Πέρασε σαν Κεραυνός από το Κίτιον

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την νέα αγωνιστική του χρονιά ο Κεραυνός Στροβόλου, που επικράτησε εκτός έδρας στο "Κίτιον Αθλητικό Κέντρο" στην Λάρνακα, με 76-50 της περσινής πρωταθλήτριας Κύπρου, Πετρολίνα ΑΕΚ. Η ομάδα του Στροβόλου ήταν καλύτερη κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ το πολύ καλό ξεκίνημα της -που της έδωσε διαφορά 18 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο- την βοήθησε αρκετά στην εξέλιξη του αγώνα. Καλύτεροι για τον Κεραυνό ήταν οι Μπάρκερ και Μασσάμπα που σημείωσαν 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Εντυπωσιακός ήταν ο Κεραυνός στο πρώτο δεκάλεπτο, που από πολύ νωρίς έλεγξε το παιχνίδι και επέβαλε τον δικό του ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη, ενώ ήταν νευρικοί, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Στροβόλου να προηγείται με 18 πόντους διαφορά, με το σκορ να είναι στο 21-3.

Η Πετρολίνα ΑΕΚ μετά την αρνητική εικόνα που είχε στην πρώτη περίοδο, μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, προσπαθώντας να μειώσει την διαφορά του σκορ. Από την άλλη ο Κεραυνός προσπάθησε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο που είχε στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν το αγωνιστικό ανέβασμα τους, καταφέρνοντας να μειώσουν στο σκορ. Η ομάδα του Στροβόλου όμως συνέχισε να προηγείται με 37-25, με τους πόντους διαφοράς να μειώνονται στους 12.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου φαινόταν πως το παιχνίδι θα ήταν ισορροπημένο, από τα πρώτα στάδια του. Ο Κεραυνός όμως ήταν πιο συγκεντρωμένος, με αποτέλεσμα να αυξήσει την διαφορά στο σκορ. Από την άλλη η ΑΕΚ φάνηκε να μην έχει καθαρό μυαλό, και δεν ήταν συγκεντρωμένη όσο έπρεπε, σε κάποια σημεία του αγώνα. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Κεραυνό να προηγείται με 56-38.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η τέταρτη περίοδος, με τον Κεραυνό να είναι ανώτερος μέσα στο γήπεδο και να κάνει το δικό του παιχνίδι, ενώ η Πετρολίνα ΑΕΚ έδειξε να είναι κουρασμένη και χωρίς ενέργεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αυξήσουν την διαφορά στο σκορ στους 27 πόντους, στο 35:00 της αναμέτρησης. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Κεραυνό να πανηγυρίζει την μεγάλη νίκη με 50-76.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 3-21, 25-37, 38-56, 50-76

Πετρολίνα ΑΕΚ (Γιώργος Κετσελίδης): Παλάλας 3 (1), Λεοντίου, Βον 5, Μπρέζεκ 2, Κοιλαράς, Πέτροβιτς 6 (1), Μακ Φάντεν 17 (2), Ρούντι 2, Τρισόκκας 9, Γκίλινγκ 3 (1), Παντελή 3.

Κεραυνός (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Σμότριτς 11 (3), Μιχαήλ 2, Πηλαβάς 2, Νεοφύτου, Στυλιανού 5 (1), Μασσάμπα 18 (2), Θεοχαρίδης 3 (1), Μάρκου, Γεωργίου, Ο' Μπράιεν 13 (1), Μπάρκερ 19 (3), Τόμιτς 3 (1).

Δειτε Επισης

Πετρούνιας: Ήμουν με δανεικά στο παγκόσμιο του 2014, θα συνεχίσω μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Σρούντερ κατά ομοσπονδία της Γερμανίας για την απόλυση Χέρμπερτ-«Ντροπή που δεν με ενημέρωσαν...»
Σε διαμαρτυρία έξω από τον ΚΟΑ προχωρούν οι αθλητές μηχανοκίνητο αθλητισμού
H Sarah Attar χρειάστηκε μόλις 800 μέτρα για να αλλάξει την αθλητική ιστορία μιας χώρας
Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon
Βραβεύθηκε για τις διακρίσεις της η αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης
Αυλαία την Τετάρτη στους τελικούς Μπάσκετ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κεραυνό
Αποκλείστηκε από το τουρνουά της Ρώμης η Σάκκαρη
BINTEO: Απίθανος Μάρεϊ-Νίκησε το χρονόμετρο με αδιανόητο τρίποντο από το κέντρο
Ο Παρέλλης ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης