Έκλεισαν οι μεγάλοι ημιτελικοί

O Ράφαελ Ναδάλ και ο Στάνισλαβ Βαβρίνκα επικράτησαν επί των Φερέρ και Μάρεϊ αντίστοιχα και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals. Εκεί θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Τζόκοβιτς και Φέντερερ που είχαν ήδη κλείσει θέση. Ας δούμε τι έγινε στα παιχνίδια της Παρασκευής.
 
Πήρε τον εμφύλιο ο Ναδάλ
Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό ανάμεσα στον Φερέρ και τον Ναδάλ είδαμε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με τον "Ράφα" να φτάνει στη νίκη με ανατροπή. Ο συμπατριώτης του πήρε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια έφτασε στη νίκη με 6-7 (2), 6-3, 6-4.

Ο αγώνας κράτησε συνολικά 157 λεπτά και θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα εάν ο Ναδάλ δεν έκανε κάποια λάθη στο πρώτο σετ. Ο Ισπανός προηγήθηκε με 3-0, αλλά από εκεί και έπειτα ο συμπατριώτης του ήταν εξαιρετικός. Ο πάντοτε μαχητικός Φερέρ απάντησε με τέσσερα δικά του νικηφόρα game πέρασε μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια ο Ναδάλ είχε ευκαιρίες να τελειώσει το σετ αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ όπου ο Φερέρ έκανε το 1-0.

Από εκεί και έπειτα ο Ναδάλ ανέβασε στροφές, ήταν πιο συγκεντρωμένος και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του. Έτσι, ο Ισπανός πήρε την πρόκριση ως πρώτος στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στα ημιτελικά ο "Σταν"

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι ο Βαβρίνκα αντιμετώπισε τον Μάρεϊ με τον Βρετανό να απογοητεύει για μία ακόμα φορά τους συμπατριώτες του. Ο Ελβετός ήταν εξαιρετικός και με 7-6 (4), 6-4 πήρε τη νίκη που του έδωσε την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals.

Μάλιστα, ο Βαβρίνκα θα μπορούσε να είχε πάρει πιο εύκολα τη νίκη εάν ήταν πιο προσεκτικός στο πρώτο σετ. Εκεί όπου κατάφερε να κάνει το break στο 5-3, αλλά ο Μάρεϊ βρήκε τον τρόπο να παραμείνει ζωντανός με τη μονομαχία των δύο να κρίνεται στο τάι μπρέικ. Ο Βρετανός προηγήθηκε με 4-2 για να έρθει ένα αναπάντητο 5-0 από τον Βαβρίνκα για να κάνει το 1-0 με 7-6 (4).

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον Βαβρίνκα παρά την υπερπροσπάθεια του Μάρεϊ. Ο Ελβετός είχε πιο καθαρό μυαλό και καλύτερες αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία του σετ και με 6-4 σφράγισε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Wawrinka απέναντι στον Murray, σε 15 αναμετρήσεις (7-8). Ο Ελβετός έφτασε τις 55 νίκες στη φετινή σεζόν (55-16) και έτσι πήρε τη 2η θέση του Group B, πίσω από τον Ναδάλ. Έτσι, θα έχουμε ελβετικό εμφύλιο στα ημιτελικά αφού ο Βαβρίνκα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έβαλε! Το ασύλληπτο εκτός ισορροπίας τρίποντο και φάουλ του Ντε Κολό πίσω από κέντρο
Οδοστρωτήρας αλλά μόνος ο Αντετοκούνμπο, ηττήθηκε στην Νέα Ορλεάνη
Κι όταν όλοι είπαν έχασε ο Ολυμπιακός, ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το μάτι στον Μπαρτζώκα...
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας
Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