ΑΠΟΕΛ: Η νίκη ήλθε, το ζόρι δεν έφυγε

Μετά από δύο κολλητές ήττες (Απόλλων 0-1, Σπάρτα 1-3) και δύο εντός έδρας γκέλες (Ανόρθωση 0-2,  Απόλλων 0-1) ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας στο ΓΣΠ του Ερμή με 2-0. Το αργεντινικό δίδυμο των Καβενάγκι (16 γκολ στη σεζόν) και ντε Βινσέντι (9 τέρματα στο πρωτάθλημα) χάρισε στον πρωταθλητή τη δέκατη νίκη στον τρέχοντα μαραθώνιο, ωστόσο η εμφάνιση των «γαλαζοκιτρίνων» ήταν για ακόμη μια φορά φυματική και χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη.
Στο πρώτο μέρος, μετά από ένα νωθρό πρώτο δεκάλεπτο, ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε τις πρώτες προϋποθέσεις απειλής της αντίπαλης εστίας, όμως δις ο Καβενάγκι (10’, 11’) δεν κατάφερε να φτάσει σε ιδανικό τελείωμα. Ακολούθως ανέλαβαν δράση οι τερματοφύλακες: στο 17’ ο Παναγόπουλος εξουδετέρωσε σε κόρνερ σουτ του Βινίσιους, ενώ στο 24’ και στο 26’ ο Βάτερμαν πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις σε κεφαλιά του Λατόρε και πλασέ του Κεϊτά αντιστοίχως. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου σουτ του ντε Βινσέντι κόντραρε στον Λατόρε και κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στο 45’ κεφαλιά του Καβενάγκι πέρασε λίγο άουτ.
Στην επανάληψη ο Κετσπάγια πέρασε τον Εφραίμ αντί του Βινίσιους μετατρέποντας το 4-2-3-1 σε 4-1-4-1. Η πρώτη απειλή για την εστία των «φτεροπόδαρων» ήρθε στο 49’ με μακρινό σουτ του Βάντερ που εξουδετέρωσε ο Παναγόπουλος, ο οποίος απέκρουσε και την κεφαλιά του Στίλιτς στο 53’. Εννέα λεπτά αργότερα ο Εφραίμ επιχείρησε να σουτάρει εντός περιοχής, ο Εντόνγκ προσπάθησε από πίσω να του «τσιμπήσει» την μπάλα και ο Ψευδιώτης καταλόγισε πέναλτι, το οποίο ο τηλεοπτικός φακός δεν επιβεβαίωσε,.

Ο Καβενάγκι ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και νίκησε τον Παναγόπουλο για το 1-0 (64’)

Ο Κετσπάγια απέσυρε τον Στίλιτς και πέρασε τον Μακρίδη επιστρέφοντας σε σύστημα με δύο αμυντικούς μέσους. Ο Ερμής δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις για την ισοφάριση και στο 82’ από ανεπιτυχή προσπάθεια απομάκρυνσης του Κουαϊνόρ, ο ντε Βινσέντι πήρε την μπάλα περιοχής και με τον Χριστοφή στην πλάτη του κατάφερε να γυρίσει προς την εστία και με διαγώνιο σουτ να νικήσει τον Παναγόπουλο για το 2-0.
Στο 85’ από νέα ασυνεννοησία στην άμυνα του Ερμή ο Χαραλαμπίδης σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Βάτερμαν - Σέρτζιο, Γκιλιέρμε, Αρτυματάς, Αλεξάνδρου - Βινίσιους (46’ Εφραίμ), Μοράις - ντε Βινσέντι, Στίλιτς (67’ Μακρίδης), Βάντερ (75’ Χαραλαμπίδης) - Καβενάγκι.
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Παναγόπουλος - Εντόνγκ, Χριστοφή, Γκονθάλεθ, Γιαγκουδάκης - Κουαϊνόρ, Λατόρε (75’ Λίλλης) - Μπριγκίντο (62’ Βασιλόγιαννης), Γουίκς (70’ Γενγκά), Μπαλογκούν - Κεϊτά.

 

Νίκος Παναγιώτου: «Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ, ευχαριστώ στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά τους συγχαίρω για την προσπάθεια. Κάποιοι από σας μπορεί να παραξενευτήκατε από τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και σας λέω εξ αρχής ότι σήμερα οι Γούικς και Μπριγκίντο, τους οποίους περιμέναμε τρεις εβδομάδες να γυρίσουν, έδειξαν πόσο μπορούν να βοηθήσουν. Κάναμε πλάνο για βαθμολογικό κέρδος, το προσπαθήσαμε, δεν το πήραμε».
 
Τιμούρ Κετσπάγια: «Σίγουρα για μας μετά την ευρωπαϊκή ήττα είχε σημασία να νικήσουμε. Το καταφέραμε, ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο, ιδίως από τη στιγμή που δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας στο ξεκίνημα. Ζοριστήκαμε απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία είχε τη φρεσκάδα που έλειπε από μας. Καταλαβαίνω τους παίκτες μου, διότι σε τέσσερις μήνες έχουν παίξει σχεδόν ένα πρωτάθλμα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει μάθει με αυτές τις δυσκολίες. Σημαντικό για μας αυτή τη στιγμή είναι να παίρνουμε τους βαθμούς. Έχουμε 4-5 μέρες ως το Σάββατο να ξεκουραστούμε όπως πρέπει, διότι αυτό χρειαζόμαστε περισσότερο. Μας περιμένουν δύο σημαντικά παιχνίδια ως το τέλος του χρόνου και πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι απ’ ό,τι σήμερα, για να πάρουμε το απόλυτο. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, είδαμε το Σαββατοκύριακο ουδεμία διεκδικήτρια του τίτλου δεν κέρδισε εύκολα, στο τέλος μετρούν μόνον οι βαθμοί. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους»

  

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»