ʼλβες και Κουλούρης on fire

Τη φήμη του ως ντέρμπι δικαίωσε ο αγώνας της Ανόρθωσης με την ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, στην έβδομη ισοπαλία στα συνολικά 23 παιχνίδια που έδωσαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από το 2000 και έπειτα.
 
Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, όμως δεν ικανοποίησε καμία εκ των δύο. Η ΑΕΚ έφτασε τους 23 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον ΑΠΟΕΛ που θα έχει την ευκαιρία στο ντέρμπι της Δευτέρας με την Ομόνοια να αυξήσει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.
 
Για την Ανόρθωση ήταν η τρίτη φετινή ισοπαλία και δεύτερη εντός έδρας. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε την ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη θέση και με 21 βαθμούς παρέμεινε στην τέταρτη θέση.
 

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη
Ρεσιτάλ αμυντικής προσήλωσης ήταν για τις δύο ομάδες το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δύο ομάδες έδωσαν βαρύτητα στα μετόπισθεν.
 
Αντρέ Πάους και Τόμας Κρίστιανσεν επέλεξαν περισσότερο να αλληλοκαταστρέψουν τα ατού του αντιπάλου και το παιχνίδι κύλησε με αμέτρητες προσωπικές μονομαχίες και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
 
Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν για την ΑΕΚ στο 45’ με τον Μοντέιρο να σουτάρει από πλάγια και τον Κόπριβετς να διώχνει σε κόρνερ.
 
Άλβες και Κουλούρης on fire
Ο Αντρέ Άλβες πήρε μπρος και δεν λέει να σταματήσει. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της ΑΕΚ βρήκε δίκτυα στο 55’ για τρίτο σερί παιχνίδι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Λάρνακας. Η συρτή και έξυπνη μπαλιά του Εγγλέζου από τη δεξιά πλευρά δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη, καθώς ο Άβες με κοντινό πλάσει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
 

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι άλλαξε εικόνα, καθώς η Ανόρθωση ανέβασε ταχύτητα και κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον συνήθη ύποπτο στα τελευταία παιχνίδια Κουλούρη, ο οποίος και πάλι πέρασε ως αλλαγή στο 63’ και στο 71’ με κεφαλιά σκόραρε και έκανε το 1-1.
 

Η Ανόρθωση έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη στο 86’ όταν το μακρινό σουτ του Πελέ, κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τόνιο.
 
Η Ανόρθωση διαμαρτυρήθηκε δίκαια για πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησεις όταν η μπάλα κτύπησε αρχικά στο χέρι του Λαμπάν, ενώ ακολούθως στην ίδια φάση ο Λαΐφης ανατράπηκε εντός περιοχής. Πέναλτι έπρεπε να δοθεί και στην ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λαΐφη στην προσπάθεια του να σταματήσει την μπάλα.
 
Κουλούρης: Σε κάθε ματς θέλουμε τη νίκη. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, θέλαμε τους τρείς βαθμούς. Στην έδρα μας θέλουμε να κερδίζουμε. Κοιτάμε μπροστά, ότι έγινε-έγινε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που σκοράρω. Είμαι έτοιμος 100% και πάντα θα είμαι έτοιμος να βοηθώ την ομάδα μου.
 

 Αντρέ Άλβες: Θέλουμε να κερζίζουμε πάντα. Θέλαμα να κερδίσουμε, δεν τα καταφέραμε. Κρατάμε τον βαθμό της ισοπαλίας, δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα και κοιτάμε να πάμε στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα να πάρουμε το τρίποντο.
 
 
Αντρέ Πάους: "Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας σε σχέση με το προηγούμενο ματς, αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη ομάδα, με πολύ ποιότητα. Νομίζω στο τέλος δικαιούμασταν να κερδίσουμε, ελέγχαμε το παιχνίδι, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας δημιουργήσει φάσεις αλλά ούτε και εμείς δημιουργήσαμε τόσες η αλήθεια. Όταν κερδίζαμε την μπάλα σε καλά σημεία φτιάξαμε φάσεις. Είμαι ικανοποιημένος από το α' ημίχρονο αλλά πιο ικανοποιημένος από το β' ημίχρονο".
 
 
Τόμας Κρίστιανσεν: «Παίξαμε εναντίον μια μεγάλης ομάδας, όπως είναι η Ανόρθωση, που δεν έχασε βαθμούς εκτός από το παιχνίδι στα χαρτιά. Ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν, αλλά καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι σε αρκετές φάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο με το γκολ που πετύχαμε μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά δεχθήκαμε την ισοφάριση από δικό μας λάθος. Αλλά όπως ανάφερα, παίξαμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας και το αποτέλεσμα νομίζω είναι δίκαιο. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με την Αγία Νάπα». 
 
 
Ανόρθωση (Αντρέ Πάους): Κόπριβετς, Τζανακάκης, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Σβέσχλεν, Κάλβο (71' Μακρής), Αμπουρτζάνια, Βίκτορ, Αβραάμ (63' Κουλούρης), Μαρτίνες, Ντλοβού.
 
ΑΕΚ (Τόμας Κρίστιανσεν): Τόνιο, Ορτίθ, Σεράν, Καταλά, Μαρτσίνιακ, Μοντέιρο (64' Εγγλέζου), Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Τετέ, Τομάς, Άλβες (76' Κάντε).
 
Σκόρερ: 72' Κουλούρης / 55' Άλβες
 
Κίτρινες: Σβέσχλεν, Λαΐφης, Τζανακάκης, Αμπουρτζάνια / Άλβες, Λαμπάν, Μπόλιεβιτς (4η), Τομάς (4η), Μαρτσίνιακ, Σεράν
 
Αποβολές:
 
Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
 
Α' Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου
 
Β' Βοηθός: Αγγέλα Κυριάκου
 
4ος: Νίκος Καλησπέρας
 
1ος Επιπρόσθετος: Αβραάμ Τσούκκας
 
2ος Επιπρόσθετος: Γιάννης Αναστασίου
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League