Ομόνοια: Καλό ποδαρικό με… πονηριά του «Φαραώ»

Την τρίτη εκτός έδρας επιτυχία της στο τρέχον πρωτάθλημα και την πρώτη έπειτα από δύο αγωνιστικές πανηγύρισε απέναντι στον Άρη η Ομόνοια. Το 1-0 του «τριφυλλιού» στο «Τσίρειο», ωστόσο, στιγματίστηκε από τη λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή Αθανασίου, που καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «πρασίνων» σε φάση, στην οποία δεν υπήρχε επαφή του Παναγή με τον Χαφέζ.

Με αυτόν τον τρόπο διακόπηκε το ιστορικό σερί τεσσάρων νικών για την «ελαφρά ταξιαρχία» και κατέστη εφικτό για το δίδυμο των Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Κριστόφ Βαζέχα να πραγματοποιήσει επιτυχές ντεμπούτο στον πάγκο της Ομόνοιας.

Μετά από ένα νωθρό πρώτο 20λεπτο η Ομόνοια βρήκε τα πατήματά της, πιστώθηκε την πρώτη μεγάλη φάση με το σουτ του Χριστοφή στο δοκάρι (20’), απείλησε για το 0-1 με τους Ρούνιε (24’) και Χριστοφή (40’) κι εν τέλει το πέτυχε στο 44’ χάρη στη… βουτιά του Χαφέζ που απέφερε την εσχάτη των ποινών και την αξιοποίησή της από τον Σέρινταν.

Ο Ιρλανδός, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη συναπτή αγωνιστική (εκ νέου από την άσπρη βούλα), είχε στο 52’ και την ευκαιρία για το 0-2, όμως είδε τον Νουρεντινόσκι να του το αρνείται. Ο Σκοπιανός έπραξε το ίδιο και σε προσπάθεια του Οικονομίδη (54’), ενώ είδε με ανακούφιση να περνά λίγο άουτ το σουτ του Χριστοφή στο 62’. Δέκα λεπτά αργότερα οι οικοδεσπότες απώλεσαν την κορυφαία ευκαιρία τους, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο ο Γκονζάλες πήρε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Παναγή.
Στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, πιο κοντά στην επίτευξη τέρματος έφτασε η Ομόνοια, ωστόσο οι Σκέμπρι (86’) και Σέρινταν (93’) δεν κατόρθωσαν να το πετύχουν. Σημειώνεται πως οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν σε δύο αλλαγές ελέω τραυματισμών, καθώς με πρόβλημα αποχώρησαν από την αναμέτρηση οι Ρούνιε (στο πρώτο ημίχρονο) και Γκουλόν (στην επανάληψη).

ΑΡΗΣ (4-1-4-1): Νουρεντινόσκι - Χριστοφόρου, Μποργκ, Ρέις, Ευσταθίου - Παναγή - Μαραγκουδάκης (85’ Κυριάκου), Μπανγκούρα (58’ Ράντι), Αουρέλιο, Κύπρου - Μπόνιφεϊς (65’ Γκονζάλες).
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Ράμος, Ρούνιε (34’ Σέρινταν), Ρόμαρικ, Χαφέζ - Γκουλόν (74’ Καντούτσης), Οικονομίδης - Κιρμ, Ασίς, Χριστοφή (69’ Μπαντιμπανγκά) - Σκέμπρι.

 

Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Ελέγξαμε το παιχνίδι, όπως θέλαμε. Στις επτά ημέρες που είμαι εδώ ήθελα να δώσω διαφορετική νοοτροπία στους παίκτες μου. Γενικά είμαι ευχαριστημένος, είχαμε όμως φάσεις που έπρεπε να τις τελειώσουμε καλύτερα. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε τη νίκη. Μπράβο στον Άρη, φαίνεται ότι είναι δουλεμένη ομάδα, ξέρω ότι προερχόταν από 4 συναπτές νίκες. Πρέπει να δώσουμε μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο Τσίρειο, θα προσπαθήσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Για μένα μπορεί να πω ότι νιώθω ευχάριστα μετά από αυτό το αποτέλεσμα. Αν κάποιος μου έδινε αυτό το σκορ πριν τον αγώνα, θα το δεχόμουν».

Έουγκεν Νεαγκόε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και κατά την άποψη μου αξίζαμε πολύ περισσότερα. Όσοι είδαν τον αγώνα μπορούν να κρίνουν και είναι καλύτερα να κρίνουν άλλοι παρά εγώ. Συγχαρητήρια στην Ομόνοια για τους τρεις βαθμούς και καλή συνέχεια στο νέο προπονητή. Εμείς ευχόμαστε να παίξουμε καλύτερα απ’ ό,τι απόψε».

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»