ΜΠΑΣΚΕΤ: Σπουδαίο διπλό της ΑΕΚ επί της ΕΘΑ

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του Σαββατιάτικου ντέρμπι, απέναντι στην ΕΘΑ. Οι Λαρνακείς επικράτησαν μέσα στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" με 99-89. Οι δύο ομάδες είχαν καλή εικόνα στο παιχνίδι, με την ομάδα της Λάρνακας να ανεβάσει τον ρυθμό της στα τελευταία στάδια του αγώνα και να παίρνει την μεγάλη νίκη. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, και η τρίτη ήττα για την ΕΘΑ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μακφάντεν με 26 πόντους (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασσίστ) ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πακ με 34 πόντους (3 τρίποντα, 7 ριμπάουτ, 1 ασσίστ).

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα στάδια του. Η Πετρολίνα ΑΕΚ πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, με την ΕΘΑ να ισοφαρίζει άμεσα. Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι με οκτώ σερί πόντους έφεραν το παιχνίδι στο 12-4 υπέρ τους, ενώ στο 5:24 οι "κιτρινοπράσινοι" άνοιξαν την διαφορά στους δέκα πόντους (17-7).  Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου η ΑΕΚ με δίποντο του Παλάλα έπαιρνε προβάδισμα με 21-12, όμως η ΕΘΑ με οκτώ πόντους πριν την λήξη του αγώνα μείωσε την διαφορά στον ένα πόντο, με το σκορ να είναι στο 21-20 υπέρ της ΑΕΚ.

Στα πρώτα στάδια της δεύτερης περιόδου είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Στο 14:12 το σκορ ήταν στο 31-30 υπέρ της ΑΕΚ και τότε η ομάδα της Λάρνακας με έξι σερί πόντους ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 37-30. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι στο παρκέ. Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου η διαφορά ανέβηκε στους δέκα πόντους (46-36). Τα τελευταία στάδια του δεύτερου μέρους ήταν ισορροπημένα, με το σκορ να φθάνει στο 54-44 με την λήξη του ημιχρόνου.

Δυνατά μπήκε στο παρκέ η ΕΘΑ το δεύτερο ημίχρονο, αφού πέτυχε έξι σερί πόντους και μείωσε την διαφορά στους τέσσερις πόντους. Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να επαναφέρει την διαφορά στους δέκα πόντους στο 22:35 (60-50). Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι ήταν και πάλι ισορροπημένο, με την ΕΘΑ να ψάχνει τρόπους για να μειώσει την διαφορά στο σκορ. Αυτό το κατάφερε, αφού στο 27:00 είχε ισοφαρίσει, 65-65, όμως η ΑΕΚ απάντησε άμεσα και με έξι πόντους έφερε το σκορ στο 71-65. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 73-67.

Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο. Νωρίς η ΕΘΑ κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους δύο πόντους (76-74), με την ομάδα της Έγκωμης να προσπαθεί να φέρει στα μέτρα της τον αγώνα. Ωστόσο, η ΑΕΚ ανέβασε την διαφορά στο σκορ στους επτά πόντους (81-74) στα επόμενα λεπτά. Η διαφορά στο σκορ που πήρε η ομάδα της Λάρνακας αυξήθηκε στην πορεία στους 16 πόντους (93-77), δυόμιση λεπτά περίπου πριν την λήξη του αγώνα. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με 99-89.

ΕΘΑ (Γιώργος Σκαραφίγκας)

Πακ 34 (2), Γκόλντεν 22, Αναστασιάδης 3 (1), Δημητρίου, Κουμπερμπάτς 14 (2), Κασκίρης, Πίαρσον 2, Χένρι 14, Χρίστου.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)

Παλάλας 8, Μπράουν 12, Μπρέζετς 20, Πέτροβιτς 8 (2), Μακφάντεν 26 (3), Γκαρσία, Τρισόκκας 7 (1), Μπάουμαν 9, Παντελή 9 (2).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-21, 44-54, 67-73, 89-99

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα
Στο Ζάγκρεμπ η κυπριακή αποστολή για το το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη-Από ποιον δόθηκε η εντολή
Κορυφαίος στα βραβεία Laureus ο Τζόκοβιτς
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην 20η θέση ο Παύλος Κοντίδης μετά την 3η κούρσα στο Κύπελλο Hyeres
ΒΙΝΤΕΟ: Αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον... λίντσαραν οι θεατές