Θρίαμβος της Ανόρθωσης επί του ΑΠΟΕΛ του Κετσπάγια (βίντεο)

Νικήτρια από το ΓΣΠ για πρώτη φορά μετά το 2012 έφυγε η Ανόρθωση, η οποία επικράτησε με 2-0 του ΑΠΟΕΛ του Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά απέναντι στην ομάδα που έζησε μεγάλες στιγμές.
 
Για την ομάδα της Αμμοχώστου σκόραραν οι Βίκτορ και Ντλοβού (με πέναλτι). Η Ανόρθωση με το τρίποντο έφτασε στους 24 βαθμούς και πλησίασε στους δύο τον ΑΠΟΕΛ που παραμένει στην πρωτοπορία παρά την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.
 
Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη και δίκαια έφθασε στη νίκη που της δίνει ψυχολογία και δυναμική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη νίκη του Αντρέ Πάους στο ΓΣΠ (είτε με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, είτε την Ομόνοια).
 
Ισορροπημένο α’ μέρος
Το πρώτο ημίχρονο η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη, με τις δύο ομάδες να έχουν καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Περισσότερο η Ανόρθωση είχε την υπεροχή, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι σε καμία και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα.

 
Κεφάλι στο σκορ
Με την πάροδο του χρόνου στο δεύτερο μέρος η Ανόρθωση κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 67’ σε ανατροπή του Κάλβο από τον Αντωνιάδη η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ο Κουλούρης ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Βάτερμαν απέκρουσε και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Μαρτίνες έστειλε συστημένη μπαλιά στον Βίκτορ, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και στη συνέχεια το σουτ στέλλοντας την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.

 


 
Το «τελείωσε» ο Ντλοβού
Από εκεί και πέρα, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 74’ σε μία επίσκεψη στην περιοχή της Ανόρθωσης ζήτησε πέναλτι μετά τη σύγκρουση του Σωτηρίου με τον Κόπριβες. Η «Κυρία», όμως δεν απειλήθηκε, αντιθέτως κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 81’ στήθηκε ξανά η μπάλα στην άσπρη βούλα μετά την ανατροπή του Μακρή από τον Αστίθ. Ο Ντλοβού δεν αστόχησε και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-0. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ανόρθωση έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, καθώς το σουτ του Γκάμπριελ σταμάτησε στο δοκάρι
 

STIGM APOEL-ANORTHOSI 11AG CFA from CFA Administrator on Vimeo.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
69' Βίκτορ, 81' πεν. Ντλοβού
 
Κίτρινες: Χόλγκερσον, Μακρής
 
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια):
 Βάτερμαν, Σέρζιο, Καρλάο, Αστίθ, Αντωνιάδης, Στίλιτς (46' Μακρίδης), Μοράις, Αρτυματάς, Βάντερ (75' Χαραλαμπίδης), Βινίσιους, Πιατκόφσκι (46' Σωτηρίου).
Ανόρθωση (Άντρε Πάους): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Σβέσχλεν, Κάλβο, Βίκτορ, Μαϊσουράντζε, Μαρτίνες (72' Μακρής), Αμπουρτζάνια (78' Ντλοβού), Κουλούρης (83' Μαραγκός).
 
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου
Α' Βοηθός: Στέλιος Νικήτα
Β' Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου
4ος: Πέτρος Πέτρου
1ος Επιπρόσθετος: Βασίλης Δημητρίου
2ος Επιπρόσθετος: Δημήτρης Μασιάς
  

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»