Ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι με καλύτερη την Ομόνοια

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ εξήλθαν ισόπαλοι 2-2, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική.

Οι πράσινοι προηγήθηκαν  στο σκορ, ο ΑΠΟΕΛ έκανε την ανατροπή, με το παιχνίδι να καταλήγει τελικά στο συμβιβασμό.

Η εστία του ΑΠΟΕΛ παραβιάστηκε για πρώτη φορά μετά το την 3η αγωνιστική, μετά το τέρμα του Μαργκάσα που σκόραρε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

Τα 13 τέρματα έφτασε ο Καβενάνγκι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας, όπως και οι Εφραίμ και Αρτυματάς. 

Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ κρατιέται στην πρώτη θέση με 26 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 16 βαθμούς, όσους έχει και η Νέα Σαλαμίνα.

Γρήγορα το προβάδισμα
Ο αγώνας άρχισε με «άγριες» διαθέσεις και με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους πράσινους, αφού στην πρώτη επιθετική τους δραστηριότητα ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ήταν μόλις το 2΄ όταν μετά από ωραία συνεργασία των Σέρινταν, Σκέρμπι και Μαργκάσα, ο τελευταίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.  

 

Άμεση απάντηση
Μετά το γκολ η Ομόνοια συνέχισε να είναι καλύτερη και βρήκε ευκαιρίες για να διευρύνει το υπέρ της αποτέλεσμα, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τη λύση να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 15’ ο Καβενάνγκι με ωραία προσωπική ενέργεια χρίστηκε σκόρερ πέτυχε το 1-1.

Ξανά ο Καβενάνγκι

Στο 52’ ο ΑΠΟΕΛ μπήκε σε θέση οδηγού, καθώς μετά από νέο λάθος στην άμυνα των πρασίνων, η μπάλα, μετά την προσπάθεια του Βάντερ ο οποίος ανατράπηκε από τον Γκουλόν, έφτασε στον Καβενάνγκι ο οποίος με εύκολο πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, βάζοντας σε θέση οδηγού τους γαλαζοκίτρινους με 2-1.

 

Δοκάρι και… πέναλτι
Μετά κάποια λεπτά υπεροχής του ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια ήταν και πάλι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 34’ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Σκέμπρι από ευνοϊκή θέση έπιασε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Σκέμπρι στην περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Πίεση της Ομόνοιας και 2-2

Σταδιακά ο ρυθμός έπεφτε με την μπάλα απλά να πηγαινοέρχεται. Μετά το 70’ η Ομόνοια έντεινε την πίεση της και στο 75’ έχασε τριπλή ευκαιρία με τον Βάτερμαν να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις και γλίτωσε την εστία του. Ο πορτιέρο του ΑΠΟΕΛ έκανε άλλη μία ωραία απόκρουση στο 76΄, όμως στη συνέχεια ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ασίς και δόθηκε πέναλτι. Ο Σέρινταν με μία πανέμορφη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 2-2. 

Μεγάλες ευκαιρίες
Το 2-2 έμελλε να είναι και το σκορ του αγώνα, παρά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, που είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία. Στο 87' ο Βάτερμαν αρνήθηκε το γκολ στον Σκέμπρι, ενώ στο 89΄ο Ντε Βινσέντι από ευνοϊκή θέση δεν βρήκε στόχο σε κενή εστία.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ
Συνθέσεις:
Ομόνοια (Άκης Ιωακείμ): 
Παναγή, Λομπζιανίτζε, Ρομαρίκ, Γκουλόν, Χαφέζ, Μαργκάσα, Οικονομίδης (46' Μπεμπέ), Ασίς, Σέρινταν (85' Ράμος), Κιρμ (68' Ρουσιάς), Σκέμπρι .

ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Σέρζιο, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Αρτυματάς (83' Μακρίδης), Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (35' Βάντερ), Καβενάγκι (58' Πιατκόφσκι).

Σκόρερ:  2' Μαργκάσα,78΄ πεν. Σέρινταν/ 15', 52' Kαβενάνγκι

Κίτρινες: Xαφέζ, Μπεμπέ, Σέρινταν, Σκέμπρι / Αστίθ, Ντε Βινσέντι (4η), Καρλάο, Βάντερ, Βάντερμαν, Αλεξάνδρου

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Α' Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β' Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

4ος: Νίκος Εγγλέζου

Α' Επιπρόσθετος: Χρίστος Ηλία

Β' Επιπρόσθετος: Λούκας Σωτηρίου

Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής
  

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»