ΑΕΚ: Πάτησε ξανά κορυφή!

Μολονότι ζορίστηκε και καρδιοχτύπησε ως το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, η ΑΕΚ κατάφερε να κάμψει με 3-1 την αντίσταση της Αγίας Νάπας στο ΓΣΖ και αξιοποιώντας τη χθεσινή ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ανόρθωση να τον πιάσει ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Παρά τις απουσίες των Μπόλιεβιτς, Τομάς (τιμωρημένοι), Μυτίδη (τραυματίας) οι «κιτρινοπράσινοι» επέστρεψαν στις νίκες μετά το 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πανηγύρισαν την πιο ευρεία επιτυχία τους στο τρέχον πρωτάθλημα ενώπιον των οπαδών τους.
Στον αντίποδα οι «πορτοκαλί», οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Φέμι, Φίλγκεϊτ και Μέρτακκα (σ.σ. επρόκειτο να ξεκινήσει, αλλά αποχώρησε, μόλις πληροφορήθηκε ότι η γυναίκα του ήταν ετοιμόγεννη και τη θέση του πήρε ο Λοϊζίδης), επέστρεψαν στις ήττες μετά από δύο ισοπαλίες και παραμένουν η μοναδική ομάδα στην κατηγορία άνευ νίκης έπειτα από 11 αγωνιστικές.

«Μοιραίος» Εγγλέζου, «τιμωρός» Στογιάνοφ
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με το ασύνηθες 3-5-2 και οι Λαρνακείς επιχείρησαν εξ αρχής να το εκμεταλλευτούν και με τη συμπλήρωση 11 λεπτών ο Εγγλέζου είχε πιστωθεί ένα πλασέ (4’) και μια κεφαλιά (11’) που έφυγαν λίγο άουτ, καθώς κι ένα σουτ στο δοκάρι (7’). Ακολούθησε μια χαμένη ευκαιρία του Άλβες (20’), προτού η Αγία Νάπα αξιοποιήσει μια υποδειγματικά ξεδιπλωμένη αντεπίθεση και με τροφοδότη τον ντε Μέλο και εκτελεστή τον Στογιάνοφ ανοίξει το σκορ (25’).
 
Γκολ και χαμένο πέναλτι
Οι «κιτρινοπράσινοι» ευτύχησαν να ισοφαρίσουν άμεσα, καθώς στο 27’ από σέντρα του Χαραλάμπους ο Κίττος απέκρουσε στο δοκάρι σουτ του Λαρένα και στην επαναφορά ο Άλβες με κεφαλιά πέτυχε το 1-1 (σ.σ. ο Βραζιλιάνος σκόραρε για τέταρτη συναπτή αγωνιστική).
Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Κίττο να εξουδετερώνει αρχικά φαλτσαριστό πλασέ του Μοντέιρο (42’) κι ακολούθως πέναλτι του Άλβες (σ.σ. το είχε κερδίσει ο Τέτε από τον Αντωνίου). Ο τερματοφύλακας των «πορτοκαλί» συνέχισε τις εντυπωσιακές επεμβάσεις και στο ξεκίνημα της επανάληψης (52’ Εγγλέζου), ωστόσο στο 58’ αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Πρίντιγκαρ, ο οποίος στο 68’ νίκησε τον Ορτίθ σε τετ α τετ.
 
Χρυσή αλλαγή ο Κάντε
Ο Κρίστιανσεν έριξε στο παιχνίδι τον Κάντε (71’) και ο Ισπανός τον δικαίωσε πέντε λεπτά αργότερα μετατρέποντας σε γκολ ένα συρτό γύρισμα του Ορτίθ (76’).
Το παιχνίδι είχε κριθεί, την τελευταία πινελιά στο σκορ έβαλε με όμορφη ατομική προσπάθεια και περίτεχνο πλασέ ο Άλβες στο 88’ εκμεταλλευόμενος λανθασμένη απομάκρυνση του Πρίντιγκαρ, ο οποίος στο 94’ με εντυπωσιακή απόκρουση αρνήθηκε το γκολ στον Λαμπάν.

ΑΕΚ (4-1-4-1): Ραμίρεθ - Ορτίθ, Σεράν, Καταλά, Χαραλάμπους - Λαμπάν - Τέτε (84’ Χατζηγιαννακού), Λαρένα, Μοντέιρο (92’ Μιντίκκης), Εγγλέζου (71’ Κάντε) - Άλβες.
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ (3-5-2): Κίττος (58’ Πρίντιγκαρ) - Αντωνίου (79’ Άντολεκ), Μαρκόσκι, Σκόπλιακ - Λοϊζίδης, Φούσκο - Μπαμπά, Λαμπρόπουλος - ντε Μέλο - Στογιάνοφ (75’ Μάατσεν), Μγκούνι.

Τόμας Κρίστιανσεν: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αυτοί είναι οι τρεις πιο σημαντικοί βαθμοί που έχουμε πάρει αυτήν την περίοδο. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα έπαιζε αμυντικά, έβαλε πέντε αμυντικούς και αυτό δυσκόλεψε το έργο μας. Όμως προετοιμαστήκαμε καλά και ξέραμε πώς να παίξουμε, έχοντας υπομονή. Φτιάξαμε φάσεις, ισοφαρίσαμε και στο δεύτερο μέρος γυρίσαμε το παιχνίδι.
Υπάρχουν πράγματα, στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, για να βελτιωθούμε. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, ειδικά γι’ αυτούς που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής και πήραν σήμερα ευκαιρίες. Ένα ευχαριστώ και στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε».

 

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»