Σπουδαίο διπλό του Απόλλωνα επί του ΑΠΟΕΛ

Συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημα του στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α' Κατηγορίας Ανδρών "Τάσος Μητσόπουλος" έδωσε ο Απόλλωνας, που έκανε το τρία στα τρία επικρατώντας μέσα στην Λευκωσία του ΑΠΟΕΛ με 76-68. Οι "γαλάζιοι" της Λεμεσού πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, δημιουργώντας διαφορά δώδεκα πόντων. Στην πορεία ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως ο Απόλλωνας στην τελευταία περίοδο πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ και κατάφερε να κλέψει την νίκη. Καλύτερος της αναμέτρησης ήταν ο Μακρέι του Απόλλωνα που σημείωσε 28 πόντους.

Πιο δυνατά μπήκε στο παρκέ ο Απόλλωνας από τα πρώτα στάδια του αγώνα. Η ομάδα της Λεμεσού επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα με το τέλος της πρώτης περιόδου οι "γαλάζιοι" δημιούργησαν διαφορά δώδεκα πόντων από τους "γαλαζοκίτρινους", αφού ήταν μπροστά στο σκορ με 26-14.

Στην δεύτερη περίοδο ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε, σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα της Λευκωσίας πίεσε για να μπορέσει να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Αυτό ήταν κάτι που εν μέρει πέτυχε, με το παιχνίδι να είναι όμως σε μεγάλο βαθμό ισορροπημένο. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Απόλλωνα είναι και πάλι μπροστά στο σκορ με 43-34, με την ομάδα της Λευκωσίας να μειώνει την διαφορά στους εννέα πόντους.

Σαφώς βελτιωμένος παρουσιάστηκε στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει αισθητά την διαφορά στο σκορ. Μάλιστα στο 28:56 κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, έπειτα από αρκετό διάστημα, με 57-56. Ο Απόλλων όμως με τρεις σερί πόντους του Απλέμπι πριν την λήξη της τρίτης περιόδου πήρε ξανά προβάδισμα με 59-57.

Η τέταρτη περίοδος ήταν συναρπαστική, αφού είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι. Στο 33:18 ο Τέρνερ με δίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσα σε 59-59 όμως ο Αμπλέμπι με πέντε συνεχείς πόντους έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα σε 64-59 στο 36:46. Στην συνέχεια ο Τέρνερ με δύο βολές μείωσε, όμως άμεση ήταν η απάντηση των "γαλάζιων", και πάλι με τον Αμπλέμπι, που με δίποντο έφερε ξανά την διαφορά στους πέντε πόντους υπέρ των φιλοξενουμένων.  Οι "γαλάζιοι" στην συνέχεια πέτυχαν τέσσερις ακόμα πόντους με τους Πέτγουεϊ και Γεωργίου, αυξάνοντας την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στους εννέα πόντους. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει την μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 76-68.

ΑΠΟΕΛ (Παναγιώτης Γιανναράς)

Στάνλεϊ 13, Μπίγκς 19 (2), Λοϊζίδης, Σιζόπουλος 5 (1), Κουννάς 3 (1), Παντούρης 4, Ράμσεϊ, Τέρνερ 16, Νταμπόις 4.

Απόλλωνας (Δημήτρης Παπαδόπουλος)

Κυριάκου, Μακόϊ 6 (1), Γεωργίου 5, Απλέμπι 18 (1), Μακρέι 28, Μπράσγουελ 14 (1), Χαραλάμπους, Βιράρτη, Πετγουέι 7.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-26, 34-43, 57-59, 68-76

Δειτε Επισης

O Γκαρίν απέκλεισε τον Ζβέρεφ στο Μόναχο
Στη Μαδέιρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Καρολίνα Πελενδρίτου
BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Άνετα στα προημιτελικά του Όπεν Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς
Ήττα και αποκλεισμός για τον Ναδάλ από τον Ντε Μινόρ
Συναγερμός στους Χιτ-Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπάτλερ, φόβοι για σοβαρή ζημιά
Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League