ʼρης: Τρίτωσε το καλό για τον ʼρη

Για τα καλά τα πάνω του πήρε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Νέας Σαλαμίνας, παίρνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του που τον ανεβάζει βαθμολογικά.
 
Η ομάδα της Λεμεσού έφθασε τους 10 βαθμούς και την έβδομη θέση, πλησιάζοντας στους 3 βαθμούς τους ερυθρόλευκους, που βρίσκονται στην έκτη θέση.


Μεγάλος πρωταγωνιστής για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν ο Μάρκο Αουρέλιο, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο τέρμα της ομάδας, ενώ είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.
 
Ο Άρης έδειξε περισσότερο επιθετικός στα πρώτα στάδια του αγώνα, με τον Αουρέλιο στο 8’ να σημαδεύει το δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μποργκ, μετά από κόρνερ του Μπαγκούρα, στο 26’.

 


 
Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 54’, όταν ο Αουρέλιο έστησε την μπάλα για να εκτελέσει φάουλ σε πολύ καλή θέση. Αυτή τη φορά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Στέινμπορς να αντιδράσει και έτσι έγινε το 1-0.
 
Από εκεί και πέρα, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν. Αμφότερες είχαν μεγάλη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά. Από πλευράς Άρη ο Κύπρου αστόχησε στο τετ α τετ στο 87', ενώ στο 90' ο Νουρεντινόσκι απέκρουσε εντυπωσιακά το βολέ του Ζάρκοβιτς. Τελικά, ο Άρης βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα, με τον Μαραγκουδάκη να χρίζεται σκόρερ στο 94', πετυχαίνοντας το τελικό 2-0.

Έτσι, ο Άρης πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο, ενώ η Νέα Σαλαμίνα δέχθηκε τη δεύτερη σερί ήττα, μετά το βαρύ 9-0 από τον ΑΠΟΕΛ.

 

 

H TAYTOTHTA TOY ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ:  54’ Αουρέλιο, 94' Μαραγκουδάκης

Κίτρινες:  Μαραγκουδάκης, Κύπρου, Kυριάκου / Μπεμπά, Σκοπελίτης

Συνθέσεις:
Άρης (Έουγκεν Νεάγκοε):
 Νουρεντινόσκι, Μποργκ, Χριστοφόρου, Αουρέλιο, Οζίας, Ευσταθίου, Παναγή, Μπαγκούρα (80'Κυριάκου), Κύπρου (92' Αντωνίου), Μαραγκουδάκης, Μπόνιφεϊς (71'Γκονζάλες).  
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν Ντε Γιόγκε): Στέινμπορς, Άντιτς, Ζάρκοβιτς, Τσούρτσουριτς, Μακρίεφ, Ατόρνο (71'Μάρτσεφ), Παύλου (78'Πεδρίτο), Κούσουλος, Σκοπελίτης, Τσίνα, Τσιγκουίνι (58'Μπεμπά).   

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαϊδης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ιωάννης Λαζάρου
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκος Κυριάκου
4ος Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανθιμος Παπαχαραλάμπους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Έουγκεν Νεάγκοε: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για τη σοβαρότητα που έδειξαν… Καταλάβαν τι τους ζήτησαν.. Όλη την βδομάδα μετά τον αγώνα. με την ΑΕΛ ούτε ένα λεπτό δεν τους άφησα… Η Σαλαμίνα είναι μια πάρα πολύ καλη ομάδα με παίκτες ποιοτικούς. Το αποτέλεσμα με ΑΠΟΕΛ πιστεύω ήταν ένα ατύχημα.. Η Σαλαμίνα δεν είναι η ομάδα του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ αλλά που έπαιξε με ΑΕΚ με Απόλλωνα και ξέραμε πως θα είναι δύσκολο ματς…
Ακόμα και αν στο πρώτο ημίχρονο είχαμε περισσότερο κοντρόλ του αγώνα δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες ούτε και η Σαλαμίνα. Ήταν ένας ίσος αγώνας. Καταφέραμε να σκοράρουμε με ένα φάουλ μετά κατεβήκαμε λίγο όχι γιατί δεν θέλαμε δεύτερο γκολ αλλά θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς.
 
Η Σαλαμίνα κατάφερε σε κάποια φάση να πάρει την πρωτοβουλία του αγώνα όμως είχαμε 2-3 αντεπιθέσεις που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε τρία γκολ εύκολα. Είναι πολύ σημαντικλή νίκη για μας αλλά δεν θα ήθελα να νομίσουν οι παίκτες μου πως έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. 
 
Ο επόμενος αγώνας είναι το Σάββατο με τον Εθνικό Άχνας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για τη νίκη. Ποτέ δεν με ευχαρίστησαν το ποδόσφαιρο 2-3 νίκες θέλουμε ο Άρης να κερδίζει και να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Όσο αφορά τη Σαλαμίνα είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει γιατί είναι μια ομάδα με αξία».
 
Για τους στόχους: «Εγώ θα ήθελα να κερδίσω το πρωτάθλημα αλλά μάλλον δεν θα μπορέσω.. Θα προσπαθήσουμε κάθε βδομάδα να παίζουμε καλύτερα και να μαζέψουμε όσο περισσότερους πόντους. Στο τέλος θα δούμε που βρισκόμαστε».

 

Γιαν Ντε Γιόγκε: «Το προηγούμενο ματς ήταν μια καταστροφή με το ΑΠΟΕΛ… Περίμενα την ομάδα να αντιδράσει μετά από αυτό.. Μετά το 1-0 προσπάθησαν σκληρά να το καταφέρουν… Είπα μερικές εβδομάδες πριν μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ πως πρέπει να παλεύουμε για κάθε ματς. Θα είναι μεγάλη σεζόν και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Θέλουμε πολύ να είμαστε στους πρώτους έξι και δεν θα είναι εύκολο για μας.
Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στην ομάδα για αυτό πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Χάσαμε δύο ματς, όμως επίσης κερδίσαμε τέσσερα, είχαμε μια ισοπαλία και δύο ήττες στην αρχή.. Ελπίζω όλοι στην Σαλαμίνα να καταλάβουν πως είναι μεγάλη η σεζόν και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι να παλέψουμε… Όπως ανατρέψαμε τα δεδομένα όταν είχαμε 2 ήττες στην αρχή έτσι πρέπει και τώρα… Ζητώ συγνώμη από τον αντίπαλο που δεν είπα πολλά για το παιχνίδι αλλά ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω για τη Νέα Σαλαμίνα και πως θα παλέψουμε για την έκτη θέση…. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του».

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»