ΑΠΟΕΛ: Πικρή ήττα στο 86΄ από την Σάλκε και αποκλεισμός

Το πάλεψε όμως ο ΑΠΟΕΛ έφυγε με ήττα 1-0 από την Σάλκε στην «Φέλτινς Αρένα» και πλέον και βαθμολογικά δεν θα συνεχίσει στην Ευρώπη, αν και παραμένει άλλος ένας αγώνας στο ΓΣΠ με την Σπάρτα Πράγας σε δύο εβδομάδες.
 
Οι Γερμανοί έλεγξαν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ την περιόρισε αρκετά και οι γαλαζοκίτρινοι είχαν ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ.
 
Τελικά ένα τέρμα των γηπεδούχων στο 86΄έκρινε τον αγώνα, ενώ στο 88’ ο Βάτερμαν απέκρουσε πέναλτι.
 
Πάντως, η ομάδα της Λευκωσίας έκανε την καλύτερη φετινή της παρουσία στην Ευρώπη, έστω και αν τελικά δεν συνοδεύτηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα.
 
Πίεσε η Σάλκε
Από την αρχή, όπως αναμενόταν, η Σάλκε άσκησε πίεση προς την εστία του ΑΠΟΕΛ. Οι γρήγοροι ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εστία του Βάτερμαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά, όπου αγωνιζόταν ο Σανέ.
 
Οι Γερμανοί ήταν, επίσης, επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις, καθώς υπήρχε διαφορά ύψους και σε κάθε περίπτωση υπήρχε κατάσταση πανικού στην περιοχή της κυπριακής ομάδας.
Όσες προσπάθειες επιχείρησαν οι γηπεδούχοι με σουτ ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κατέληγαν εκτός αγωνιστικού χώρου ή να διώχνονται με γροθιές από τον Βάτερμαν.
 
Πάντως, οι γαλαζοκίτρινοι σε 2-3 περιπτώσεις που κατάφεραν να βγουν από το καβούκι τους δημιούργησαν καλές φάσεις που μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά στους γηπεδούχους. Για παράδειγμα στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν μετά από κόρνερ του Χαραλαμπίδη, ο Πιέρος με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο.
 
 
Μεγάλες ευκαιρίες ο ΑΠΟΕΛ
Η Σάλκε παρά το γεγονός ότι επέβαλλε το ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο, εντούτοις στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Βάτερμαν. Μάλιστα, ο ΑΠΟΕΛ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 67’ ο Μοράις βρέθηκε φάτσα με τον Φέρμαν, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει.
 
Ακόμη μεγαλύτερη στιγμή ήταν στο 81΄, όταν ο Βάντερ πέρασε και τον πορτιέρο των Γερμανών, όμως δεν πρόλαβε να κάνει έγκαιρα το πλασέ και η μπάλα κατέληξε στο πλαϊνό μέρος των διχτύων.
 
Στο 86’
Ο ΑΠΟΕΛ τελικά δεν κατάφερε να φύγει με βαθμολογικό κέρδος από την «Φέλτινς Αρένα», καθώς στο 86’ σε μία ανύποπτη φάση ο Τσούπο-Μότιγκ με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0.
 
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι μπορούσαν στο 88’ να διπλασιάσουν τα τέρματά τους αφού η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για χέρι του Αστίθ, όμως ο Βάτερμαν απόκρουσε την εκτέλεση του Αόγκο.
 
 
Σκόρερ: 86’ Τσούπα Μότιγκ
 
Κίτρινες: Νοϊστάντερ / Βινίσιους, Καρλάο
 
Σάλκε (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Καϊσάρα (83' Ρίτερ), Αόγκο, Μάτιπ, Γκάις (79' Χόιμπεργκ), Γκορέτσκα, Σανέ, Νοϊστάντερ, Ντι Σάντο (62' Μέγιερ), Τσούπο-Μότινγκ, Χούντελαρ.
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Σέρζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης (31' Αστίθ), Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (76' Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (54' Μακρίδης).
Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ
 
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα