ΑΠΟΕΛ: Μια ήττα, πολλές συνέπειες!

Πολλαπλά πληγωμένος βγήκε ο ΑΠΟΕΛ από το ταξίδι του στην Τρίπολη για την 4 αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Ο πρωταθλητής Κύπρου ηττήθηκε 2-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον Αστέρα, ο οποίος του πήρε το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία και πολλές από τις ελπίδες για πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Επιπροσθέτως οι «γαλαζοκίτρινοι» κινδυνεύουν με βαριά καμπάνα από την UEFA, καθώς ένεκα ρίψης φωτοβολίδων από ανεγκέφαλους οπαδούς τους η αναμέτρηση διακόπηκε στο 69’ για περίπου ένα τέταρτο.
Εν τη απουσία του τιμωρημένου ντε Βινσέντι ο Τιμούρ Κετσπάγια διατήρησε το 4-2-3-1 επαναφέροντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον Σέρτζιο και μπροστά από την άμυνα τον Αρτυματά (ως παρτενέρ του Μοράις), προώθησε τον Βινίσιους στη μεσοεπιθετική γραμμή, έβαλε τους Βάντερ (δεξιά) και Στίλιτς (αριστερά) στα φτερά κι έκανε την έκπληξη επιλέγοντας τον Πιατκόφσκι (αντί του Καβενάγκι) ως επιθετικό κορυφής.

 
Ήταν στραβό το κλήμα…
Όπως και στην αναμέτρηση του ΓΣΠ ο πρωταθλητής Κύπρου δέχτηκε νωρίς την ψυχρολουσία: μόλις στο 2’ από σέντρα του Γιάννου κι αδυναμία αποτελεσματικής απομάκρυνσης από τον Αντωνιάδη η μπάλα έφτασε στον Μπερτόλιο, ο οποίος «εκτέλεσε» χωρίς χρονοτριβή νικώντας τον Βάτερμαν.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έφτασαν κοντά στο 1-1 με κεφαλιά του Αστίθ, την οποία εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος (16’), και με σουτ του Στίλιτς που σταμάτησε στο δοκάρι (17’), ενώ οι Αρκάδες απείλησαν στο 18’ με τον Μπερτόλιο για το 2-0. Αυτό ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση οι οικοδεσπότες έπιασαν την άμυνα του ΑΠΟΕΛ σε ανισορροπία και ο αμαρκάριστος Γιάννου αξιοποίησε με κεφαλιά τη σέντρα του Μάσα.

 
…το ‘φαγε κι ο γάιδαρος!
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κετσπάγια πέρασε τον Καβενάγκι αντί του Πιατκόφσκι. Ο Αστέρας απείλησε πρώτος με φάουλ του Μπερτόλιο (50’), ο ΑΠΟΕΛ «απάντησε» με σουτ των Αρτυματά (56’) και Στίλιτς (67’). Ωστόσο λίγο μετά τα μέσα της επανάληψης η ρίψη φωτοβολίδων από τους οπαδούς των «γαλαζοκίτρινων» οδήγησε τον Αυστριακό διαιτητή σε διακοπή του αγώνα, καθώς είχε δοθεί ήδη σχετική προειδοποίηση, η οποία προφανώς απευθύνθηκε σε ώτα μη ακουόντων.


Μετά από περίπου 15 λεπτά ο αγώνας συνεχίστηκε, όμως -σε αντίθεση με την αναμέτρηση στο ΓΣΠ- ο πρωταθλητής Κύπρου δεν κατάφερε τούτη τη φορά να βγει ωφελημένος από τη διακοπή και να πετύχει είτε την ισοφάριση είτε ένα γκολ. Ο Αστέρας διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμά του και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στον όμιλο και πλησίασε στο -2 από τη δεύτερη Σπάρτα Πράγας (παραχώρησε εντός έδρας 1-1 στη Σάλκε), από την οποία φιλοξενείται την επόμενη αγωνιστική. Στο πλαίσιό της ο ΑΠΟΕΛ θα ταξιδέψει στο Γκέλζενκιρχεν, για ν’ αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο του ομίλου Σάλκε.
 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
Σκόρερ: 2’ Μπερτόλιο, 45+1' Γιάννου
Διαιτητές: Όλιβερ Ντράχτα - Ρόλαντ Μπράντνερ, Στέφαν Κίερ - Ρόλαντ Ρίντελ - Μανουέλ Σίτενγκρουμπερ, Ντίντερ Μούκενχαμερ
Κίτρινες: Λανθαρότε, Παντελιάδης / Αρτυματάς, Αντωνιάδης
ΑΣΤΕΡΑΣ (4-2-3-1): Θεοδωρόπουλος - Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης - Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης - Λανθαρότε (63’ Φούντας), Μπερτόλιο (64’ Αμντανί), Μάσα - Γιάννου (78’ Αγιόκο).
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Βάτερμαν - Σέρτζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αντωνιάδης (64’ Αλεξάνδρου) - Αρτυματάς (77’ Χαραλαμπίδης), Μοράις - Βάντερ, Βινίσιους, Στίλιτς - Πιατκόφσκι (46’ Καβενάγκι).
  

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ψυχική Υγεία στον παιδικό αθλητισμό, δράσεις με ΚΟΠ, ΕΑΣ και Cyprus 3on3
«Η εικόνα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ με τον Μιλίσεβιτς, είναι αυτή που θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδά μας»
Οριστικά στους δυνατούς ο ΑΠΟΕΛ για την πρόκριση στ' αστέρια-Οι πιθανοί αντίπαλοι
BINTEO: Τα έσπασε στο πάρτι του ΑΠΟΕΛ με ζεϊμπέκικο ο Πετρίδης κάνοντας τούμπα
«ΑΠΟΕΛ ήσασταν πολύ τυχεροί, ΑΕΚ αξίζατε να κερδίσετε»
Βραβεύει τους κορυφαίους των κορυφαίων η ΚΟΠ
Η απουσία του Σα Πίντο από το πάρτι του ΑΠΟΕΛ και η δικαιολόγηση Πετρίδη
Η τοποθέτηση Πετρίδη για τον Σα Πίντο-«Ορίστηκε συνεδρία, είμαι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο»
Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Οθέλλου, ισόπαλες Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Χωρίς τον Σα Πίντο η φωτογράφηση του ΑΠΟΕΛ-Όλο και πιο κοντά προς την έξοδο