Ο «Ράμπο» γυρίζει την πλάτη στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ

Είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής για τον οποίο δαπανήθηκαν λεφτά από τον ένα αιώνιο στον άλλο για μεταγραφή. Οι υπόλοιποι 22 ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τις φανέλες Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ είτε μετακινήθηκαν ως ελεύθεροι, είτε ενδιάμεσα έπαιξαν σε άλλες ομάδες προτού μετακινηθούν στο αντίπαλο «στρατόπεδο».
 Το καλοκαίρι του 1995 ο Γιώργος Χριστοδούλου γνωστός ως «Ράμπο», προσωνύμιο που απέκτησε λόγω του δυναμισμού του, άφησε την Ομόνοια για χάρη του ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πλήρωσαν 80 χιλιάδες λίρες για να αποκτήσουν τον μαχητικό αμυντικό, ο οποίος ήταν ο πρώτος που μεταπήδησε κατευθείαν από τη μια ομάδα στην άλλη. Ο Γιώργος Χριστοδούλου κατέχει άλλη μια πρωτιά, καθώς το 1996 παρέλαβε πρώτος από την ΚΟΠ το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της Εθνικής Κύπρου.
 Ο «Ρεπόρτερ» εντόπισε τον Γιώργο Χριστοδούλου, ο οποίος σπαταλά σήμερα τις περισσότερες ώρες της καθημερινότητας του εργαζόμενος ως πελεκάνος και εξομολογείται ότι δεν παρακολουθεί καθόλου ποδόσφαιρο.
 
Γνωρίζεις ότι είσαι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία για τον οποίο δόθηκαν λεφτά για μεταγραφή από την Ομόνοια στον ΑΠΟΕΛ και το αντίστροφο;
Η αλήθεια όχι δεν το ήξερα. Εντάξει αυτό δεν είχε να κάνει με εμένα ήταν δουλειά των δύο ομάδων.
  
Που έζησες τα καλύτερα σου χρόνια, στην Ομόνοια ή στον ΑΠΟΕΛ;
Στον ΑΠΟΕΛ
 
Ο λόγος; Ποιες διαφορές υπήρχαν μεταξύ των δύο ομάδων;
Στον ΑΠΟΕΛ ήμασταν πιο αγαπημένοι. Από τις πρώτες μέρες που πήγα στην ομάδα δεν ένιωσα ότι ήμουν καινούργιος. Οι άνθρωποι εκεί με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Στην Ομόνοια δεν ίσχυε αυτό. Η διαφορά στη νοοτροπία και τις συνθήκες μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας ήταν τεράστια εκείνη την εποχή.
 
Γιατί έφυγες από την Ομόνοια
Από την Ομόνοια έφυγα αρκετά πικραμένος. Όταν λέω πικραμένος εννοώ απογοητευμένος με τους χειρισμούς της τότε διοίκησης, στο πως με μεταχειρίστηκε και όχι από τον κόσμο της ομάδας.
 
Ποιο είναι το παράπονο σου από την Ομόνοια;
Δεν θέλω να πω.
 
Ποια στιγμή από τα ντέρμπι αιωνίων έμεινε χαραγμένη στη μνήμη σου;
Το πρώτο μου παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ομόνοια. Ήταν και η πιο δύσκολη στιγμή για μένα. Στην αρχή οι φίλοι της Ομόνοιας με αποδοκίμασαν, όμως μετά βοήθησε και η εξέλιξη του παιχνιδιού και σταμάτησαν. Θυμάμαι προηγήθηκε η Ομόνοια 1-0 και στο τέλος κερδίσαμε 4-2.
 
Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος επιθετικός που αντιμετώπισες;
Ο Ράινερ Ράουφμαν. Ήταν απίστευτος επιθετικός. Πολύ γρήγορος στα πόδια και στη σκέψη, ήταν πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις.
 
Καλύτερος συμπαίκτης που είχες;
Δύσκολη ερώτηση. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Ειδικά στον ΑΠΟΕΛ είχαμε πάρα πολύ καλούς παίκτες, αλλά λειτουργούσαμε σαν ομάδα.  
 
Ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο αυτή την εποχή;
 Όχι, δεν ασχολούμαι. Ούτε καν παρακολουθώ αγώνες. Το ποδόσφαιρο για μένα τελείωσε μόλις κρέμασα τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια. Οι κόρες μου είναι με τον ΑΠΟΕΛ, πηγαίνουν στο γήπεδο και ενημερώνομαι μόνο απ' όσα μου λένε.
 
Δεν θα παρακολουθήσεις το αυριανό ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ;
Όχι
 
Η εμπειρία του Ολυμπιακού Πειραιώς πως ήταν για σένα;
Σίγουρα βίωσα αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό, όμως πήγα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα και διοικητικά και αγωνιστικά στον Ολυμπιακό που περνούσε την εποχή εκείνη τα «πέτρινα» χρόνια. Αργότερα όταν πήγα ήρθαν στην ομάδα οι Προτάσοφ και Λιτοφτσένκο. Γινόταν μια νέα αρχή, όμως ήταν πολύ δύσκολη εποχή για τον Ολυμπιακό.
 
simos.paphitis@imhbusiness.com
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League