Μπάσκετ: Διπλό του ΑΠΟΕΛ στη Λεμεσό

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του ΑΠΟΕΛ από την Λεμεσό, με την ομάδα της Λευκωσίας να επικρατεί με 77-67 της Αναγέννησης Γερμασόγειας.

Οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν καλύτεροι για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια πήραν την νίκη. Η Αναγέννηση πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στην 3η περίοδο, μειώνοντας την διαφορά στο σκορ στους τρεις πόντους, όμως στο τέλος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα.

Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Μπίγκς και Σιζόπουλος με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για την Αναγέννηση κορυφαίος ήταν ο Μίντλεντον με 26 πόντους. Δυνατά ξεκίνησε ο ΑΠΟΕΛ που πριν την ολοκλήρωση ενός λεπτού είχε πάρει προβάδισμα με 4-0, με την Αναγέννηση να μειώνει στη συνέχεια με τρίποντο του Μίντλεντον.

Λίγο αργότερα ο ΑΠΟΕΛ με τρεις πόντους του Τέρνερ και δύο του Μπίγκς άνοιξε την διαφορά στο 9-3. Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και το τέλος της περιόδου βρήκε τους "γαλαζοκίτρινους" να προηγούνται με 22-15.

Παρόμοιος ήταν ο ρυθμός του αγώνα και στο δεύτερο μέρος, με την Αναγέννηση όμως να είναι ανεβασμένη σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο σε αυτή την περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ελαφριά υπεροχή. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 39-30. Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, προσπαθώντας να μειώσουν την διαφορά στο σκορ για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο τέλος την νίκη. Αυτή ήταν η χειρότερη περίοδος για τον ΑΠΟΕΛ, που δέχθηκε 21 πόντους και πέτυχε 15. Με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου οι "γαλαζοκίτρινοι" παρέμειναν μπροστά στο σκορ με 54-51, με την διαφορά να μειώνεται στους τρεις πόντους.

Η Αναγέννηση μπορεί να μείωσε την διαφορά στους τρεις πόντους, όμως με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν πέντε σερί πόντους και άνοιξαν την διαφορά του σκορ ξανά.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος και σε αυτή την περίοδο, ανοίγοντας εκ νέου την διαφορά στους δέκα πόντους, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο 77-67 υπέρ του ΑΠΟΕΛ.

Αναγέννηση Γερμασόγειας (Σταύρος Σταύρου) Θεοδοσίου, Αντωνίου 9 (1), Τάλλαρης, Τουμπάζος 13 (3), Ιωαννίδης, Ενγκλίσκι 15 (3), Άλε Κα, Χαραλάμπους 4, Μίντλεντον 26 (2).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας) Στάνλεϊ 6, Μπίνγκς 14 (1), Μύθιλλος 1, Λοϊζίδης 4, Σεϊσού, Σιζόπουλος 12 (3), Κούνας 8 (1), Παντούρης 2, Ράμσεϊ 9, Τέρνερ 11, Ντεμπουά 10. ΤΑ

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-22, 30-39, 51-54, 67-77  

Δειτε Επισης

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus
Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
Κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό ο Κεραυνός και κατέκτησε το 12ο κύπελλο στην ιστορία του
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών