Στο επίκεντρο το Βαρωσιώτικο ντέρμπι

Το Βαρωσιώτικο ντέρμπι Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωσις ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αγώνων της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Κατηγορίας Ανδρών που θα διεξαχθούν την Παρασκευή. Στους άλλους αγώνες, μετά από ένα σχεδόν μήνα όπου αναμετρήθηκαν στο Σούπερ Καπ η Ομόνοια κοντράρεται στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» με την Pokka ΑΕΚ Καραβά, στο γήπεδο «Αφροδίτη» στην Πάφο ο Παφιακός θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Δερύνειας και στο Λύκειο Λατσιών ο Εθνικός Λατσιών παίζει με το ΑΠΟΕΛ. ‘Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 20:00  Αναλυτικά:

Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωσις
Ένα Βαρωσιώτικο ντέρμπι έχει πάντοτε τη δική του αίγλη έστω και εάν φιλοξενείται μακριά από την Αμμόχωστο και δη στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με έξι βαθμούς και ο αγώνας αναμένεται να προσφέρει συγκινήσεις στους φίλους του βόλεϊ.  

Η γηπεδούχος Νέα Σαλαμίνα με την προσθήκη του Κολομβιανού διαγώνιου Μπαγιάν ενισχύθηκε σημαντικά και προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες επί του Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών και του ΑΠΟΕΛ μέσα στο «Λευκόθεο». Στόχος των «ερυθρολεύκων» του Αυστραλού Λουκ Ρέινολτς είναι η νίκη που θα αποτελέσει άλμα για την τετράδα. Η χημεία με τους τρεις ξένους τον Αμερικανό Ιαντόλο, τον Καναδό Χαντ και τον Κολομβιανό Μπαγιάν έπιασε και ως εκ τούτου δεν χρήζει αλλαγής. Μοιραία ο Σουηδός λίμπερο Τάγκενροτ θα δει  τρίτο συνεχές παιχνίδι από την κερκίδα. Η Νέα Σαλαμίνα στηρίζει πολλά και στον φορμαρισμένο Αυγουστίνο  Σαββίδη ο οποίος στο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ άλλαξε τις ισορροπίες με τα σερβίς του.

Ο εκ των εφόρων της ομάδας Πάτροκλος Ιωάννου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ μίλησε για ένα ντέρμπι το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όπως είπε η Ανόρθωση παρουσιάζεται πολύ δυνατή, ενώ κάλεσε τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας να βρεθεί στο γήπεδο. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του Αυστραλού κόουτς.

Από την πλευρά της, η Ανόρθωσις μετά την ήττα από την Ομόνοια μέσα στο «Θεμιστόκλειο» ψάχνει την επιστροφή στις νίκες ώστε να μην ξεκόψει από την κορυφή. Οι «κυανόλευκοι» αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στο «Σπύρος Κυπριανού» όμως είναι αποφασισμένοι για το διπλό. Εάν εξαιρεθεί η ήττα από την Ομόνοια με τον τρόπο που ήλθε, η Ανόρθωσις στους δυο πρώτους αγώνες έδειξε πολύ καλό πρόσωπο κερδίζοντας την Pokka ΑΕΚ Καραβά και την Αναγέννηση στη Δερύνεια. Ο προπονητής Μάριος Κοντός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο κ. Κοντός χαρακτήρισε τον αγώνα ντέρμπι επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη δυναμική της Νέας Σαλαμίνας σε ένα πρωτάθλημα όπου οι εφτά τουλάχιστον ομάδες είναι ανταγωνιστικές.   

Ομόνοια – Pokka ΑΕΚ Καραβά
Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» όπου η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Ομόνοια αντιμετωπίζει την κυπελλούχο Pokka ΑΕΚ Καραβά. Οι δυο ομάδες θα τα πουν για δεύτερη φορά μέσα σε 27 ημέρες αφού στις 9 Οκτωβρίου κοντραρίστηκαν στη Λάρνακα για το Σούπερ Καπ με νικήτρια την Ομόνοια με 3 -1.

Ο αγώνας της Παρασκευής όμως είναι εντελώς διαφορετικός και με άλλα δεδομένα. Η γηπεδούχος Ομόνοια  βρίσκεται σε άριστη κατάσταση κερδίζοντας διαδοχικά ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσις μέσα στη Λεμεσό. Επίσης, στην πρεμιέρα πέρασε από τα Λατσιά κερδίζοντας τον γηπεδούχο Καποδίστριας Εθνικό. Η ομάδα του Σάββα Σάββα μέχρι στιγμής έχασε μόλις ένα σετ (από την Ανόρθωσις) και θέλει ειδικά στην έδρα της να συνεχίσει το σερί της. Οι προπονήσεις συνεχίζονται χωρίς προβλήματα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο κ. Σάββα μίλησε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Pokka ΑΕΚ Καραβά χτυπώντας καμπανάκι στους παίκτες του. Όπως είπε το παιχνίδι χρειάζεται προσοχή αφού η ομάδα του Καραβά διαθέτει αξιόλογες μονάδες.

Δυο ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Κόσοβο η Pokka ΑΕΚ Καραβά θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Η ομάδα του Χόρχε Κανεστράτσι παρουσιάζεται κομπλέ και ανεβασμένη ψυχολογικά μετά την πρώτη νίκη επί της Αναγέννησης Δερύνειας με 3 -1 την περασμένη εβδομάδα. Ο αρχηγός της ομάδας Βλάντο Κνέζεβιτς δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι όλοι στην ομάδα γνωρίζουν τις δυσκολίες του παιχνιδιού, αλλά μετά το άσχημο ξεκίνημα δεν  μπορούν να σκέφτονται κάτι άλλο πέραν της νίκης. Ο Κνέζεβιτς ευχήθηκε όπως ο αγώνας κυλήσει ήρεμα, αφού τα τελευταία χρόνια οι αγώνες μεταξύ των δυο ομάδων παρουσιάζουν μια παράξενη ένταση.

