Η «δικαίωση» Πουλλαΐδη και το λάθος του Τιμούρ

Το διπλό της Ανόρθωσης επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ σαφώς και δεν καθορίζει τίποτα στην έκβαση του πρωταθλήματος, σημαίνει όμως πολλά για το μέλλον. Η «Κυρία» φώναξε βροντερό παρών στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή και πήρε τεράστια ψυχολογική «ντόπα» ενόψει της συνέχειας.
 
Ενδεχόμενη ήττα θα άφηνε την ομάδα του Αντρέ Πάους στο μείον οκτώ και «μαύρα σύννεφα» θα πύκνωναν στο «Αντώνης Καρράς». Ο Ολλανδός προπονητής νίκησε στην «σκακιέρα» τον Τιμούρ Κετσπάγια και μπήκε για τα καλά στις καρδιές των φίλων της ομάδας.
 
Πιο χαρούμενος άνθρω πος στον κόσμο το βράδυ της Κυριακής ήταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Χρίστος Πουλλαΐδης. Για τον ισχυρό άνδρα της «Κυρίας» η επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ ήταν και μια δικαίωση στην επιλογή του να διατηρήσει τον Αντρέ Πάους στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας, ενώ ήταν διαθέσιμος για επιστροφή ο Κετσπάγια.
 
Η Ανόρθωση απέδειξε ότι έχει ποιοτικό ρόστερ και μπορεί να παλέψει για τον τίτλο. Το πρωτάθλημα όμως είναι μακρύ και θα χρειαστεί διάρκεια, συνέπεια και ακόμη περισσότερη βελτίωση.
 
Λάθος με Στίλιτς
Για τον ΑΠΟΕΛ η πρώτη φετινή ήττα δεν αποτελεί καταστροφή, εντούτοις προσγείωσε άπαντες στον «Αρχάγγελο». Οι μαζικές απουσίες σημαντικότατων παικτών όπως οι Καβενάγκι, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ ήταν περισσότερο από εμφανείς, όμως δεν αποτελούν δικαιολογία.
 
Η ομάδα του Κετσπάγια ενδεχομένως να ήταν και νικήτρια αν ήταν εύστοχη στις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η επιλογή του Κετσπάγια να αφήσει στα αποδυτήρια τον Σεμίρ Στίλιτς αντικαθιστώντας τον με τον Μακρίδη, ήταν τουλάχιστον λανθασμένη.
 
Ο Βόσνιος ήταν εκ των κορυφαίων του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο αν και αγωνίστηκε στα άκρα της επίθεσης. Ήταν ο  μοναδικός από τη μεσοεπιθετική γραμμή που δεν φοβήθηκε να κρατήσει μπάλα στα πόδια του και ήταν ο δημιουργός όλων των ευκαιριών που δημιούργησε ο ΑΠΟΕΛ.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»