Κόπριβετς: «Είναι σημαντικό να πάρουμε κάτι φέτος»

Για τις εντυπώσεις του στο κυπριακό πρωτάθλημα, την παρουσία και τους στόχους της Ανόρθωσης μίλησε ο τερματοφύλακας της «Κυρίας» Γιαν Κόπριβετς στο ραδιόφωνο του Super ΣΠΟΡ FM 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
- Για την απόφαση του να έρθει στην Κύπρο και στην Ανόρθωση…
«Μίλησα με τον Ίλιτς που είμαστε συμπατριώτες και έπαιξε και στην Ανόρθωση, μου είπε πολλά πράγματα. Μίλησα και με τον Κίρμ της Ομόνοιας. Μου είπαν και οι δυο θετικά πράγματα και είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση μου. Είμαι χαρούμενος στην Κύπρο και στην Ανόρθωση».
 
- Για τις εντυπώσεις του στην Ανόρθωση…
«Πολύ καλές εντυπώσεις. Έπαιξα και στην Ιταλία και μπορώ να πω ότι και στην Ανόρθωση υπάρχει πολύ καλή οργάνωση».
 
- Για το γεγονός ότι διαδέχθηκε τον Καμίνσκι και όλοι ήταν επιφυλακτικοί μαζί του…
«Είναι φυσιολογικό να ήταν επιφυλακτικοί μαζί μου. Ήξερα ότι ο Καμίνσκι ήταν εδώ και έκανε καλή σεζόν. Πήγαμε καλά στο πρώτο μισό της σεζόν, είναι σημαντικό να πάρουμε κάτι φέτος».
 
- Για την παρουσία του…
«Είμαι ικανοποιημένος για την απόδοση μου αλλά πάνω από όλα είναι η ομάδα. Όλοι οι παίκτες είμαστε σε καλό επίπεδο. Δυστυχώς χάσαμε τον Ζοάο Βίκτορ. Πρέπει να συνεχίσουμε το ομαδικό πνεύμα που μας διακατέχει».
 
- Για την παρουσία του στην Ιταλία σε πολύ καλές ομάδες…
«Με βοήθησε πολύ η καριέρα μου στην Ιταλία. Πιστεύω ότι βελτιώθηκα στην Ιταλία γιατί υπάρχει καλή σχολή τερματοφυλάκων και καλοί προπονητές τερματοφυλάκων. Έμαθα ότι πρέπει να προπονούμαι  καλά και στην φυσική κατάσταση και στην τακτική. Και στην Ανόρθωση προπονούμαι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Είναι πολύ καλός ο Αριάν Μπεκιάι».
 
-Για το αν μπορεί η Ανόρθωση να πάρει το πρωτάθλημα…
«Είμαστε χαρούμενοι με την θέση μας αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Μου αρέσει που υπάρχουν τα πλέι οφ και εκεί θα δείξεις αν είσαι ο καλύτερος για να  πάρεις το πρωτάθλημα. Έχουμε καλούς παίκτες αλλά θα το πετύχουμε με ομαδικό πνεύμα». 
 
- Για το ότι η Ανόρθωση ναι μεν παίρνει αποτελέσματα αλλά δεν έπαιξε καλά σε κάποια παιχνίδια…
«Όντως σε κάποια παιχνίδια δεν παίξαμε καλά αλλά το έχουν αυτό οι μεγάλες ομάδες. Αν παίζουμε καλά είναι περισσότερες οι πιθανότητες για νίκη όμως πήραμε νίκες με όχι και τόσο καλές εμφανίσεις. Κανείς δεν ξέρει τον λόγο, έχουμε παιχνίδια μπροστά μας και θα βελτιωθούμε».
 
- Για το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου…
«Είναι σε πολύ καλό σημείο. Πριν έρθω γνώριζα τις μεγάλες ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη. Είναι καλό το επίπεδο και το διαπίστωσα όταν ήρθα εδώ. Πέρσι ήμουν στην β΄ κατηγορία της Ιταλία και η Ανόρθωση θα πρωταγωνιστούσε αν ήταν εκεί, ενώ και στην α΄ κατηγορία δεν θα ήταν στις χειρότερες ομάδες».
 
- Για την προοπτική να παίξει στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ…
«Έχουμε στόχο την Ευρώπη αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα όμως θα είμαστε χαρούμενοι αν έρθει η Ευρώπη και οι ομίλοι».
 
- Για τον προπονητή Αντρέ Πάους και τον τεχνικό διευθυντή Σταν Φαλκς…
«Η πρώτη επαφή ήταν με τον κ. Φαλκς και έχω πολύ καλές εντυπώσεις. Ο κόουτς είναι Ολλανδός και ξέρουμε ότι από αυτή την σχολή θέλουν τους τερματοφύλακες να παίζουν με τα πόδια, να αρχίζουν από πίσω και μου αρέσει πολύ αυτό και ο τρόπος που δουλεύει ο προπονητής».
 
- Για την ζωή του στην Κύπρο;
«Μου αρέσουν όλα στην Κύπρο και η πόλη της Λάρνακας και ο καιρός και ο κόσμος. Περνά ωραία και η σύντροφος μου εδώ και αυτό με κάνει χαρούμενο».
 
- Αν θα ήθελε να συνεχίσει στην Ανόρθωση και μετά την λήξη του συμβολαίου του…
«Εξαρτάται και από τις δυο πλευρές αυτό. Νιώθω πολύ καλά εδώ».
 
- Για τον κόσμο της Ανόρθωσης…
«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Τους χρειαζόμαστε. Και εντός και εκτός είναι μαζί μας. Κάποια παιχνίδια τα κερδίσαμε λόγω του κόσμου».
 
- Αγαπημένος του τερματοφύλακας…
«Ο Μπουφόν, ο Κασίγιας και ο Χαντάνοβιτς».
 
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»