Σπουδαίο ευρωπαϊκό διπλό για την Pokka ΑΕΚ Καραβά

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Σάββατο η Pokka ΑΕΚ Καραβά επί της Ντρένιτσα Σκεντεράι Κοσόβου με 0 -3 στο πλαίσιο του CEV Τσάλεντζ Καπ. Η κυπριακή ομάδα έδειξε στο Στάδιο Sport Complex Gorna Malina της Σόφιας ότι είναι ανώτερη ομάδα και ότι η πρόκριση εξαρτάται από την ίδια. Ο επαναληπτικός με γηπεδούχο την ομάδα μας θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο  στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής και η κυπριακή ομάδα χρειάζεται δυο σετ για να προκριθεί.

Δυνατά άρχισε τον αγώνα η Pokka ΑΕΚ Καραβά και προηγήθηκε 1 -4 στα αρχικά στάδια του πρώτου σετ αγώνα και στο πρώτο τεχνικό ταίμ –άουτ προηγήθηκε 5 -8 και μετά 6 -9. Η ομάδα μας συνέχισε να είναι καλύτερη και παίζοντας συγκεντρωμένα προηγήθηκε 8 -13. Η αντίδραση των Κοσοβάρων δεν ήλθε ποτέ και η ομάδα μας διατήρησε το προβάδισμα προηγούμενη 12 -18, ενώ πήρε το σετ εύκολα 14 – 25 σε 21 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ οι ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο (2 -2, 3 -3, 4 -4). Η ομάδα μας όμως κατάφερε με οργανωμένες επιθέσεις να ξεφύγει και στο πρώτο τεχνικό ταιμ – άουτ να προηγηθεί 5 -8. Οι «κιτρινόμαυροι» με σωστές επιλογές επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 6 -11 δείχνοντας ότι και πάλι είχαν τα ηνία του σετ. Στο σημείο αυτό, η προσφυγική ομάδα υπέπεσε σε λάθη δίνοντας το δικαίωμα στους Κοσοβάρους να μειώσουν σε 11 -13. Ωστόσο, οι παίκτες της Pokka ΑΕΚ Καραβά κατόρθωσαν να οδηγήσουν τον αγώνα στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγούμενοι με 13 -16, ενώ αργότερα προηγήθηκαν με 14 -18 δείχνοντας ότι εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι στον αγώνα. Στο σημείο εκείνο ήλθε η αντίδραση των Κοσοβάρων που μείωσαν σε 17 -18 δείχνοντας απειλητικοί.

Η κυπριακή ομάδα όμως κατόρθωνε να διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα δυο – τριών πόντων και στο κρίσιμο σημείο του δεύτερου σετ προηγήθηκε 18 -21, ενώ φάνηκε πολύ ψύχραιμη στα τελευταία στάδια του σετ και κατάφερε να καθαρίσει το σετ με 21 -25 σε 26 λεπτά κάνοντας το 0 -2 στον αγώνα. Ένα σετ που σαφέστατα είναι αποφασιστικής σημασίας για την πρόκριση.

Ισοδύναμο ήταν το τρίτο σετ αφού η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη. Η Pokka ΑΕΚ Καραβά κατάφερε όμως να πάει στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ προηγούμενη με 6 -8. Η ομάδα της Ντρένιτσα όμως μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο κομμάτι του σετ ισοφαρίζοντας 8 -8.

Η εξέλιξη αυτή αφύπνισε τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν με 9 -13 και 10 -14. Η Pokka ΑΕΚ Καραβά πήρε το σετ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ με διαφορά ασφαλείας 11 -16, ενώ ακολούθως προηγήθηκε με 14 -21 ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα. Η ομάδα της Ντρένιτσα προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας σε 16 -21. Το σετ έμοιαζε «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της Pokka ΑΕΚ Καραβά που προηγήθηκε 18 – 24 για να εξασφαλίσει την πανηγυρική νίκη με 0 -3 αφού κέρδισε το τρίτο σετ με 19 – 25 σε 23 λεπτά.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Καρίν Ζαχόρκοβα (Τσεχία), Γιούρι Μπακούρνοβιτς (Λευκορωσία).

Ντρένιτσα: Καζτάτζι, Νίκσι, Σμάτζλι, Σμάλτζι, Ούρντοφ, Ρέζνεπι, Λάτσι, Μπερίσα (Λίμπερο)

Pokka ΑΕΚ Καραβά: Χουόζας, Κνέζεβιτς, Ράμμα, Σάντζεθ, Αντωνιάδης, Χριστοφή, Χατζηδαμιανού (Λίμπερο) (Κοσιάρης, Χατζηβασίλης).

Δειτε Επισης

Εννέα σκοπευτές στην αναζήτηση της Ολυμπιακής κάρτας στην Ντόχα
Η Ολυμπιάδα Νεάπολης κατέκτησε το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Κεραυνός και ΑΕΚ για την 4η αγωνιστικής της Basket League
Υπερηχητική Μακάμπι, διέλυσε την Μπασκόνια και έκλεισε ραντεβού με Παναθηναϊκό στα playoffs!
Προκαλεί τρόμο... η νέα Dream Team των ΗΠΑ-Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ
Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Αριστοτέλους-«Ήταν καρκίνος και είναι παρελθόν, τον νικήσαμε...»
ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Ολυμπιάδα και Απόλλωνας διεκδικούν το Κύπελλο στο Βόλεϊ Γυναικών
Περιπετειώδης η έναρξη της χρονιάς για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στη Βαλένθια
Μυθικός Μαριάνοβιτς-Αστόχησε επίτηδες σε βολή για να πάρουν οι φίλαθλοι δωρεάν φαγητό