Παφιακός – Αναγέννηση Δερύνειας
Ο αγώνας στο Στάδιο «Αφροδίτη» φέρνει τον γηπεδούχο Παφιακό να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά η μαχητική Αναγέννηση Δερύνειας δεν θα κάνει το μακρινό ταξίδι για να χάσει με κάτω τα χέρια. Η πορεία των δυο ομάδων είναι εκ διαμέτρου αντίθετη τις τρεις πρώτες αγωνιστικές με τον μεν Παφιακό να είναι αήττητος και πρωτοπόρος μαζί με την Ομόνοια, τη δε Αναγέννηση να έχει χάσει και τα τρία της παιχνίδια υπερτερώντας κατά ενός βαθμού του ουραγού Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών.

Οι Παφίτες θα επιδιώξουν το τέταρτο τρίποντο και μέσα στην έδρα τους ευελπιστούν ότι θα τα καταφέρουν. Ωστόσο, ο κόουτς Σπύρος Πρωτοψάλτης προβληματίζεται για τους τραυματισμούς του Βραζιλιάνου Μπατίστα ο οποίος τις τελευταίες ημέρες λόγω ενός αιματώματος αρκείται σε τρέξιμο και του Ουκρανού Μπουρκόφσκι ο οποίος δέχθηκε γονατιά στον αγώνα με τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών. Οι δυο παίκτες είναι αμφίβολοι και ίσως και την τελευταία στιγμή να κριθεί η συμμετοχή τους.

Οι τραυματισμοί των δυο ξένων ανησυχούν τον προπονητή του Παφιακού, ο οποίος χαρακτήρισε διαχρονικά μαχητική την ομάδα της Αναγέννησης με έμπειρο προπονητή και καλές μονάδες όπου ξεχωρίζει η παρουσία του Ελλαδίτη Αποστόλου Αρμενάκη που όπως είπε «ήταν  έκπληξη η κάθοδός του στην Κύπρο». Ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι «στόχος είναι η νίκη για να παραμείνουμε στην κορυφή, αλλά πρέπει να προσέξουμε και να μην πέσουμε στην παγίδα του φαβορί».

Με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών του αγώνα ταξιδεύει στην Πάφο η Αναγέννηση του Αντώνη Κωνσταντίνου γνωρίζοντας τις δυσκολίες απέναντι στον πρωτοπόρο Παφιακό. Ο κόουτς των «πρασίνων» μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι «εμείς στοχεύουμε σε μια καλή εμφάνιση, αφού η βαθμολογική θέση των δυο ομάδων δείχνει ότι οι δυο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Ωστόσο, δεν θα παρατήσουμε το παιχνίδι και θα το παλέψουμε». Για άλλη μια εβδομάδα ο Αντώνης Κωνσταντίνου προβληματίζεται για τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου Πράια ο οποίος υποφέρει με τον ώμο του και προπονείται επιφυλακτικά για να μπορεί να αγωνίζεται.

Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών – ΑΠΟΕΛ
Ο αγώνας στο Λύκειο Λατσιών φαντάζει εύκολος για το ΑΠΟΕΛ με βάση την εικόνα των δυο ομάδων τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αλλά εξίσου κρίσιμος αφού στη συνέχεια «οι πορτοκαλί» μπαίνουν σε μια διαδικασία αγώνων κόντρα σε Παφιακό και Ανόρθωσις στο «Λευκόθεο» και Pokka ΑΕΚ Καραβά στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» που είναι κριτήριο για την τετράδα.

Άλλη μια ιδιαιτερότητα είναι ακόμα ότι ο κόουτς των «πορτοκαλί» Μίμης Παμπακάς ήταν πέρσι στον Εθνικό και στην ομάδα των Λατσιών υπάρχει μια δυσαρέσκεια για τη φυγή του από την ομάδα. Οι Λατσιώτες του Νίκου Ιωάννου θα παλέψουν για το καλύτερο και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα τραυματισμών του ΑΠΟΕΛ για είναι διεκδικητικοί.

Το φαβορί της αναμέτρησης η ομάδα του Μίμη Παμπακά θα παραταχθεί στον αγώνα χωρίς τους τραυματίες Φάμπιο Χόστερ και Γαβριήλ Γεωργίου που έσπασαν δάκτυλα των χεριών τους, αλλά ο στόχος της νίκης είναι αδιαπραγμάτευτος. Ο Μίμης Παμπακάς ο οποίος εκ νέου θα φορέσει τη φανέλα με το «13» για να βοηθήσει εάν χρειαστεί την ομάδα είπε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ότι εάν παρουσιαστεί  σοβαρή η ομάδα του θα κερδίσει τον αγώνα. 

   
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές
Νικηφόρο πέρασμα του Κεραυνού από τη Λεμεσό
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη-Οι πέντε ηθικοί αυτουργοί
Η πρώτη αντίδραση Πελενδρίτου μετά το χρυσό στη Μαδέιρα-«Πολύ σημαντικό»
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι συλληφθέντες-Πάνω από 150 στη δικογραφία
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φανταστικός Τσιτσιπάς, απέκλεισε με ανατροπή τον Λάγιοβιτς και παίζει για τον τίτλο στην Βαρκελώνη
Καταγγελία σε βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα για ενδοοικογενειακή βία
Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου
Οι Πέλικανς πέταξαν εκτός playoffs Κινγκς και Βεζένκοβ, νίκη με 105-98 και τώρα... Θάντερ