Τέταρτος στο Γκρόζνι ο Τζιωρτζής

Τι και αν έφτασε στην μήκους 3.09χλμ, νεότευκτη πίστα του Γκρόζνι μόλις 15 λεπτά πριν την έναρξη των προκριματικών; Τι και αν οι υπόλοιποι πιλότοι είχαν αγωνιστεί ξανά στην πίστα της Τσετσενίας; Τι και αν είχε τέσσερις μήνες να μπει σε μονοθέσιο της Formula 3; Ξεδιπλώνοντας για ακόμα μια φορά το πλούσιο ταλέντο του ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Formula Masters Russia, γράφοντας την Κυριακή (22/11) χρόνους πολύ κοντά στους τρεις πρωτοπόρους, οι οποίοι πάλευαν για το πρωτάθλημα. 
 
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Μπόρεσανα ακολουθήσω το ρυθμό των πρώτων, αν και δεν είχα καθόλου χρόνο προσαρμογής, ούτε έλαβα μέρος σε όλους τους αγώνες της σεζόν. Ενώ οι υπόλοιποι έτρεξαν ξανά ακόμα και στο Γκρόζνι» λέει ο Βλαδίμηρος, που πέταξε για τη χιονισμένη Μόσχα τη Δευτέρα (23/11).
 
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο 18χρονος Κύπριος πιλότος είχε προσκληθεί στον αγώνα του Γκρόζνι από την Kremlin Racing, ώστε να τη βοηθήσει να σκοράρει βαθμούς στη μάχη των Κατασκευαστών. Στόχος επετεύχθη καθώς με την πολύτιμη συμβολή του Βλαδίμηρου, στο πλευρό του νικητή της κούρσας ΊβανΤσουπάροφ, η ομάδα κέρδισε την πρώτη θέση στον αγώνα αλλά και τη δεύτερη στο πρωτάθλημα, επιτυχία άκρως σημαντική.
 
Τιμής ένεκεν το τρόπαιο δόθηκε στον Βλαδίμηρο, ο οποίος ανέβασε και πάλι την Κύπρο στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ –στην κατάταξη ομάδων-, πίσω από τη  Ρωσία και μπροστά από το Καζακστάν. Στον αγώνα μετείχαν δέκα πιλότοι.
«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω το Global College και την iNTERTAXAUDIT που με στήριξαν και σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι η Kremlin Racing μου παρείχε όλα όσα χρειάζονταν για να κάνω ένα καλό αγώνα.  Το μονοθέσιο ήταν εξαιρετικό, το ίδιο και οι μηχανικοί μου τους οποίους ευχαριστώ» υπογραμμίζει ο 18χρονος αθλητής που επιστρέφει την Τετάρτη (25/11) στην Κύπρο.
 
Έχοντας τρέξει σε τρεις αγώνες του Ρωσικού πρωταθλήματος της Formula 3 φέτος, ο Βλαδίμηρος συνεχίζει στην Κύπρο την προετοιμασία του για τη χειμερινή περίοδο, με προπονήσεις στο γυμναστήριο και στα καρτ, παράλληλα με τις σπουδές στον Κλάδο Μηχανολογίας του Global College. 
 
 

Δειτε Επισης

Καταδικάζει τα επεισόδια ο Απόλλωνας-«Για ποιο λόγο αφέθηκε ανοιχτή η πόρτα;»
Πότε είναι ο επόμενος αγώνας του Τσιτσιπά με τον Γκαρίν για το Miami Open
Απολογείται ο προπονητής που κατηγορείται για βιασμό τουλάχιστον πέντε ανήλικων αθλητριών
BINTEO: Παίκτης στην Τουρκία πήγε να βγάλει το… μάτι του διαιτητή μετά το τζάμπολ
Στον ουρανό της Λεμεσού σήκωσαν το 13ο Πρωτάθλημα τα κορίτσια του Απόλλωνα
Νεκρή σε τροχαίο 22χρονη αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα
Με τον Χιλιανό Γκάριν στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς
Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της Γυμναστικής
«Δεν λέμε όχι για πάντα στις τρανς»-Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της World Athletics
Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στη Λεμεσό το εντυπωσιακό Tiger Rally 2023