Στους Nuggets o Παπανικολάου

Είναι πλέον γεγονός! Ο Κώστας Παπανικολάου επιστρέφει στο ΝΒΑ, για να φορέσει τη φανέλα των Nuggets! Ο Ελληνας περιφερειακός δεν το έβαλε κάτω, περίμενε την ευκαιρία του, δούλεψε στη Θεσσαλονίκη, μίλησε με αρκετές ομάδες, όμως γυρίζει στις ΗΠΑ για να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον πάντα έγκυρο Adrian Wojnarowski, ο Παπανικολάου θα πάρει τη θέση που θα "ανοίξει" με την αποδέσμευση του Erick Green! Υπενθυμίζουμε πως ο Κώστας είχε μετακομίσει στο Denver με trade από τους Rockets, μαζί με τους Joey Dorsey, Nick Johnson, Pablo Prigioni, πριν μείνει ελεύθερος και αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ, ο Παπανικολάου είχε 4.2 πόντους με 41.8% στα δίποντα, 29.2% στα τρίποντα και 72.2% στις βολές, 2.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά 18.5 λεπτά συμμετοχής. Για την "επόμενη μέρα του Κώστα Παπανικολάου"είχαμε γράψει αναλυτικά στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν οι φήμες περί επιστροφής στην Ευρώπη οργίαζαν. Πλέον, μένουν οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις.  
O Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στις ΗΠΑ το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης για να υπογράψει στους Denver Nuggets και είναι μάλιστα έτοιμος να παίξει άμεσα με τη φανέλα της νέας του ομάδας! Οι διαπραγματεύσεις κορυφώθηκαν το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου, όταν προέκυψε και η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές μέσα σε απόλυτη μυστικότητα.

Ο Ελληνας forward θα υπογράψει μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, το οποίο θα γίνει πλήρως εγγυημένο αν τον Ιανουάριο οι παράγοντες της ομάδας έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την απόδοσή του. Κάτι που θα γίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τη στιγμή που οι "Σβώλοι" αποδέσμευσαν δυο παίκτες για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Το σίγουρο είναι πως ο Arturas Karnisovas, assistant General Manager της ομάδας, τον παρακολουθεί από νεαρή ηλικία, ενώ βρισκόταν στο Houston όταν οι Rockets είχαν πάρει τα δικαιώματά του από τους Portland Trail Blazers.

O Παπανικολάου βρίσκεται στο Denver και θα ταξιδέψει με τους Nuggets στη Utah, για το αυριανό παιχνίδι με τους Jazz. Δύσκολα θα προλάβει να παίξει, μιας και χρειάζεται χρόνος για να εγκριθεί η συμφωνία του από τη λίγκα, όμως όλα δείχνουν πως θα κάνει το ντεμπούτο του είτε τα ξημερώματα της Κυριακής (στο Golden State), είτε τα ξημερώματα της επόμενης Τετάρτης (εντός έδρας, απέναντι στους Blazers).

Τέλος, αν οι Nuggets θεωρήσουν πετυχημένη την επένδυσή τους στον Παπανικολάου, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν αυτόματα το συμβόλαιό του μέχρι τις 12 Ιουλίου. Ημερομηνία σίγουρα καλύτερη από την option που υπήρχε στην προηγούμενη συμφωνία του, η οποία τον άφησε ξεκρέμαστο αρχές Οκτωβρίου. Ολο αυτό το διάστημα, ο "Παπ" έκανε προπονήσεις στο κλειστό της ΧΑΝΘ (μέχρι και το περασμένο Σάββατο) ώστε να είναι έτοιμος, υπό τις οδηγίες του coach Δημήτρη Κυριακού και την επίβλεψη του Γιωργή Μπουσβάρου.

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών