Ομόνοια: Δεν σηκώνει κεφάλι

Την ευκαιρία να «ψαλιδίσει» περαιτέρω την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας άφησε ανεκμετάλλευτη η Ομόνοια, η οποία υποχρεώθηκε σε εντός έδρας 2-2 από την ΕΝΠ. Μετά το νικηφόρο ντεμπούτο τους οι Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Ρόνι βαν Χενέουχτεν έμειναν αήττητοι και στο δεύτερο παιχνίδι τους στον πάγκο των «πρασίνων» και των «βυσσινί» αντιστοίχως, ωστόσο για τον Βέλγο η ισοπαλία στο ΓΣΠ (σ.σ. πρώτη μετά το 0-0 της περιόδου 2010/11) είχε σαφέστατα πιο γλυκιά γεύση απ’ ό,τι για τον Σέρβο.
Η Ομόνοια επιχείρησε εξ αρχής να επιβάλλει το ρυθμό της, ωστόσο η Ένωση δεν κλείστηκε στην περιοχή του Αμπάρη κι ευτύχησε ν’ αξιοποιήσει την πρώτη στημένη μπάλα της για το προβάδισμα: από εκτέλεση φάουλ του Φροξυλιά ο Μπόγιοβιτς νίκησε στον αέρα τον Ρομαρίκ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το «τριφύλλι» ισοφάρισε στο 22’, όταν ο Οικονομίδης έβγαλε σέντρα ακριβείας από αριστερά και ο Σκέμπρι με κεφαλιά έκανε το 1-1 πετυχαίνοντας το έκτο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Δέκα λεπτά αργότερα δυνατό σουτ του Γκουλόν πέρασε λίγο άουτ και στο 34’ οι «βυσσινί» με μια υποδειγματική αντεπίθεση έφτασαν στο 2-1, το οποίο πέτυχε ο Ντίκσον έπειτα από ασίστ του Μπασόφ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπαντιμπανγκά πέρασε στη θέση του Σέρινταν. Η Ομόνοια «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο 52’, όμως το σουτ στην κίνηση του Σκέμπρι ανακόπηκε πάνω στη γραμμή από τον φαν Ράνσμπεϊκ.
Ακολούθως ο ρυθμός έπεσε, οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες έλειψαν και μόνο στο τελευταίο τέταρτο οι οικοδεσπότες άρχισαν να ασκούν μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα της Ένωσης. Από ασίστ του Ασίς ο νεοεισελθών Ρουσιάς πέτυχε το 2-2 στο 84’, ως το φινάλε όμως η Ομόνοια απείλησε μόνο με μια κεφαλιά του Ρομαρίκ (89’), με αποτέλεσμα το 2-2 να μείνει και να την αφήσει στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Ράμος, Λομπζανίτζε, Ρομαρίκ, Χαφέζ - Γκουλόν (78’ Μπεμπέ), Οικονομίδης - Κιρμ (67’ Ρουσιάς), Ασίς, Σέρινταν (46’ Μπαντιμπανγκά) - Σκέμπρι.
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ (4-2-3-1): Αμπάρης - Τσιακλής, Μπόγιοβιτς, Έντσον, Βαλλιάνος - Κοσμάς (75’ Σβόγιτς), φαν Ράνσμπεϊκ (88’ Πάρπας) - Παπαδόπουλος, Φροξυλιάς, Μπάσοφ (69’ Άντιτς) - Ντίκσον.

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League