ΑΕΚ: Η κατάθεση του θεμέλιου λίθου (video)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (16/11) η κατάθεση του θεμέλιου λίθου για το γήπεδο της ΑΕΚ, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Παρών στην τελετή, πέραν από τους παίκτες και παράγοντες της ομάδας της Λάρνακας, ο πρόεδρος Κωστάκης Κουτσοκούμνης και άλλοι αξιωματούχοι της ΚΟΠ, η πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλέα Παπαέλληνα, ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου.

 

Οι δηλώσεις:

Άντρος Καραπατάκης: «Είναι μια ιστορική μέρα για τον κόσμο της ΑΕΚ και όλους τους Λαρνακείς. Μετά από δεκαετίες, η ΑΕΚ αποκτά το δικό της γήπεδο. Θα είναι χωρητικότητας 8000 και θα ανήκει στην κατηγορία 4 τηςUEFA. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει ένα μέρος του κεφαλαίου και μέσα στην βδομάδα θα ενημερώσουμε για το πως μπορεί να βοηθήσει και ο κόσμος, ενώ ελπίζουμε πως θα συμβάλει και το κράτος στο έργο»
 

Ανδρέας Λουρουτζιάτης: «Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ενοποίηση έχει πετύχει αφού η ΑΕΚ είναι πλέον πρωταγωνίστρια. Συγχαίρω θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει εφικτό αυτό το έργο. Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για την πόλη μας. Το νέο γήπεδο και το κολυμβητήριο θα αποτελούν ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα».
 

Νίκος Αναστασιάδης: «Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου είναι αγγελικά πλασμένος. Υπόσχομαι ότι θα συμβάλουμε για να βοηθήσουμε. Στον χώρο του ποδοσφαίρου καταγράφηκε σημαντική βελτίωση σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο αλλά οι υποδομές έμειναν πίσω. Συγχαίρω τον κ. Καραπατάκη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΕΚ για το ότι συγκεντρώθηκε ένα ποσό τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από αυτούς και όταν έρθει η ώρα, θα βοηθήσει και η Πολιτεία. Προτεραιότητα για τον προϋπολογισμό αυτή την στιγμή είναι το γήπεδο της Λεμεσού όχι γιατί είμαι από την Λεμεσό αλλά γιατί κρίθηκε αναγκαίο αφού είναι γνωστή η κατάσταση του Τσιρείου και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Θα γίνει προσπάθεια να μπει στον προϋπολογισμό του 2017 το κονδύλι για το γήπεδο της ΑΕΚ».
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα