωνίστηκε περισσότερο ως αλλαγή, αν και είχε αρκετά ματς ως βασικός, όμως φέτος ακόμη σε έξι αγώνες δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Ο Έλληνας αμυντικός έχει στην ιδιοκτησία του και τα καφέ «Μikel» στην Καλαμάτα.
 

 

Αρίτθ Μπόρδα
Στην Ισπανία επέστρεψε στη φετινή σεζόν ο Αρίτθ Μπόρδα. Ο Ισπανός αμυντικός μετά από μία διετία στον ΑΠΟΕΛ (2012-14), αγωνίστηκε για λίγο στην Ταϊλάνδη και την Μουάνγκ Θονγκ Γιουνάιτεντ, ενώ στο δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου έπαιξε στην Κλούζ. Φέτος πήρε μεταγραφή για την Αλαβές, ομάδα της β’ κατηγορίας της Ισπανίας, όπου αγνωίστηκε μόλις 13 λεπτά στο πρωτάθλημα και έχει μία φουλ συμμετοχή στο κύπελλο.
 

 

Άνθος Σολωμού
Στη β’ κατηγορία και την ΕΝΠ κατέληξε μετά την αποχώρησή του από τον ΑΠΟΕΛ ο Άνθος Σολωμού. Η παραμονή του στο Παραλίμνι κράτησε για μικρό διάστημα, καθώς μετά τον Ιανουάριο ξενιτεύτηκε για να φορέσει τη φανέλα της ρουμανικής Οτελούλ που κέρδισε θέση βασικού. Η Οτελούλ διαβαθμίστηκε στη β’ κατηγορία της Ρουμανίας και ο Σολωμού επέστρεψε στην Κύπρο και αποτελεί βασικό στέλεχος στη Δόξα. Κάποιες φήμες θέλουν τον δεξιοπόδαρο αμυντικό να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του ΑΠΟΕΛ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.
 

 

Μαρσέλο Ολιβέϊρα
Στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στην Μορεϊρένσε θα βρίσκεται, όπως και πέρσι, ο Μαρσέλο Ολιβέϊρα. Στην ηλικία των 34 χρόνων ο Βραζιλιάνος έχει βασική θέση στο ρόστερ της ομάδας του που μετά την πάροδο δέκα αγωνιστικών φιγουράρει στις 15η θέση - σε σύνολο 18 - της βαθμολογίας.
 

Σελίμ Μπενασούρ
Υπό τις οδηγίες του Νίκολα Ανελκά αγωνίζεται στο Ινδικό πρωτάθλημα ο Σελίμ Μπενασούρ. Ο Γάλλος με μεγάλη καριέρα με θητεία ανάμεσα σε άλλες και στις Άρσεναλ, Ρεάλ, Παρί, Λίβερπουλ, Σίτι, Φενέρπαχτσε, Σίτι, Γιουβέντους και Τσέλσι, είναι παίκτης-προπονητής στην Mουμπάι Σίτι και στο ρόστερ της ομάδας βρίσκεται και ο Τυνήσιος που αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ για δύο χρόνια (2013-14).

Σεζάρ Σαντίν
Το πέρασμά του από την Κύπρο κράτησε έξι μήνες. Ο Σεζάν Σαντίν πήρε μεταγραφή τον Γενάρη του 2014 στον ΑΠΟΕΛ και αποχώρησε στο τέλος της σεζόν. Την περσινή χρονιά ξεκίνησε στην σουηδική Καλμάρ, όμως η τελευταία του συμμετοχή ήταν την 1η Νοεμβρίου. Υπήρξαν πιθανότητες να επιστρέψει τον επόμενο Γενάρη στην ομάδα, όμως δεν κατέστη δυνατόν. 

 

Μάριος Ηλία
Τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα μετά από 17 χρόνια για τον Μάριο Ηλία, ο οποίος φέτος έχει αναλάβει ως βοηθός προπονητής του Ολυμπιακού, πλάι στον τεχνικό Χρύση Μιχαήλ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διεκδικήσει και θέση στα βουλευτικά έδρανα.

 

Άλντο Αντόρνο
Μετά από την αποθεραπεία του τραυματισμού του που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημά του στον ΑΠΟΕΛ ο Παραγουανός πέρασε τη μισή σεζόν 2013-14 στην Μέταλουργκ, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στον Ερμή, όμως ένα μπέρδεμα με τους κανονισμούς δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Εν τέλει ο Αντόρνο από το περασμένο καλοκαίρι φόρεσε τα ερυθρόλευκα της Νέας Σαλαμίνας, με την οποία πανηγύρισε δύο τέρματα στις πρώτες δύο αγωνιστικές.

