Ολυμπιακός: Με 19 παίκτες στο Μόναχο

Το πρωί της Δευτέρας (23/11) και λίγες ώρες πριν πετάξουν για το Μόναχο (αναχώρηση στις 15:00 από το "Ελ. Βενιζέλος"), οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν κανονικά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ξανά και με μεγάλη ένταση επάνω στο κομμάτι της τακτικής. Τόσο στο κομμάτι που αφορά την σωστή αμυντική συμπεριφορά, καθώς και την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες πήρε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα, ενώ θεραπεία και ατομικό στο γήπεδο έκανε ο Μποτία. Συντηρητικά κινήθηκε ο Μπουχαλάκης, με θεραπεία συνέχισε ο Πουλίδο.

 

Μετά το τέλος του προγράμματος ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών ανακοίνωσε την αποστολή για το Μόναχο.

Σε αυτή μετέχουν συνολικά 19 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Χουτεσιώτης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας.

Εκτός είναι οι Μποτία (τραυματίας), Πουλίδο (τραυματίας), Μπουχαλάκης (ανέτοιμος), Βούρος, Ντουρμάζ (εκτός λίστας), Φουστέρ (εκτός λίστας), όπως και οι Λάτσι, Σάλιακας από την Β' λίστα.
 
 
Με τρία κεντρικά χαφ
Με τρεις καθαρούς κεντρικούς μέσους θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Σίλβα στο Μόναχο. Όπως είχε κάνει και στο Φάληρο τον Σεπτέμβρη. Με τον Σαλίνο τότε να μπαίνει στην τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής, αφού ο Μιλιβόγεβιτς κουβαλούσε τιμωρία από την περσινή σεζόν (2 αγωνιστικές για την κόκκινη κόντρα στην Ντνίπρο). Τώρα ο Σέρβος είναι διαθέσιμος, ο Κασάμι δεν... κουνάει από την 11άδα, ενώ ο Καμπιάσο είναι πανέτοιμος ιατρικά και από πλευράς φυσικής κατάστασης για να ξεκινήσει σε παιχνίδι.
 
Φορτούνης, Σεμπά και Ιντέγε είναι τα φαβορί για την επιθετική τριάδα. Ή καλύτερα, Φορτούνης και Ιντέγε είναι ακλόνητοι, ο Σεμπά "απειλείται" από τον Πάρντο. Εκεί ο Σίλβα έχει δίλημμα για το ποια στοιχεία θα είναι περισσότερο χρήσιμα στην Allianz Arena. Ο Βραζιλιάνος είναι στρατιώτης της τακτικής, δεν παρεκκλίνει δευτερόλεπτο από όσα του ζητάει ο προπονητής, πρεσάρει, ξέρει πότε να δώσει πλάτος ή να "κλείσει" το γήπεδο. Από την άλλη ο Κολομβιανός έχει ταχυδύναμη, εκτέλεση σε πρώτο χρόνο (σημαντική λεπτομέρεια απέναντι σε τέτοιες ομάδες), είναι καλύτερος χειριστής της μπάλας και περισσότερο επικίνδυνος στην κόντρα. Εδώ ο Σίλβα θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, αν και για την ώρα ο Σεμπά έχει το προβάδισμα.
 
 
Στα μετόπισθεν δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, επομένως το πιθανότερο σχήμα είναι αυτό με τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Καμπιάσο, Φορτούνη, Σεμπά και Ιντέγε. Με τους Σαλίνο και Πάρντο να διεκδικούν θέση στην αρχική ενδεκάδα.Το σοβαρό ερωτηματικό

Ο Σίλβα μπορεί να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, σίγουρα όμως προβληματίζεται από ένα γεγονός. Το οποίο ξεπερνάει τις όποιες επιλογές του σε πρόσωπα και τακτική. Και το γεγονός αυτό είναι ότι ο Ολυμπιακός πάει στο Μόναχο δίχως να έχει επίσημο ματς στα πόδια του από τις 8 Νοεμβρίου και το 2-0 επί του Ηρακλή στο Φάληρο.

Έκτοτε ακολούθησε η διακοπή εξαιτίας των εθνικών ομάδων, με 9 διεθνείς να λείπουν κάμποσες μέρες από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ενώ το... γλυκό έδεσε με την ματαίωση της διεξαγωγής του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην σπατάλησε δυνάμεις και να εξαλείφθηκε το σενάριο ενός πιθανού τραυματισμού, όμως στον αντίποδα οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν την ευκαιρία να βρουν πατήματα, ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι τους μέσα από ένα δυνατό τεστ. Η Μπάγερν Μονάχου από την άλλη αντιμετώπισε την Σάλκε και κέρδισε με σκορ 3-1.

 

Πέρα λοιπόν από την εικόνα που προσφέρουν οι προπονήσεις, ο Σίλβα δεν μπορεί να είναι σίγουρος 100% σε τι αγωνιστική κατάσταση μπορεί να βρίσκεται κάθε παίκτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως σύνολο. Γι' αυτό βεβαίως ο Πορτογάλος δεν μπορεί να κάνει κάτι. Αυτό που θα προσπαθήσει με τους συνεργάτες του θα είναι να προετοιμάσει τους παίκτες ψυχολογικά και αγωνιστικά όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί πριν την μάχη στην Allianz Arena.
 
Φορτούνης: "Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα στο Μόναχο"
Ο Κώστας Φορτούνης τόνισε ότι Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει αποτέλεσμα και την πρόκριση στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, σε ένα παιχνίδι που δεν έχει τίποτα να χάσει.
"Η Μπάγερν αυτή τη στιγμή είναι σε τρομερή κατάσταση. Πάμε εκεί για ένα θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε οποιαδήποτε έδρα, πάμε για ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει την πρόκριση. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι.

Θέλουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που συνηθίζουμε να παίζουμε πάντα. Ξέρουμε ότι η Μπάγερν θα μας πιέσει πάρα πολύ. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σφιχτοί σαν ομάδα και στην κόντρα επίθεση να κάνουμε τη ζημιά.

Είναι ένα δύσκολο γήπεδο. Ο αντίπαλος πιέζει πάρα πολύ. Έχουν πολύ κόσμο, την κατοχή της μπάλας, τους αρέσει να παίζουν κάθετο ποδόσφαιρο. Αλλά εμείς, όπως και πριν, με καλή αμυντική οργάνωση θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε".
 
 

Δειτε Επισης

Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάρνσλεϊ 7-0: Με... περίπατο στους «16» του League Cup
Πρεμιέρα με γκολ και θέαμα στο Champions League
Φωνάζουν οι σταρ του ποδοσφαίρου-Απειλούν με απεργία λόγω επιπλέον παιγνιδιών
Έφθασε η ώρα του Champions League της νέας σεζόν