Συμβιβασμός στο Δασάκι

Στην πρεμιέρα του Ντανίλο Ντόντσιτς στον πάγκο του ο Εθνικός αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν συγκάτοικοι του Ερμή στην προτελευταία θέση με εννέα βαθμούς. Και ο σύλλογος της Άχνας και ο αντίστοιχος της Λεμεσού συμπλήρωσαν οκτώ συναπτές αγωνιστικές άνευ νίκης.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Σε κακή αγωνιστική κατάσταση και ψυχολογία οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν θέαμα, ωστόσο είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ πλησίασε πρώτη το γκολ, όμως ο Οχένε δεν κατάφερε να πλασάρει επιτυχώς τον Μπογκατίνοφ στο 37’.

Ο Εθνικός είχε τη δική του καλή στιγμή πριν την ανάπαυλα στο 45’, όμως το σουτ του Γκριγκαλασβίλι από το ύψος του πέναλτι πέρασε δίπλα από την εστία του Νέγκρι.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν κι από ένα σημείο και μετά έδειξαν συμβιβασμένες και ικανοποιημένες με την προοπτική της ισοπαλίας. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, είχαν ακόμη μια ευκαιρία να πάρουν την πρώτη νίκη τους επί των ημερών του Μάκη Χάβου, όταν στο 92’ ο νεοεισελθών Σταύρου είδε τον Κυριάκου να ανακόπτει λίγο πριν τη γραμμή το πλασέ του.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυριάκου, Ιάκομπ, Ατάντα, Έβερτον - Πράγκερ, Αραμπάλ (82’ Πουτζιουρής) - Κότο (87’ Ηλία), Πιντσέλι, Γκρικαλασβίλι - Χατζηβασίλης (62’ Ομπρεγκόν).
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ντεγκρά - Αϊρόσα, Σαμπού, Αντράντε, Σιέλης - Σουάρες, Κουταντέρ (78’ Σταύρου) - Ελευθερίου, Οχένε, Σαρδινέρο (87’ Φέλτσερ) - Σέμα (58’ Νιάνγκ).

 

Ντανίλο Ντόντσιτς: «Ευχαριστώ την ομάδα της ΑΕΛ για το δίκαιο παιχνίδι. Σ’ αυτή τη στιγμή που οι δύο ομάδες χρειάζονται βαθμούς, δείξαμε καλό μαχητικό πνεύμα. Η πίεση ήταν προφανής, υπήρχε περισσότερη μαχητικότητα και λιγότερη ποιότητα, γιατί και οι δύο ομάδες χρειάζονταν βαθμούς. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για το μαχητικό πνεύμα και τη θέληση για τη νίκη. Για πέντε μέρες από τότε που ανέλαβα δεν ήταν εύκολο να πάρουμε τρίποντο από το πρώτο παιχνίδι. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, το ίδιο και η ΑΕΛ. Έχουμε πολλά πράγματα να δουλέψουμε στο μέλλον, όμως αν συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα πιστεύω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Ανυπομονώ για τα επόμενα παιχνίδια, γιατί σταματήσαμε το σερί των πέντε ηττών και περιμένουμε να πάρουμε βαθμούς στα επόμενα. Θεωρώ ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα».

Μάκης Χάβος: «Φάνηκε από την αρχή ότι ήρθαμε για τους τρεις βαθμούς. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, δεν κινδυνέψαμε εκτός από μια φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ χάσαμε το τετ-α-τετ του Οχένε. Στο τέλος μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι με την ευκαιρία του Σταύρου. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έπαιξαν με πάθος, όταν παίζουν έτσι, δεν μπορεί να τους πει κανείς τίποτα. Συγχαρητήρια και στον κόσμο και του υπόσχομαι ότι θα δίνουμε το καλύτερο».

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Προ των πυλών η 7η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