 

XEIMΩΝΑΣ 2015
 

Τάσος Παπάζογλου
Βασικός στην Ξάνθη μετατράπηκε ο Τάσος Παπάζογλου μετά το πέρασμά του από τον ΑΠΟΕΛ στην περσινή περίοδο. Ο Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος της σεζόν στην ακριτική ομάδα και από φέτος ανήκει στον Παναιτωλικό, όπου επίσης αποτελεί βασικό στέλεχος. 

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015


Aντρέας Χριστοφίδης
O 22χρονος, πλέον, αμυντικός μετά το δανεισμό του την περίοδο 2013-14 στην Αλκή, στην περσινή σεζόν επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ, όμως δεν έπεισε ότι μπορεί να βοηθήσει έτσι το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στον Ολυμπιακό, όπου μετρά ένα τέρμα σε τέσσερις συμμετοχές.

 

 

Ραφίκ Τζιμπούρ
Ο Γαλλοαλγερινός προτίμησε να μην δεχτεί την πρόταση της ομάδας της Λευκωσίας και να πάει ξανά στην ΑΕΚ. Πρόλαβε να αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ για 52’, σημείο στο οποίο τραυματίστηκε με τις εξετάσεις να δείχνουν ρήξη τρίτου βαθμού στη μακρά κεφαλή του δεξιού δικεφάλου. Βρίσκεται σε περίοδο επαναφοράς.

 

 

Διονύσης Χιώτης
Ο ΑΠΟΕΛ αποφάσισε να μην προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Έλληνα πορτιέρο, ο οποίος στο ψάξιμο για ομάδα αποφάσισε να επαναπατριστεί και να μεταγραφεί στην Football League και τον Πανελευσιακό. Μετά όμως τη «μετακίνηση» του προέδρου Χρήστου Γιαλιά στα Τρίκαλα, τον ακολούθησαν και αρκετοί παίκτες, ανάμεσα σε αυτούς και ο Διονύσης Χιώτης. O πρώην τερματοφύλακας των γαλαζοκίτρινων τραυματίστηκε στο ματς με την Καλλιθέα (11/10).

 


Κακά
Στην Τοντέλα, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Πορτογαλίας, αγωνίζεται ο Κακά. Βασικός στις επιλογές του προπονητή του στις πρώτες εφτά αγωνιστικές, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο ματς με την Μορεϊρένσε. Η Τοντέλα είναι ομάδα του κάτω διαζώματος, παλεύει δηλαδή για την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτή τη στιγμή είναι στην τελευταία θέση.

 

 

Κίλιαν Σέρινταν
Στη συμπολίτισσα Ομόνοια βρίσκεται ο Ιρλανδός επιθετικός, αφού δεν τα βρήκε για παραμονή με τον ΑΠΟΕΛ. Τρία γκολ στην Ευρώπη, ισάριθμα στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο ο μέχρι τώρα ο απολογισμός του. Μάλιστα, σκόραρε και κόντρα στους γαλαζοκίτρινους στο πρόσφατο "αιώνιο" ντέρμπι.

Γιαν Ρίισε
Μετά την απόφασή του να μην ολοκληρώσει το διετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ, ο Γιαν Ρίισε την έκανε για το πρωτάθλημα της Ινδίας. Αρχικά ήταν κοντά στην Κεραλά Μπλάστερς, όμως τελικά εντάχθηκε στην Ντέλχι Ντάιναμοζ,. Ο Νορβηγός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μάλιστα σε πρόσφατο αγώνα της ομάδας του βραβεύθηκε ως ο παίκτης με την καλύτερη φυσική κατάσταση και παρέλαβε επιταγή ύψους 25 χιλιάδων.

 

 

Άλεξ, Λουίς Λεάλ
Οι δύο ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν τα καλοκαίρια του 2013 και 2014 αντίστοιχα. Ο Άλεξ δεν κατάφερε να πείσει για τις ικανότητές του, ενώ ο Λεάλ δεν μπήκε στο κλίμα της ομάδας σε βαθμό που πολλοί τον θεωρούν για ανάξιο! Αμφότεροι δόθηκαν δανεικοί. Ο πρώτος, αφού δοκιμάστηκε στην Λέφσκι, κατέληξε τελικά στην Δόξα όπου μετρά λίγα λεπτά συμμετοχής. Ο Λεάλ αγωνίζεται στην Μπελενένσες, η οποία μάλιστα αγωνίζεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μετρά δύο τέρματα στις πρώτες εφτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ αγωνίστηκε βασικός στα τέσσερα ματς των ευρωπαϊκών ομίλων πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος