Πρώτος βαθμός για την Εθνική Ελπίδων (2-2 με τη Λευκορωσία)

Με αντίπαλο τη Λευκορωσία συνεχίστηκε σήμερα το οδοιπορικό των υποχρεώσεων μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21.
 
Το ισόπαλο 2-2 έδωσε τον πρώτο μας βαθμό στη διοργάνωση στην καλύτερη εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα μας από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Εθνική μας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι με στόχο την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και τη διεκδίκησε μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στον όγδοο όμιλο, κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα και είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του προπονητή της Λευκορωσίας, που στις δηλώσεις του ανέφερε πως σήμερα η Κύπρος παρουσιάστηκε πολύ δυνατή και απαιτητική.

Στο 6' η Κύπρος άνοιξε το σκορ με τον Μηνά Αντωνίου (το πρώτο στη διοργάνωση) μετά από εξαιρετική ενέργεια από τους διεθνείς μας αλλά στο 11' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ρασατκίμ.

Οι διεθνείς μας συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, κρατώντας ταυτόχρονα μακριά από την εστία του Παναγή τους Λευκορώσους.

Στο 42' ο Ανδρέας Μακρής έδωσε προβάδισμα (2-1) στην ομάδα μας. Από μακριά εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας της Λευκορωσίας φάνηκε να αποκρούει όμως η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα του.

Πολύ καλή η παρουσία της ομάδας μας στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 48' η Λευκορωσία ισοφάρισε σε 2-2 με τον Savitski. Άσχημη εξέλιξη για την Εθνική μας σε ένα κρίσιμο στάδιο του αγώνα αλλά τελικά ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του αγώνα και πήρε τον πρώτο της βαθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησαν προϋποθέσεις για να σκοράρουν και οι δύο ομάδες σε ένα ανοικτό παιχνίδι.

"Ήταν σίγουρα η καλύτερη μας παρουσία από την ημέρα που ξεκίνησε η διοργάνωση. Τα παιδιά είχαν πάθος και κυνήγησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με τη συνολική μας παρουσία πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο που πήρε επτά βαθμούς στον όμιλο μας", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ομοσπονδιακού μας προπονητή Κώστα Μαλέκκου μετά το παιχνίδι.

Φωτογραφίες του αγώνα στην υφιστάμενη σελίδα πάνω δεξιά.
 
Το σημερινό ήταν το τελευταίο παιχνίδι που δίνει η Εθνική Ελπίδων μέσα στο 2015.
 
Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Κ. Παναγή, Καρό, Θ. Ιωάννου, Τζιάμμα, Μουχτάρη, Κ. Παναγή, Γ. Αρέστη (76' Φραγκέσκου), Παπαφώτη (73' Πίττας), Κάστανο, Μ. Αντωνίου (85' Κούσουλος) και Α. Μακρή.
 
Στην αποστολή ήταν επίσης οι Τασουρής, Α. Κυριάκου, Κατελάρης, Μ. Ηλία.

Κίτρινες κάρτες: Καρό
 
Ο αγώνας έγινε στο παλιό γήπεδο της Μπάτε Μπόρισοφ, το Στάδιο Gorodskoi, χωρητικότητας 5.402 θέσεων. Τον παρακολούθησαν 300 θεατές.
 
Διαιτήτευσε ο Εσθονός Roomer Tarajev (διεθνής από τον περασμένο Ιανουάριο) με βοηθούς τους συμπατριώτες του Dmitri Vinogradov και Raul Kaivoja.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Πάβλοβετς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
Με οδηγίες της UEFA κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι. Οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές έφεραν επίσης μαύρο περιβραχιόνιο.
 
Πηγή: ΚΟΠ
  
 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος